טיפול נמרץ

הנחיות חדשות בנושא מניעת מוות לבבי פתאומי (Circulation)

איגודי ה-AHA (American Heart Association), ACC (American College of Cardiology) ו-HRS (Heart Rhythm Society) פרסמו הנחיות עדכניות לטיפול במבוגרים עם הפרעות קצב חדריות או חולים בסיכון למוות לבבי פתאומי.

ההנחיות המקיפות מהוות תחליף להנחיות משנת 2006 ומחליפות חלק מההמלצות משנת 2008 בפרט אלו הנוגעות להתוויות להשתלת ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator). כמו כן, ההנחיות הללו מהוות עדכון להמלצות למניעת מוות לבבי פתאומי מטעם ה-ACCF/AHA משנת 2011 לאבחנה וטיפול בקרדיומיופתיה היפרטרופית.

בטיפול בחולים עם הפרעות קצב חדריות או בסיכון למוות לבבי פתאומי, ההנחיות מייעצות לרופאים לאמץ גישת תהליכי קבלת החלטות משותפים, הכוללות את יעדי המטופל, העדפותיו וערכיו.  עוד מומלץ כי בחולים עם ICD והיסטוריה של דום לב או הפרעות קצב חדריות ממושכות בהם נדרשת הסרת ICD (למשל עקב זיהום), התקן WCD (Wearable Cardioverter Defibrillator) הינו כלי סביר למניעת מוות לבבי פתאומי.

ההנחיות החדשות מספקות עוד המלצות מפורטות לטיפול במחלות ותסמונות ספציפיות הכרוכות בסיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי עקב הפרעות קצב חדריות. המלצה חשובה אחת נוגעת להמלצה ל-ICD כמניעה ראשונית בחולים עם קרדיומיופתיה לא-איסכמית. ההמלצה קובעת כי בחולים אלו, עם אי-ספיקת לב בדרגה 2-4 לפי סיווג NYHA ומקטע פליטה של חדר שמאל של 35% ומטה למרות טיפול תרופתי, מומלץ התקן ICD במידה וצפויה הישרדות משמעותית של מעל שנה אחת. בחולים עם קרדיומיופתיה לא-איסכמית, אי-ספיקת לב בדרגה 1 לפי סיווג NYHA ומקטע פליטה של 35% או פחות תחת טיפול, ניתן לשקול התקן ICD במידה וצפויה הישרדות משמעותית של מעל שנה אחת.

למרות התקדמות רבה בסיווג הסיכון למוות לבבי פתאומי ומניעה וטיפול במוות לבבי פתאומי והפרעות קצב חדריות, עדיין ישנם פערי ידע רבים, בהם:

·       זיהוי חולים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לתועלת של ICD מבין כלל החולים המתאימים להשתלת ICD. השימוש בסמנים חדשים ושילובי סמנים.

·       אפיון חשיבות ICD בתתי-אוכלוסיות של חולים שאינן מיוצגות באופן מספק במחקרים להערכת ICD, כולל חולים בגילאי 80 שנים ומעלה ואלו עם מחלת כליות.

·       פיתוח שיטות לזיהוי וטיפול בחולים בסיכון פרטני גבוה למוות לבבי פתאומי, שאינם מזוהים על-פי הקריטריונים הנוכחיים להשתלת ICD, כולל חולים במרחק של עד 40 ימים מאוטם לבבי.

·       הגדרת חשיבות ICD במסגרת מחקרים פרוספקטיביים בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית, ARVC (Arrhytmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy), סרקואידוזיס לבבי ומחלות תורשתיות בתעלות לבביות.

·       קביעת הגישה הטובה ביותר לחולים המיועדים להחלפה אלקטיבית של ICD עקב סיום חיי הסוללה, אך עשויים באותה עת להיות בסיכון נמוך לדום לבבי, למשל אם חל שיפור ניכר במקטע הפליטה של חדר שמאל.

Circulation 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה