תזונה

מה בין תכולת החלבונים בתזונה והסיכון לפרפור פרוזדורים? (מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC)

מנתונים חדשים מ-Women’s Health Initiative שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American College of Cardiology/World Congress of Cardiology עולה כי בקרב נשים שצרכו כמות חלבונים גדולה יותר ביחס למשקל הגוף היו רזות יותר ובסיכון נמוך יותר לפתח פרפור פרוזדורים במהלך העשור הבא.

על-פי ההנחיות בארצות הברית, ההקצאה התזונתית המומלצת של חלבונים היא 0.8 מ”ג/ק”ג משקל גוף בכל יום באדם במשקל כ-63 ק”ג, המקביל ל-51 גרם חלבון ביום. להערכת ההשפעה האפשרית של צריכת חלבונים על הסיכון לפרפור פרוזדורים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 99,554 נשים במחקר Women’s Health Initiative.

הערכת צריכת חלבונים התבססה על שאלוני תזונה, כאשר רמות חנקן בשתן שימשו לאישור הערכה זו. דיווח עצמי שימש גם להערכת היקף פעילות גופנית.

חציון גיל המשתתפות עמד על 64 שנים, צריכת החלבונים החציונית עמדה על 66 גרם/יום, או 0.9 גרם/ק”ג משקל גוף בכל יום. במהלך מעקב ממוצע של 10 שנים, 21,258 נשים (21.3%) פיתחו פרפור פרוזדורים.

בהשוואה לנשים ברבעון התחתון של צריכת חלבונים (פחות מ-58 גרם/יום), בנשים שצרכו 58-66 גרם/יום של חלבון תועד סיכון מתוקן נמוך משמעותית להיארעות פרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.932, p=0.001), בהשוואה לאלו שצרכו סך כולל של 66-74 גרם חלבון בכל יום (יחס סיכון של 0.908, p=0.0005).

במילים אחרות, בנשים עם צריכה מתונה של חלבון בתזונה נרשם סיכון נמוך ב-7-8% להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לנשים עם צריכת החלבונים הנמוכה ביותר. מנגד, בנשים ברבעון העליון של צריכת חלבונים (מעל 74 גרם/יום) לא תועד סיכון נמוך משמעותית לפרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.951, p=0.186).

החוקרים מדגישים כי כאשר דנים בנושא הגדלת צריכת חלבונים בתזונה, חשוב לעשות זאת באמצעות מוצרי מזון בריאים ללב וחלבון רזה ולא עם מזונות עתירי שומן, כולסטרול וסוכר.

מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין שונות רבה במדד מסת הגוף ובין סיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לב הינה מחלה חמורה ששכיחותה מצויה במגמת עליה וכרוכה בתחלואה משמעותית ושיעורי תמותה מוגברים. השמנה הינה גורם סיכון […]

  • אי-ספיקת לב הינה סיבוך נפוץ יותר מאירוע מוחי של פרפור פרוזדורים (BMJ)

    אי-ספיקת לב הינה סיבוך נפוץ יותר מאירוע מוחי של פרפור פרוזדורים (BMJ)

    הסיכון לאבחנה של פרפור פרוזדורים במהלך החיים עלה ממקרה אחד לארבעה בשנת 2000 למקרה אחד משלושה בשנת 2022, כך עולה מנתונים חדשים מדנמרק שפורסמו בכתב העת BMJ. מהממצאים עולה כי אי-ספיקת לב הינה הסיבוך הנפוץ יותר משנית להפרעת הקצב, עם סיכון גבוה כפליים מהסיכון לאירוע מוחי. מדגם המחקר כלל 3.5 מיליון משתתפים (51.7% נשים) בגילאי […]

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients. דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה […]

  • היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Metabolites עולה כי היענות ארוכת-טווח לדיאטה ים-תיכונית מספקת הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ובין היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך שני עשורים במבוגרים שלקחו חלק במחקר ATTICA. מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 3,042 גברים ונשים מיוון. נתונים […]

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה