טיפול נמרץ

ללא תכנית לאומית להיערכות מול הזדקנות האוכלוסייה ישראל תעמוד בפני משבר חמור בתוך 5 שנים (מתוך כנס מקצועות הבריאות ה-4)

הודעת אוניברסיטת בר אילן בגליל

סמנכ”ל במשרד הבריאות ניר קידר (בתמונה) : “אם מדינת ישראל לא תכין תוכנית לאומית מקיפה להזדקנות האוכלוסייה, נעמוד בעוד 5 שנים בפני משבר חברתי גדול”

הדברים נאמרו בכנס מקצועות הבריאות ה-4 של המכללה האקדמית צפת בשיתוף הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן  בגליל.

“מספר הקשישים בני 75 ומעלה במדינה צפוי להכפיל את עצמו ב- 15 השנים הקרובות. אם מדינת ישראל לא תכין תוכנית לאומית מקיפה להזדקנות האוכלוסייה, נעמוד בעוד 5 שנים בפני משבר חברתי גדול”, אמר ניר קידר, סמנכ”ל בכיר לתכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות.  קידר הרצה על הנושא  “אתגרי העתיד של מערכת הבריאות בישראל” בכנס  מקצועות הבריאות ה-4 שהתקיים השבוע בצפת. הכנס התקיים בשיתוף  המכללה האקדמית צפת והפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל, ועסק השנה “באתגרי ההווה והעתיד במערכת הבריאות בישראל”.  

בכנס השתתפו פרופ’ רוני גמזו, לשעבר מנכ”ל משרד הבריאות והיום מנהל המרכז הרפואי ת”א ע”ש סוראסקי, פרופ’ חיים ברייטברט, נשיא המכללה האקדמית צפת, פרופ’ רן טור-כספא, דיקו הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל, ד”ר סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו ואילן שוחט, ראש העיר צפת.

בדברי הפתיחה של הכנס ברכו הנוכחים את פרופ’ טור-כספא, המקבל השבוע בכנסת את אות שר הבריאות על “מפעל חיים” בתחום הבריאות.

ד”ר רביע חלאילה, ממארגני הכנס, אמר כי: “אנו תולים תקווה בהחלטת הממשלה להשקיע בתחום הבריאות בצפון שיביא לשיפור הרפואה בצפון ולסגירת הפערים בין המרכז לפריפריה. אנו עושים מאמצים שהסטודנטים ימשיכו לגור ולעבוד בצפון”.

פרופ’ חיים ברייטברט, נשיא המכללה האקדמית צפת: “לראשונה יש שיתוף פעולה בין המכללה לפקולטה לרפואה, זו דוגמא ומופת לשיתוף פעולה בין מוסדות אקדמיים העוסקים ברפואה בגליל. יחד בכוחות משותפים נגיע להישגים. יש לזכור שמעל הכל עומד האדם שאנחנו מכשירים בצורה הטובה ביותר כדי שייתן שירות הטוב ביותר. מטרת הכנס היא להביא למודעות הציבור והגורמים הרלוונטיים  העוסקים בבריאות, את האתגרים והחידושים במערכת הבריאות בישראל בכלל, ובגליל בפרט”.

פרופ’ רן טור כספא, דיקן הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן, ציין: ” זה יום מיוחד, הכנס מראה את היותה של צפת והגליל מרכז-על של בריאות אקדמית. שיתוף הפעולה עם המכללה האקדמית צפת והמרכז הרפואי זיו מהווים אימפריה של קידום הבריאות. אני מוחה על אופן הצגת הרפואה בגליל בזמן האחרון בתקשורת. יש בגליל רפואה במיטבה , בתי חולים מצוינים ומחקר מעולה. הסיקור הוא מוטה ולא נכון.  ישנם חוסרים, אך יש רפואה מצוינת בגליל. יש לנו במה להתגאות”.

אילן שוחט, ראש העיר צפת: “השילוב בין המוסדות הוא שילוב מנצח. אנו צריכים לדאוג שיפסיקו להציג אותנו כמסכנים. אנו צריכים להיות המובילים, לפתח, לתת את הטון ולחשוב מחוץ לקופסא”.

ד”ר סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו: “הצמיחה וההתפתחות של זיו נשענים ללא עוררין על העוגנים המקצועיים, הן ההכשרתיים והן המחקריים, שמספקות הפקולטה לרפואה והמכללה. אני סמוך ובטוח, שיחד נוכל לקדם אלה את אלה, ולשתף פעולה על מנת להתמודד עם אתגרי ההווה והעתיד”.

 פרופ’ רוני גמזו הרצה על שיתוף מידע בין ארגונים, במסגרת פרויקט Big Data. בכנס השתתפו נושאי תפקידים בכירים במשרד הבריאות, אנשי אקדמיה ומחקר, שהציגו את השינויים הטכנולוגיים  ואת האתגרים והחידושים שישפיעו על בריאות הציבור בעשור הקרוב, כגון: תוכנית הבריאות הדיגיטלית העוסקת בקידום מערכת הבריאות על ידי מינוף מיטבי של טכנולוגיות המידע והתקשורת, הערכת איכות ובטיחות השירות בבתי חולים, תרומת הרפואה המשלימה לחולי סרטן, הגנום האנושי חששות והזדמנויות במאה ה-21, טכנולוגיות מתקדמות שישפיעו על בריאותנו בעתיד ועוד.

התכנית המדעית של הכנס נערכה ע”י פרופ’ בתיה קריסטל מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל וד”ר רביע חליאלה מהמכללה האקדמית צפת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי למרות שיפור קליני עם הדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך, באלו שעברו ניתוח להחלפה מלאה של מפרק הירך תועד שיפור גדול יותר בכאב, תפקוד ואיכות החיים. החוקרים השלימו מחקר מותאם שכלל 266 חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך בין 2016 ו-2019 והשוו את התוצאות […]

  • תסמינים בדרכי שתן תחתונות מלווים בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר בקשישים (מתוך כנס ה-AGS)

    תסמינים בדרכי שתן תחתונות מלווים בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר בקשישים (מתוך כנס ה-AGS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society עולה קשר בין תסמינים בדרכי שתן תחתונות ובין מדדים נמוכים יותר במבחנים להערכת ליקוי קוגניטיבי בקשישים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמינים בדרכי השתן נפוצים מאוד בגברים ונשים בגיל מתקדם. עם זאת, חלק גדול מהחולים אינם מדווחים על התסמינים ואינם פונים לקבלת טיפול רפואי. מחקרים […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    בקשישים עם אבחנה של זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) שיעור גבוה יותר של סיבוכים, בהשוואה לאלו עם אבחנה של זיהום בנגיף שפעת, למרות ששיעורי התמותה עם שתי המחלות הזיהומיות היו דומים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Infectious Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים עניין גובר בזיהום בנגיף RSV […]

  • סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) המליצה על אישור שיווק התכשיר Obgemsa (Vibegron) לטיפול בתסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן במבוגרים. תסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן מתאפיינת בצורך פתאומי ועז למתן שתן, למרות שהשלפוחית עשויה להכיל כמות שתן קטנה בלבד, כמו גם עליה בתדירות מתן שתן ואי-נקיטת שתן עקב תכיפות. החומר הפעיל ב- Obgemsaהינו Vibegron, אגוניסט […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה