חקר הכבד

אלגוריתם לניבוי פגיעה חריפה בכליות במטופלי ציספלטין (BMJ)

אלגוריתם לניבוי פגיעה חריפה בכליות במטופלי ציספלטין הוצג במחקר חדש שפורסם ב-BMJ וזמין כעת גם באופן מקוון

ציספלטין הוא טיפול שכיח במגוון רחב של סוגי סרטנים, לרבות שד, ראש וצוואר, ריאות, שחלות ועוד. עם זאת, תופעות הלוואי של הטיפול, ובמיוחד רעילות נפרוטית, יכולות להיות חמורות. פגיעה בכליות לאחר טיפול בציספלטין קשורה לתמותה גבוהה יותר ועלולה לסכן את זכאותו של המטופל לקבל טיפולים אחרים. כעת, במחקר גדול שכלל נתונים משישה מרכזי סרטן בארה”ב, פותח אלגוריתם סיכון לניבוי פגיעה חריפה בכליות (AKI) לאחר מתן ציספלטין.

בנוסף, מחשבון חיזוי סיכונים מבוסס על האלגוריתם זמין כעת באופן מקוון עבור מטופלים ומטפלים כדי לקבוע את הסיכון של מטופל אינדיבידואלי לפגיעה כלייתית לאחר טיפול בציספלטין באמצעות נתונים קליניים זמינים. המטרה בפרסום מודלים לחיזוי סיכונים היא לעזור לרופאים להעריך מראש אם מטופל בסיכון מוגבר לפתח AKI לאחר קבלת ציספלטין, וכך לאפשר לשקול להיות זהיר יותר בטיפול, כלומר להתאים מינון או לשקול טיפול חלופי, אם אפשר.

עם זאת, מודלים קודמים היו מוגבלים עקב גורמים כמו גודל דגם קטן עליו פותח המודל, היעדר ולידציה חיצוני, התבססות על נתונים ישנים יותר והגדרות ליברליות יותר של AKI, אמרה מנהלת המחקר. “פתחנו את האלגוריתם שלנו לציבור ובכך הוא חשוף לאימות חיצוני. בנוסף, בחנו סיכון לפגיעה כלייתית בינונית עד חמורה, הצורה הרלוונטית ביותר מבחינה קלינית של נזק לכליות, בעוד שמודלים קודמים כללו צורות קלות יותר של פגיעה בכליות. מעבר לכך, אספנו נתונים על כמעט 25,000 חולים שקיבלו את המנה הראשונה של ציספלטין IV, גודל מדגם גדול יותר מכל הממצאים הקודמים גם יחד”.

לכתבה ב-medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה