אונקולוגיה

לרמות הריכוז של רסברטרול (המצוי ביין אדום, שוקולד ועוד) אין השפעה על מצב הבריאות והסיכון לתמותה באוכלוסיה מבוגרת ( JAMA Intern Med)

 

ממחקר חדש מ-JAMA Intern Med עולה כי רמת הריכוז בשתן של המטבוליט של רסברטרול  , פוליפנול המצוי בענבים, יין אדום, שוקולד ובגרגרים ושורשים מסויימים, ואשר נחשב כחומר עם תכונות אנטיאוקסידנטיות, אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות, לא הייתה קשורה לסמנים דלקתיים, תחלואה קרדיווסקולרית, סרטן או תמותה מכל סיבה. 

החוקרים מציינים ברקע כי הרסברטרול נחשב אכן כמרכיב התורם לבריאות ולמניעת מחלות ותמותה(ההערכה היא שהתכונות המגינות של יין אדום נובעות ממרכיב זה) . מטרתם הייתה לבחון אם רמות רסברטרול המושגות באמצעות תזונה קשורות לדלקת, סרטן, מחלות קרדיווסקולריות ותמותה.

המחקר היה פרוספקטיבי (מחקר (InCHIANTI ) ונמשך בין 1998-2009 כשהוא מבוצע ב-2 כפרים באיזור ציאנטי כמחקר מבוסס אוכלוסיה שכלל 783 גברים ונשים המתגוררים בקהילה מעל גיל 65. החוקרים בחנו ריכוזי מטבוליטים של רסברטרול בשתן לאורך 24 שעות.

יעד המחקר המרכזי היה תמותה מכל סיבה, יעדים משניים כללו סמני דלקת (CRP , אינטרלוקין IL-6, IL-1β ו-TNF ) ושכיחות של היארעות סרטן ומחלות קרדיווסקולריות.

החוקרים מדווחים כי לוגי הריכוזים הכוללים של המטבוליטים של רסברטרול היו 7.08 (בטווח 6.69-7.48 ) ממו”ל/ג’ של קריאטינין. במהלך 9 שנות המעקב, 268 מהמשתתפים (34.3%) נפטרו. מבין הרביעונים עם הרמות הנמוכות ביותר , עד לרמה  הגבוהה ביותר של ריכוזי המטבוליטים של הרסברטרול , שיעור הנפטרים מכל סיבה היו 34.4% , 31.6% , 33.5% ט-37.4% , בהתאמה (P = .67) .  הסיכון לתמותה ברביעון התחתון בהשוואה לאלו ברביעון העליוןן היה 0.8 (בטווח 0.57-1.14) .

בהשוואה לאלו שהיו עם הרמות הגבוהות ביותר של רסברטרול בשתן , יחס COX רב משתני מותאם לגורמי סיכון נוספים, רמות הרסברטרול לא היו קשורות באופן מובהק עם רמות CRP , IL-6 ו- IL-1β ו-TNF , שכיחות או היארעות של מחלות קרדיווסקולריות או סרטן.

מסקנת החוקרים היא שבאוכלוסיה מבוגרת המתגוררת בקהילה, רמות הריכוז של מטבולטים של רסברטרול בשתן אינם קשורים אם סמנים דלקתיים, תחלואה קרדיווסקולרית או סרטן או תמותה מכל סיבה.  להערכתם לרמות הרסברטרול המושגות בדיאטה מערבית אין השפעה מהותית על מצב הבריאות, הסיכון לתמותה עבור סוג האוכלוסיה שנבדק במחקר זה.

JAMA Intern Med. Published online May 12, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה