משתמשים צעירים במכשיר אולטרה-סאונד עם יכולות בינה מלאכותית הצליחו להעריך את גיל ההיריון בצורה מדויקת כמו רופאים מנוסים בהשלמת בדיקות אולטרה-סאונד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA, כאשר הטעות האבסולוטית הממוצעת עמדה על 3.2 ימים עם כלי הבינה המלאכותית, בהשוואה ל-3 ימים עם בדיקת אולטרה-סאונד סטנדרטית.
החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי עם 400 נשים הרות בזמביה וצפון קרוליינה. בדיקות אולטרה-סאונד שימשו להערכת גיל ההיריון במהלך הביקור הראשוני. לאורך ביקורי מעקב, משתמשים צעירים השלימו סקירות של בטן האם בסיוע טכנולוגיית בינה מלאכותית ורופאים מנוסים ביצעו את בדיקות האולטרה-סאונד עם מכונות באיכות גבוהה להערכת גיל ההיריון.
התוצא העיקרי היה הטעות האבסולוטית הממוצעת של גישת בינה מלאכותית לעומת בדיקת אולטרה-סאונד סטנדרטית בחלון ההערכה הראשונית (שבועות 14-27).
הטעות האבסולוטית הממוצעת הייתה דומה עם בינה מלאכותית ובדיקת אולטרה-סאונד סטנדרטית, עם הבדל של 0.2 ימים (רווח בר-סמך 95% של 0.1- עד 0.5).
שיעור הערכות גיל היריון בתוך שבעה ימים מגיל היריון מבוסס היה דומה עם בינה מלאכותית ועם בדיקת אולטרה-סאונד סטנדרטית (90.7% לעומת 92.5%). כלי הבינה המלאכותית הדגים תוצאות עקביות לאורך אתרי המחקר וקטגוריות מדד מסת גוף שונות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי לממצאי המחקר השלכות מיידיות לטיפול המיילדותי בתנאים עם משאבים מוגבלים שכן הטכנולוגיה עשויה לסייע בהערכת גיל ההיריון בכלל הנשים ההרות.
JAMA, Aug 1, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!