אונקולוגיה

תרופות להפסקת עישון אינן מעלות את הסיכון הלבבי (JAMA Intern Med.)

ממחקר השוואת ראש-בראש גדול להערכת תרופות להפסקת עישון עולה כי השימוש בתרופות אלו לא לווה בסיכון מוגבר להתקפי לב או אירועים מוחיים, כך כותבים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine.

מטרת המחקר הייתה להשוות את הבטיחות הקרדיווסקולארית היחסית של טיפולים להפסקת עישון. החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות, אקראי ומחקר הארכה ללא-טיפול, אשר נערך ב-140 מרכזים. המחקר כלל מעשנים, עם ובלי אבחנות פסיכיאטריות קיימות, אשר טופלו בלפחות מנה אחת של תרופת המחקר (8,058 משתתפים), כמו גם תת-קבוצה של משתתפים שהשלימו 12 שבועות של טיפול עם 12 שבועות מעקב והסכימו להמשיך מעקב לאורך 28 שבועות נוספים (4,595 משתתפים).

הטיפולים התרופתיים כללו Varenicline (צ’מפיקס) במינון 1 מ”ג, פעמיים ביום; Bupropion (זייבאן) במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום; וטיפול חליפי בניקוטין בצורת מדבקה במינון 21 מ”ג עם התאמת מינון.

התוצא העיקרי של המחקר היה הזמן עד להתפתחות אירוע קרדיווסקולארי מג’ורי במהלך הטיפול; התוצאים המשניים כללו הופעת סיבוכים קרדיווסקולאריים ואירועים קרדיווסקולאריים רלבנטיים אחרים.

מבין 8,058 המשתתפים, 3,533 היו גברים (44.1%). שיעורי היארעות אירועים קרדיווסקולאריים במהלך הטיפול והמעקב היו נמוכים (פחות מ-0.5% אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים; פחות מ-0.8% אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ואירועים קרדיווסקולאריים אחרים)

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בזמן עד לאירוע קרדיווסקולארי, לחץ דם, או קצב לב. לא תועדו הבדלים משמעותיים בזמן עד הופעת סיבוך קרדיווסקולארי מג’ורי עם Varenicline או Bupropion, בהשוואה לפלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אין עדות לכך שטיפולים להפסקת עישון הביאו לעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים במהלך הטיפול או לאחריו.

JAMA Intern Med. 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה