בקרב גברים צעירים שנחשפו למעשי אלימות פיזית והתעללות של בן הזוג כלפי אימם נרשמה עליה של 45% בסיכון לכך שינקטו בעצמם במעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם, בהשוואה לאלו שלא נחשפו למעשי אלימות דומים, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe.
החוקרים בחנו את הנתונים אודות זוגות אם-ילד ממדגם ALSPAC בבריטניה להערכת הסיכון למעשי אלימות והתעללות כלפי בני או בנות זוג של מבוגרים צעירים בגילאי 18-21 שנים (1,139 גברים, 2,104 נשים) עם היסטוריה של חשיפה בילדותם למעשי אלימות של בן הזוג כלפי אימם.
חשיפה אימהית למעשי אלימות מצד בן הזוג וסוגי האלימות נקבעו על-פי דיווחי האימהות לאורך שמונה נקודות זמן כאשר הילדים היו בגילאי 2-18 שנים. בגיל 21 שנים, הילדים דיווחו על מעשי אלימות שבוצעו כנגדם או שהם ביצעו, כולל אלימות פסיכולוגית, גופנית ומינית.
מהנתונים עולה כי נשים צעירות שנחשפו בילדותם לאלימות פסיכולוגית מצד בן הזוג כלפי האם היו בסיכון מוגבר לסבול ממעשי אלימות בבגרותן (יחס סיכון של 1.23, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.41), קשר אשר נחלה לאחר תקנון לערפלנים אפשריים.
בקרב גברים צעירים עם היסטוריה של חשיפה במהלך הילדות למעשי אלימות פיזית כלפי אימם תועד סיכון מוגבר משמעותית לביצוע מעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם בבגרות (סיכון יחסי של 1.45, רווח בר-סמך 95% של 1.05-2.00). בנשים שנחשפו להתעללות של בן הזוג באימן תועדה עליה קלה בסיכון לביצוע מעשי אלימות כנגד בני או בנות הזוג (סיכון יחסי של 1.12, רווח בר-סמך 95% של 0.93-1.34).
חשיפה בילדות למעשי אלימות או התעללות כנגד האם בשילוב עם הזנחה של הילד לוו בסיכון למעבר דורי של מעשי אלימות והתעללות כנגד בני או בנות הזוג ועמדו בבסיס עד 10% ממקרי האלימות בקרב גברים צעירים.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על ההשפעה המשמעותית של חשיפה במהלך הילדות למעשי אלימות והתעללות מצד בן הזוג כלפי האם עם עליה משמעותית בסיכון שבבגרותם ינקטו בעצמם במעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם.
Lancet Regional Health – Europe, May 1, 2025
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!