שיווק ומנהל רפואי

המגפות של המאה ה – 21 – במוקד ועידת ישראל לרפואה

ועידת ישראל לרפואה IV, הכנס השנתי של הדסה לדיון בסוגיות שבין רפואה לחברה בשיתוף המרכז הרפואי בני ציון, מכבי שרותי בריאות והר”י תתקיים זו השנה הרביעית, ביום שלישי, 3 באוגוסט 2010, במרכז הקונגרסים, בנייני האומה בירושלים

השנה תעסוק הועידה בשני נושאים מרכזיים:

המגפות של המאה ה-21.

ישראל והעולם-הרפואה כשגריר.

בועידה ישתתפו סגן שר הבריאות מר ליצמן, ראש עיריית ירושלים מר ניר ברקת,  מנכ”ל הדסה פרופ’ שלמה מור-יוסף, שגרירי מצרים וירדן ובכירי מערכת הבריאות. יו”ר האופוזיציה ח”כ ציפי לבני תישא את נאום הסיכום.

ועידת ישראל לרפואה היא המפגש השנתי המרכזי של מערכת הבריאות בישראל, ולוקחים בה חלק כל השותפים לעשייה הבריאותית: רופאים ואחיות, אנשי מנהל הרפואה, מעצבי מדיניות הבריאות, אנשי חיל הרפואה, יצרני התרופות והציוד הרפואי, אנשי הרפואה המשלימה והתעשיות הנלוות, חברות הביטוח הרפואי, אנשי תקשורת וחוקרים, לדיון הפתוח גם לציבור הרחב.

הועידה בוחנת מידי שנה סוגיות בעלות מכנה משותף רוחבי, שלכל העושים במלאכת הבריאות ולכל הנזקקים לשירותיה יש בהן עניין. סוגיות, שבעשייה היום-יומית השוטפת אין לנו פנאי לבחון לעומק. העלאת הנושאים לסדר היום הציבורי והמקצועי הוכיחה עצמה כמעוררת מחשבה, והביאה את מקבלי ההחלטות ובעלי המאה לתת עליהן את הדעת, לשנותן ולשפרן.

המגפות של המאה ה 21

העולם ידע מגפות רבות, חלקן קטלניות ביותר.

הרפואה המודרנית למדה להתמודד עם חיידקים, לשפר תנאי היגיינה ולמנוע התפשטות מחלות ומגפות. בד בבד קמו להן מגפות מודרניות, שדרכי ההתמודדות איתן שונות לחלוטין.

בועידת ישראל בחרנו לטפל בארבע מהן:

מגפת ההשמנה, תולדה של אורח החיים המודרני, המזון המתועש והתחרות בין יצרני המזון,  שגורמת לנו לצרוך מזון לא בריא ובכמויות מוגזמות.

מגפת עודף המידע, התוקפת אותנו בצורות שונות: מהצד התקשורתי  אנחנו חשופים למידע רב, חלקו לא רלוונטי וחלקו שגוי. איך בוררים את התבן מהמוץ? מהצד הרפואי, ניתן היום לבצע בדיקות רבות ומגוונות. האם צריך את כולן? ומה קורה עם בדיקות שהמדע יודע לבצע, אבל אין לו הכלים הדרושים לטפל במחולליהן?

מגפת הפרעות הקשב תופעה שלמעלה מ 10% מהאוכלוסייה סובלת ממנה. ילדים ומבוגרים. ולצידה הויכוח על הטיפול התרופתי בסימפטומים שלה.

מגפת תאונות הדרכים הגורמת לאבדן חיים רבים ולאבדן כושר תפקודי אצל עשרות אלפי בני אדם מידי שנה.  חלק מגורמי התופעה נובע מחוסר ריכוז ובעיות בריאות שונות.

הרפואה כשגריר

ישראל ידועה בעולם לא רק כיצרנית תפוזי Jaffa אלא כמעצמת הייטק וכיצרנית תרופות.

בשנים האחרונות למדנו לנצל גם את הידע הרב שצברנו בתחום הרפואה. למדנו  להפוך ידע זה לכלי בשרות הדיפלומטי, שמגיע למיצוי מלא בהתרחש אסונות טבע. משלחות ההצלה שמארגנת ישראל זכו למוניטין רב, וזיכו אותנו בנקודות זכות רבות. גם בימי שגרה משמשת היכולת הרפואית שהתפתחה בארץ את נציגינו ברחבי העולם, המציעים למדינות מתפתחות תמיכה, הדרכה ושירותי רפואה שונים.

הרפואה הפכה גם לענף יצוא, עם פוטנציאל גידול עצום. התיירות הרפואית לישראל גדלה בשיעורים משמעותיים ולצידה ניתן לפתח גם “שירותי יצוא” הכוללים הקמת מערכות בריאות, בניית בתי חולים, שירותי ייעוץ מקוונים ועוד. נושא זה ייבחן בוועידה ממספר נקודות מבט, ובכלל זה  מנקודת המבט של שגרירי הארצות הסמוכות לישראל. 

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום, אך מחייבת הרשמה מראש.

לפרטים והרשמה: לחצו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה