תזונה

עדויות חדשות תומכות ביעילות Guselkumab לטיפול בפסוריאזיס רובדית בילדים ובני נוער (Br J Dermatol)

מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העתBritish Journal of Dermatology עולה כי Guselkumab (טרמפיה), מעכב IL-23, מהווה אפשרות טיפול בטוחה ויעילה בילדים ובני נוער עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין טיפול המכוון ספציפית כנגד IL-23, המאושר לילדים הסובל מפסוריאזיס רובדית. הם מוסיפים כי Guselkumab הינו מעכב סלקטיבי של IL-23 המכוון לתת-יחידה p19 אשר הוכח כיעיל ובטוח כנגד פסוריאזיס רובדית במבוגרים.

מחקר PROTOSTAR להערכת יעילות ובטיחות Guselkumab באוכלוסיית ילדים ונוער כלל משתתפים בגילאי 6-18 שנים עם אבחנה של פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה. בחלק הראשון של המחקר, המשתתפים חולקו באקראי לקבלת Guselkumab, פלסבו או Etanercept (קבוצת ייחוס פעילה). לאחר 16 שבועות, המטופלים נכנסו לשלב של המשך או מעבר לטיפול ב- Guselkumab.

התוצאים העיקריים של המחקר כלל את מדדי IGA (או Investigator’s Global Assessment) של 0/1 ואת מדד PASI-75 (או Psoriasis Area and Severity Index) או PASI-90 לאחר 16 שבועות.

מהנתונים עולה כי לאחר 16 שבועות, 66% מהמטופלים ב- Guselkumab השיגו מדד IGA של 0/1, זאת לעומת 16% מהחולים בזרוע הפלסבו (p<0.001). עוד מדווח כי 76% מהמטופלים ב- Guselkumab לעומת 20% מאלו בזרוע הפלסבו השיגו את תוצא PASI 75, כאשר 56% לעומת 16%, בהתאמה, השיגו תוצא PASI 90.

למעלה משליש מהמטופלים ב- Guselkumab השיגו עור נקי לחלוטין (מדד IGA אפסי: 39%, מדד PASI-100: 34%), בעוד שבזרוע הפלסבו לא תועדו מקרים דומים.

לאחר 52 שבועות, 86% מהמטופלים ב- Guselkumab השיגו מדד IGA של 0/1, 93% השיגו את תוצא PASI-75 ו-82% השיגו PASI-90.

שיעור האירועים החריגים לאחר 16 שבועות עמד על 42% עם Guselkumab, 68% עם פלסבו ו-58% עם Etanercept. שיעור האירועים החריגים עם Guselkumab היה דומה לאורך 52 שבועות, כאשר תופעות לוואי נפוצות כללו נזופרינגיטיס, זהום בדרכי נשימה עליונות וCOVID-19 ולא תוארו זיהומים חמורים או אופורטוניסטים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי מחקר PROTOSTAR תומכים ביעילות ובטיחות הטיפול ב- Guselkumab בילדים ובני נוער עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה.

Br J Dermatol, Dec 21, 2024

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך