רפואה פיזיקלית ושיקום

חרבות ברזל: פגיעת כטב”ם בבסיס צבאי באזור בנימינה גרמה למותם של 4 חיילים (ידיעה מתעדכנת)

תמונות לכתבת מלחמה WAR עדכונים חרבות ברזל בית חולים החייאה פינוי עזרה ראשונה FIRST AID
פגיעת כטב"ם בבא"ח גולני אמש גרמה למותם של 4 חיילים ולפציעה של עשרות. בתי החולים מדווחים על הטיפול בפצועים

יום שני, 14/10/24

פגיעת כטב”ם בבא”ח גולני אמש גרמה למותם של 4 חיילים ולפציעה של עשרות. בתי החולים מדווחים על הטיפול בפצועים

דוברות רמב”ם
מאירוע הכטב”ם, מאושפזים ברמב”ם – נכון להבוקר – 2 נפגעים במצב בינוני, הם אינם במצב מסכן חיים

בי”ח לניאדו 

במחלקה הכירורגית בבי”ח לניאדו מאושפזים כעת 4 פצועים

כולם במצב קל

במהלך הלילה עברו הליכים כירורגיים להוצאת רסיסים מגופם

כל הפצועים צפויים להשתחרר במהלך היום לביתם

עדכון מהמרכז הרפואי בני ציון בחיפה:

במהלך הלילה שוחררו 4 הפצועים קל שטופלו במרכז הרפואי בני ציון בחיפה כתוצאה מפגיעת הכטב”ם ליד בנימינה.

 

יום ראשון, 13/10/24

מרכז הרפואי לגליל בנהריה:

למרכז הובאו החל משעות הבוקר 17 נפגעים מהלחימה בדרום לבנון.
סגן מנהל המרכז הרפואי, ד”ר צבי שלג, מסר כי ארבעה מהם מוגדרים במצב בינוני והשאר במצב קל (מרביתם סובלים מפגיעות רסיסים).
עם היוודע דבר האירוע, הוכרז בביה”ח על אירוע טראומה מתוגבר והצוותים הרפואיים נערכו בהתאם.
משפחותיהם של כלל הפצועים עודכנו.

 

יום רביעי, 9/10/24

בפיגוע בחדרה נפצעו שבעה אנשים מדקירות, ביניהם שניים אנוש וקשה. בשעות הצהריים דיווח מד”א כי במטח מלבנון לאיזור חיפה נפצעו שישה אנשים. לאחר שיגורים נוספים מלבנון בשעות אחה”צ והערב הודיע מד”א על פצוע קל בגלל פגיעה במבנה בצפת, ודווחו שריפות באזור, וכן בכמה מוקדים נוספים בגליל העליון, כולל בקרית שמונה, שם נהרגו מוקדם יותר היום שני אנשים מפגיעה של רקטה.

דוברות רמב״ם
15:25 בעקבות ירי הטילים לפני שעה קלה אל אזור הקריות ומפרץ חיפה, הובאו עד כה אל רמב״ם שמונה נפגעים:
שישה נפגעי רסיסים (מתוכם אחד במצב קשה, כל היתר במצב קל) ונפגע נוסף הסובל מחרדה.
יחד איתם הובא גם רוכב אופנוע שנפגע בתאונה שאירעה במהלך האזעקה – סובל מחבלות בכל חלקי גופו – מצבו מוגדר בינוני.

המרכז הרפואי הלל יפה:
17:20 מהפיגוע בחדרה מאושפזים כעת 1 במצב אנוש ולא יציב, 1 קשה. עוד 4 במצב בינוני. כולם נותחו ואושפזו להמשך טיפול.
נפגע קל ו- 2 נפגעי חרדה – טופלו ושוחררו לביתם.

משרד הבריאות מסר כי שר הבריאות אוריאל בוסו הגיע הערב לביקור הפצועים מהפיגוע היום בחדרה. לשר התלוו פרופ’ מיקי דודקביץ- מנהל המרכז הרפואי וחברי ההנהלה ראש עיריית חדרה- מר ניר בן חיים, רב העיר חדרה – ישראל מאיר ביטון, וחברי מועצת העיר חדרה.

 

יום שני, 7/10/24

בתי חולים ברחבי הארץ ציינו הבוקר את יום השנה לטבח ה-7 לאוקטובר.

טקסי יום השנה יתקיימו היום גם במרכזי ערים שונות, במרכזים קהילתיים, בבתי הקברות ובאתרי הטבח. בשעות הערב ישודרו טקס הזכרון האזרחי והממשלתי.

לפי נתוני משרד הבריאות, מאז ה-7 לאוקטובר טופלו בבתי החולים 19,176 פצועים, מתוכם 902 אושפזו במצב קשה/אנוש, ו-1590 במצב בינוני, ו- 15,189 במצב קל;
174 מהפצועים מאושפזים או שוהים במלר”ד כעת. דובר צה”ל מעדכן כי מתחילת המלחמה אושפזו 2,746 חיילים פצועים, מתוכם 1,149 במצב בינוני ו-695 במצב קשה. מאז ה-7 לאוקטובר קיפחו את חייהם 727 חיילים, מתוכם 347 מאז תחילת התמרון בעזה ב-27 לאוקטובר בשנה שעברה.

מערכת הבריאות עמדה היום לדקת דומייה לזכר הנרצחים הרבים בשבעה באוקטובר

היום, יום ב׳ השבעה באוקטובר, עמדה מערכת הבריאות לדקת דומייה לזכר הנרצחים הרבים מהאסון הנורא שקרה לפני שנה בדיוק. החל מבוקר השבעה באוקטובר פועלת מערכת הבריאות על כלל חלקיה, בתי חולים, קופות חולים, מערך השיקום, מערכת בריאות הנפש ומרכזי החוסן, מטה המשרד ולשכות הבריאות לתת טיפול לכל אדם שנפצע בגוף או בנפש. מיום זה ובימים שבאו אחריו הייתה התגייסות יוצאת דופן של הצוותים הרפואיים, אנשי רפואה, עובדי מערכת הבריאות כולה, החל מאלו שהיו במשמרת בשעות הקשות, דרך כלל הצוותים שהתייצבו באופן מידי היכן שרק נדרשו וכלה באנשי צוות שוהים בחו”ל שעזבו הכל והתייצבו לטובת כל מי שנזקק לכך.

היום יצא פרויקט תיעוד מיוחד שיזם המשרד, תיעוד עדויות של הצוותים הרפואיים שפעלו בבתי החולים, בקהילה, בשטח כצוותי ההצלה ובמכון לרפואה משפטית.
ארכיון עדויות צוותי הרפואה מביא את החוויה האישית מאירועי ה-7 באוקטובר ומה שקרה לאחר מכן, כפי שחוו אותה עובדי משרד ומערכת הבריאות- נושאי תפקיד במערכת הבריאות, בבתי החולים, בלשכות הבריאות, בקהילה, ובמטה. המרואיינים משתפים במראות, בתחושות, בהלם, ובניסיון ובנתינה של העובדים כולם למען עם ישראל ועל הצורה בה המערכת פעלה בשבת ה 7/10 ומאז בימי המלחמה.זהו פרוייקט רחב שהעבודה עליו תמשך עוד זמן ותתרחב עם הזמן. המאגר יגדל כל עוד המלחמה מתמשכת. הקליקו כאן לעמוד הפרויקט.
שר הבריאות אוריאל בוסו מסר כי  “מאורעות השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל שנפתחה בעקבותיהם, נוגעים בכל אחד ואחת מאיתנו. כולנו חשים את הזעזוע מהמראות הקשים מקיבוצי העוטף, מיישובי הדרום וממסיבת הנובה וכולנו כואבים על נפילתם של לוחמינו הגיבורים בשדה הקרב. אין אחד מאיתנו שלא חרד לגורלם של 101 החטופים והחטופות מאז אותו בוקר, ושותף לתפילות ולרצון העז שכולם ישובו לחיק משפחתם במהרה. מאז השבעה באוקטובר משרד הבריאות הוא קרן אור באפילה. ההתעשתות המהירה, ההתגייסות הכוללת וההירתמות של כלל הגורמים במערכת – הוכיחו שיש על מי לסמוך. משרד הבריאות, על כלל עובדיו ואנשיו ומערכיו, היה הראשון להתעשת ולהבין את גודל האירוע ועד היום טופלו במערכת כ-18 אלף וחמש מאות נפגעים. בזכות התושייה והניסיון צלחנו את האתגר הקשה ביותר שיכול להיות. גם היום, כמו בכול דור ודור, אויבינו קמים עלינו לכלותינו ומזכירים לנו שאין לנו את הפריווילגיה לשנוא איש את רעהו. מותר לנו להתווכח, אפשר לא להסכים – אבל מצווה עלינו לזכור שאחים ואחיות אנחנו. עוצמתנו נחשפת במלוא הדרה כאשר השלום שוכן בינינו. אחדותנו היא מקור כוחנו – וזה מה שיצילנו מידם”.

מנכ״ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, ״אנחנו חייבים לזכור את היום הזה, את יום הטבח הנורא ביותר בתולדות המדינה, ואנחנו חייבים לחשוב ולפעול לכך שהמחיר ששילמנו ביום הזה, יגרום לנו לעשות הכל כדי שלא נחווה יום כזה שוב ונפעל כדי להיות חברה טובה יותר.  זו משימה לאומית של כולנו יחד והרבה מאוד משימות אישיות של כל אחד מאיתנו, וזו גם זו משימה של מערכת הבריאות. היום הזה חידד לנו את מה שלכאורה ידענו – עד כמה המערכת שלנו חיונית וקיומית לתפקוד המדינה. עד כמה אנחנו חייבים לשמור על התפקוד התקין והמצוין שלה, כל הזמן, כי אי אפשר לדעת מה יוליד יום. גם בגלל המענה שניתן במערכת בשבעה באוקטובר ובכל יום מאז, וגם בגלל הצורך שלנו להיערך למשמעויות האפשריות של הלחימה בצפון ובחזיתות נוספות. זה יום שבו הבנו שוב עד כמה האנשים במערכת נפלאים, מסורים ומקצועיים ויעשו הכול כדי לטפל בכל אדם באופן המסור והחומל ביותר. עד כמה האנשים יעבדו בלי הפסקה ומנוחה. עם עומס מקצועי ונפשי כמותו אף אחד לא חשב שניתן לשאת. יעזבו את המשפחות שלהם, לפעמים בלי לדעת מה עלה בגורלם, בשביל האדם האחר ברגעי האמת. עד כמה זה לא מובן מאליו. עלינו לעשות הכל כדי שאירועים כאלה לא יקרו שוב אך לדעת לייצר מוכנות לכל תרחיש.  מערכת הבריאות הישראלית גילתה את פניה היפות באותו היום ומאז. בטיפול בפצועים שהגיעו באותו היום לבתי החולים – בעיקר לסורוקה וברזילי. בטיפול בחיילים שנפצעו בשדה הקרב אז ומאז. בטיפול בעקורים ובמפונים שעולמם חרב עליהם בטיפול בנפש – הפרטית והקולקטיבית של כולנו האנשים במערכת היו שם בשביל האנשים שעולמם היטלטל. הושיטו להם יד בוטחת ומייצבת במאור פנים, גם אם בפנים כולם חוו טלטלה. הבנו את התפקיד שיש לנו מעבר למתן שירותי בריאות מצוינים. לתת לאנשים את הידיעה שאנחנו כאן בשבילם תמיד.  להמשיך לעבוד כתף אל כתף כולם יחד. למרות ההבדלים. למרות הכוחות שמנסים להפריד בינינו.
האנשים הם שעושים את מערכת הבריאות המצוינת שלנו ומושיטים יד לכל אדם שזקוק לכך. כך היתה גם האחות נילי מרגלית שתפקדה כמערכת בריאות של איש אחד עבור האנשים שהיו איתה בשבי החמאס. ב-7.10 החברה הישראלית התחילה מסע של צמיחה מחדש מתוך השבר והכאב שאנחנו חווים מאז. לנו ולמערכת יש תפקיד ביציקת היסודות לצמיחה של חברה בריאה יותר. אנחנו ביום השנה ל-7.10 וחמישה ימים לפני יום כיפור. הסמיכות הזאת מחייבת אותנו לחשבון נפש כפול – אישי ולאומי. איך הגענו לשבר הזה, מה היינו צריכים לעשות אחרת, ומה אנחנו צריכים לעשות כעת, כדי להבטיח לעצמנו ולדורות הבאים אחרינו שלא נהיה חסרי אונים מול גילוי של רוע מוחלט, אכזרי וחסר רחמים. אני מייחל יחד עם כלל מערכת הבריאות לחזרתם המהירה של החטופים, לחזרת התושבים לביתם, ולבריאות שלמה של הנפגעים בגוף ובנפש.״

המרכז הרפואי ת”א איכילוב

עובדי ועובדות המרכז הרפואי ת״א איכילוב התכנסו הבוקר על גג המיון, המיון אליו פונו מאות פצועי מלחמה בשנה החולפת, שרו את שיר למעלות ואת התקווה, ובשעה 06:29 בדיוק הפריחו 101 בלונים צהובים- בקריאה לשחרור החטופים והחטופות ולציון שנה ל-7.10.

אסותא אשדוד

6415 תינוקות נולדו בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד מהבוקר בו נפתחה המלחמה ועד הבוקר הזה, בדיוק שנה לאחר מכן.

( 06:29 7/10/23- 06:29 7/10/24)

טל בן ואליד מיילדת אחראית חדרי לידה בביה”ח במסר לעם ישראל:
“כשנשמעים קולות המלחמה וההרס מסביב, אנחנו בוחרים לשמוע את הבכי הראשון של תינוק שנולד – זהו הצליל של המשכיות וחיים. בעוד אויבינו מבקשים להחריב ולפגוע, אנחנו ממשיכים לגדול ולהביא חיים לעולם – זהו ניצחוננו האמיתי. כל תינוק שנולד הוא סמל לתקווה שלא תיכנע, לעם שממשיך לחיות, למרות הכול. כל תינוק שנולד הופך להיות חלק משרשרת הדורות ומהות ההתמדה שלנו אל מול כל אלו שבמשך שנה מבקשים להרוג אותנו.”

בית החולים הציבורי אסותא אשדוד החל לטפל בפצועי המלחמה כבר בשעות הבוקר המוקדמות של ה 7/10/23. הראשונים היו צעירים משתתפי מסיבת הנובה, ולאחריהם אזרחים, שוטרים וחיילים. ביה”ח טיפול עד כה בקרוב ל 500 פצועים, רובם חיילי צה”ל ועושה כן גם בשעה זו, במחלקת טיפול נמרץ. ביה”ח מוגדר כיום כיעד קיצור לפצועים שזמן הטסה נוסף למרכז הארץ מסכן את חייהם. רופאי ביה”ח הוכיחו ומוכיחים לאורך כל הדרך את האמונה בצדקת הדרך ועם היוודע גודל האסון התייצבו בביה”ח- מי ברגל וברכב ומי במטוס לארץ לאחר שהחליטו על דעתם להפסיק השתלמויות או לימודים מעבר לים.
“כל המציל נפש אחת – כאילו הציל עולם ומלואו”

המרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית:

דקת דומייה לזכר קורבנות הטבח, הנספים והחללים בשבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל, ותפילה להשבתם של 101 אחינו ואחיותינו שעדיין חטופים בעזה ולשלומם של כל אנשי כוחות הביטחון.
״׳ונזכור את כולם׳ התחייבנו אז, ואנחנו מתחייבים גם היום״, אמר מנהל המרכז הרפואי, ד״ר מאור ממן בטקס זיכרון ותקומה שהתקיים היום במרכז הרפואי העמק.

המרכז הרפואי לגליל 

עובדי המרכז הרפואי לגליל בנהריה התייחדו עם זכר הנופלים של ה-7 באוקטובר

דוברות המרכז מסרה כי במהלך הטקס הודלקו נרות ע”י דורון דוד, מנהל פרויקטים בביה”ח, ששכל את בנו הקצין עומרי ז”ל; האחות דורית רצון, ששניים מבני משפחתה נרצחו בקיבוץ בארי; האחות האחראית דבי כהן, שבנה החייל אור יוסף, נפצע באורח קשה במלחמה, ורוזיטה קיקוזשווילי, מפקחת משק, שבנה שלומי זיו נחטף לעזה והוחזר

מאות מעובדי ועובדות המרכז הרפואי לגליל בנהריה התייחדו עם זכר הנופלים בטקס שהתקיים היום (שני), לציון שנה לאסון ה-7 באוקטובר.
הטקס נפתח בדקת דומיה, שלאחריה נישאו דברים ע”י סגן המנהל ד”ר צבי שלג, בשמו ובשם מנהל המרכז הרפואי, פרופ’ מסעד ברהום, שנבצר ממנו להגיע. “בדיוק לפני שנה רעדה הארץ. וכך מצאנו עצמנו, בי”ח ציבורי-ממשלתי סמוך לגבול, משתלבים – כפי שתמיד התכוננו – במערכה על הגנת הארץ. גם הבוקר אנו ממשיכים בתפקידנו כקו ראשון של מזור וטיפול עבור כל חולה ופצוע, כל אזרח וכל חייל, כשאנו מאוחדים, חברים, נחושים ומגלים יום-יום אומץ לב אישי, משפחתי ומקצועי. חיילים, שנפצעו בחזית הצפונית בתחילת הלחימה, חזרו אלינו, כשהם מהלכים עם פרוטזות, כדי להודות לנו על שהצלנו את חייהם. עבור הרגעים האלו אנו קמים בבוקר, בשביל זה אנחנו כאן”.
ד”ר שלג הודה ל-3,200 העובדים, עליהם אמר: “אי אפשר שלא להוקיר אתכם על החוסן, הנחישות, המקצועיות והיכולת להקים בי”ח תת קרקעי, לתפקד בו לאורך השנה, ולמרות התנאים הכמעט בלתי אפשריים – לא להתפשר על איכות הרפואה. אתם מקור לגאווה לאומית. אנחנו כותבים היסטוריה שהיינו רוצים שלא להיות חלק ממנה, אבל נגזר על כולנו”.
לאחר מכן הודלקו ארבעה נרות ע”י עובדי המרכז הרפואי. דורון דוד, מנהל פרויקטים, ששכל במלחמה את בנו הקצין עומרי ז”ל, הדליק נר לזכר החיילים וכוחות הביטחון שחירפו נפשם ב-7 באוקטובר ובמלחמה.
דורית רצון, סגנית אח אחראי חדר ניתוח נשים, שבני משפחתה, זהבה וזאב הקר ז”ל, תושבי בארי, נרצחו באותה שבת שחורה, הדליקה נר לזכר האזרחים שנרצחו.
האחות האחראית דבי כהן, שבנה החייל אור יוסף, נפצע באורח קשה במלחמה, הדליקה נר להחלמת כל החיילים והאזרחים הפצועים.
רוזיטה קיקוזשווילי, מפקחת משק בחדרי ניתוח, שבנה שלומי זיו נחטף לעזה וחולץ בשלום, הדליקה נר להחזרת כלל החטופים.
בסיום נישאו דברים מרגשים ע”י סמדר אוקמפו, מפקחת אגף ילדים, שבנה עוז חי, נפצע באורח אנוש במלחמה, והוקרן סרטון המציג את תהליך השיקום שהוא עובר בביה”ח שיבא. הטקס הסתיים בשירת התקווה.

סורוקה:
המרכז הרפואי סורוקה יציין שנה לאירועי ה-7 לאוקטובר בכנס מיוחד” רפואה. גבורה. תקווה- שיספר את הסיפור של סורוקה ושל מערכת הבריאות מאז אותה שבת ובמהלך השנה האחרונה. בכנס בהנחיית העיתונאי תמיר סטיינמן ישתתפו כמה מהפצועים הקשים מאותו יום ומהמלחמה, שחייהם ניצלו בסורוקה:
אייל יונג, חבר כיתת הכוננות בקיבוץ עלומים שנפצע בקרבות ההגנה על הקיבוץ, ארי שפיץ, לוחם גבעתי שנפצע אנושות ונחשב לאחד הפצועים הקשים במלחמה, אורי סינגר, לוחם נח”ל ששרד פציעה קשה באבי העורקים, וגם אלמה אברהם, שנחטפה מקיבוץ ניר עוז והשתחררה מהשבי אחרי 51 ימים כשהיא במצב אנוש וסכנת חיים מיידית.

בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, התמודדו צוותי סורוקה מרכז רפואי ‏אוניברסיטאי ובתי החולים ברחבי הארץ, מול תרחיש קיצון חסר תקדים. בהיערכות מהירה ושיתוף פעולה הדוק, הצליחו ‏לקלוט ולטפל באלפי פצועים. ‘רפואה. גבורה. תקווה’ – כנס שיתקיים ב – 10.10.24 במלאות שנה לפרוץ מלחמת “חרבות ברזל”, ובו צוותים מתחומים שונים מהארץ ומהעולם ישתפו בסיפורי גבורה מרגשים ומעוררי השראה, מקרים רפואיים מרתקים, שיטות טיפול חדשניות וכיצד ‏‏הפכו סורוקה ומערכת הבריאות כולה למגדלור של מקצוענות, ניסיון וידע המופצים בעולם כולו.‏ את הכנס יסגור אילן שפלר, תסרטיאי ראשי ב”ארץ נהדרת” בהרצאתו “מה מצחיק פה?” ויכניס אותנו אל מאחורי הקלעים של אחת מהפקות המקור הותיקות בישראל, התכנית שמצחיקה את כולנו, יענה על שאלות כמו: איך כותבים סאטירה במדינה שהמציאות בה עולה על כל דמיון? איך מצחיקים בזמן מלחמה? ועוד. לתכנית המלאה>> https://events.ortra.com/Soroka/tknitVhkns

 

יום א’, 6/10/24

דוברות סורוקה:

15:18 מהאירוע בתחנה מרכזית בבאר שבע, פונו עד כה לחדר הטראומה במלר”ד סורוקה 8 פצועים.
2 פצועים במצב קשה, 4 במצב בינוני ו2 במצב קל.
עם קבלת ההודעה נערכו בסורוקה בכוחות מתוגברים של צוותים רב מקצועיים לקבלת הפצועים.
פרטים נוספים ימסרו בהמשך.

16:24 מהאירוע בתחנה המרכזית בבאר שבע, פונו עד כה למלר”ד סורוקה 24 נפגעים.
9 פצועים טופלו בחדר הטראומה מהם: 2 במצב קשה, 4 במצב בינוני והיתר במצב קל.
15 נפגעי דחק מטופלים כעת במלר”ד.
יסמין עמוס-ע.דוברת סורוקה

21:11 עדכון על מצב הפצועים מהפיגוע בתחנת מרכזית בבאר שבע:
במרכז הרפואי מאושפזים כעת 7 פצועים –
פצוע אחד במצב קשה, מאושפז במחלקה לטיפול נמרץ כללי.
5 פצועים נוספים במצב בינוני מאושפזים במחלקה לאורתופדיה ובמחלקה לכירורגיה, ופצוע נוסף במצב קל

 

יום שבת, 5/10/24

באתר דובר צה”ל פורסם כי מאז ה-7 לאוקטובר הותרו לפרסום שמותיהם של 726 חללים שנפלו, מתוכם 346 נפלו מאז תחילת התמרון בעזה, ב-27/10/23.
לפי אתר הדובר, כרגע מאושפזים 29 חיילים במצב קשה, 151 במצב בינוני, ו16 במצב קל. מתחילת המלחמה אושפזו קרוב ל-700 חיילים במצב קשה, 1,149 במצב בינונ ו-2,731 במצב קל.

המרכז הרפואי זיו

דוברות המרכז עדכנה עם צאת החג במצב הפצועים שאושפזו במהלך החג. בהודעה שפרסמה הדוברות נכתב כי בהמשך לאירוע רב נפגעים שהתרחש עם כניסת צה”ל ללבנון, ביום רביעי 2.10 פונו למרכז הרפואי זיו במסוקים ואמבולנסים צבאיים, נפגעים רבים ממספר תקריות שהתרחשו מעבר לגבול לבנון. המסוק הראשון נחת בזיו עם 3 פצועים, כאשר אחד הפצועים עבר החייאה ע”י הצוות המוסק ולצערנו על אף מאמצי הצוותים הרפואיים, נקבע מותו מיד עם הגעתו.

סה״כ נקלטו במחלקה לרפואה דחופה בזיו במהלך כל ימי החג  110 פצועים, בדרגות פציעה שונות. כאשר הצוותים בזיו פעלו במהירות, מקצועיות וביעילות על מנת לקלוט ולטפל בכל הנפגעים בזמן הקצר ביותר. צוותי המיון, הכירורגיה, האורתופדיה, הרפואה הדחופה והטיפול הנמרץ נכנסו לפעולה מיידית, ותוך שיתוף פעולה מלא, העניקו לכל פצוע את הטיפול המתאים לצורך הצלת חיים וייצוב מצבם באופן מיידי.
בבוקר יום רביעי 2.10 נקלטו סה״כ 41 נפגעים. 5 פצועים שהוגדרו באורח קשה טופלו בחדר הטראומה ולאחר מכן עברו מספר ניתוחים מצילי חיים. את כלל מערך הניתוחים הכירורגיים הוביל מנהל האגף, פרופ’ אבירם ניסן.
אירוע רדף אירוע ובלילה בין רביעי לחמישי פונו לזיו גם הפצועים מפגיעת הכטב״מ במרחב רמת הגולן.
לצד נפגעי כוחות הביטחון, הגיעו עצמאית למחלקה לרפואה דחופה 2 אזרחים נפגעי חרדה, מאירועי הירי על עכברה וראש פינה במהלך ימי החג.

בסיום האירוע המרכזי שחל ברביעי בבוקר ערב חג ראש השנה, הגיע מר”פ צפון, ד”ר אמיר שלייפר לארוחת ערב החג, שאורגנה ע״י המרכז הרפואי, יחד עם מנהל המרכז פרופ’ סלמאן זרקא, צוות ר״מ 2, כוחות היחצ״ב בזיו, הפצועים, משפחותיהם וצוות העובדים התורן. מנהל המרכז הרפואי ביקש לאחל החלמה מלאה ושלמה לכל הפצועים ולחזק ולהודות לצוות המרכז הרפואי זיו על עבודתם המסורה להצלת חיים והענקת הטיפול המטיבי לכל נפגע. הדוברות מעדכנת כי רוב הפצועים טופלו ושוחררו לביתם או הועברו להמשך טיפול קרוב לביתם. הפצועים שנותחו ואושפזו יחד, ממשיכים להיות תחת השגחה רפואית צמודה.

דוברות המרכז הרפואי זיו מסרה כי רוב הפצועים טופלו ושוחררו לביתם או הועברו להמשך טיפול קרוב לביתם, והפצועים שנותחו ואושפזו ממשיכים להיות תחת השגחה רפואית צמודה

 

יום שישי, 4/10/24

דוברות רמב”ם:

לנט קיים לפנה”צ סיור בבית החולים רמב”ם בחיפהשר הביטחון, ח”כ יואב ג, במהלכו ביקר כל אחד מהחיילים מזירות הלחימה השונות המטופלים בבית החולים. השר גלנט, שלווה ע”י מנהל בית החולים פרופ מיקי הלברטל, שוחח עם משפחות הפצועים במחלקות השונות ואיחל לפצועים החלמה מהירה

 

יום רביעי, ערב ראש השנה ה’תשפ”ה, 2/10/24

עדכון מהמרכז הרפואי זיו, צפת

בהמשך להודעת דובר צה״ל על אירוע הבוקר בצפון, פונו למרכז הרפואי זיו, במסוקים ובאמבולנסים צבאיים, 39 נפגעים.

כל המשפחות עודכנו.

פצוע אחד הגיע בתהליך החייאה מתקדם ע”י הצוות המוסק, ולצערנו על אף מאמצי הצוותים הרפואיים, נקבע מותו.

3 פצועים נוספים מוגדרים באורח קשה, טופלו בחדר הלם והוכנסו להמשך טיפול בחדר ניתוח.

35 מצבם קל-בינוני, מתוכם 23 טופלו במחלקה לרפואה דחופה ושוחררו.

 

המרכז הרפואי ת”א איכילוב

המרכז הרפואי ת״א איכילוב מעדכן בצער כי אחד הפצועים מהפיגוע ביפו נפטר מפצעיו.
הפצוע פונה אלינו במצב אנוש וסבל מפגיעה רב מערכתית, ולאחר שהרופאים נאבקו על חייו הם נאלצו לפני זמן קצר לקבוע את מותו.

במרכז הרפואי ת״א איכילוב עדיין מאושפזים חמישה פצועים.
צוותי בית החולים ייצבו במהלך הלילה את מצבם של הפצועים, אך פצועה אחת עודנה במצב קשה מאד ונשקפת סכנה לחייו של פצוע נוסף.

יום שלישי 1/10/24

מתקפת טילים מאיראן לרחבי ישראל, פיגוע ירי ביפו: שישה בני אדם נהרגו הערב בפיגוע ירי באזור שדרות ירושלים ביפו. לפי הדיווחים, 12 אנשים נוספים נפגעו מהירי, בהם שישה במצב קשה, ארבעה במצב בינוני ושניים במצב קל. מהמתקפה האיראנית דווחו נפילות בשרון, בגוש דן ובנגב, אך מד”א מדווחים כי בשלב זה לא ידוע על נפגעים בגוף.

המרכז הרפואי איכילוב, מרכז לרפואה דחופה

21:39 למרכז הרפואי ת״א איכילוב הגיעו כעת 2 פצועים שהועברו מוולפסון, גבר במצב אנוש וצעירה במצב קשה, פצועי ירי.

20:30 מהפיגוע ביפו הגיעו למרכז הרפואי ת״א איכילוב עד כה 4 פצועים במצב בינוני-קשה, כולם מטופלים ונכנסו לחדרי ניתוח. אחד הפצועים במצב אנוש.
שני פצועים נוספים צפויים לעבור אלינו בזמן הקרוב מביה״ח וולפסון. נדגיש כי המרכז הרפואי ת״א איכילוב פועל כרגיל, עם מרחבים מוגנים וצוותים מתוגברים, חדר המיון זמין והפעילות השוטפת ממשיכה להתבצע תחת הנחיות פיקוד העורף.

בוידאו המצורף מתאר את המצב ד״ר איל חשביה, מנהל יחידת הטראומה במרכז הרפואי ת״א איכילוב.
צילום: דוברות איכילוב

 

יום שלישי, 24/9/24

לאור המצב הביטחוני, משרד הבריאות הנחה את בתי החולים כרמל, זיו, נהריה, העמק, פוריה, בני ציון, האיטלקי והאנגלי לפעול במרחבים מוגנים, תוך ביטול הפעילות האלקטיבית. משרד הבריאות, ער”ן וקופות החולים מתגברות את מרכזי התמיכה והחוסן.

המרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית

בעקבות הירי הרקטי לישובי העמק, פונו למרכז הרפואי העמק 5 פצועים שנחבלו בדרך למרחב הממוגן, 3 עדין מטופלים כעת. סובלים משברים וחבלות גפיים.

דוברות רמב”ם 
במהלך אירועי אתמול, למלר”ד רמב”ם הגיעו שבעה פונים: נפגע חרדה, ארבעה שנחבלו במהלך הריצה לממ”ד באופנים שונים, וכן שני נפגעי רסיסים – אשה וגבר משתי זירות שונות. כל השבעה טופלו ושוחררו לבתיהם.

כמו כן, עדיין מאושפזים ברמב”ם ארבעה מטופלים מאירועי הירי לאזור חיפה והקריות ביום ראשון: גבר שנפגע מרסיס, אשה שנחבלה במהלך פינוי לממ”ד, פצוע תאונת דרכים וגבר נוסף.

ער”ן

בעקבות ההסלמה בחזית הצפונית, עמותת ער״ן (עזרה ראשונה נפשית) מדווחת על עלייה של 30% בפניות שעוסקות בחרדה על רקע ביטחוני ב-48 השעות האחרונות.

עמותת ער״ן עוקבת אחר ההתפתחויות וממשיכה לתגבר לפי הצורך את מספר המתנדבים במוקדים הטלפוניים והאינטרנטיים.
כמו כן, מוקד הסיוע הנפשי לעולים בחמש שפות בשיתוף משרד הקליטה והעלייה ממשיך לפעול במתכונת חירום ופועל רצוף מהשעה 10:00 ועד 21:00 במספר 3201*.

עמותת ער״ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילת חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית.
לקבלת סיוע נפשי חייגו בכל שעה ומכל טלפון 1201 או היכנסו לאתר ער״ן https://www.eran.org.il/ לקבלת סיוע בצ׳אט או בוואטסאפ.

 

יום ראשון, 22/9/24

משרד הבריאות מעדכן כי לאור המצב הביטחוני, בתי החולים כרמל, זיו, נהריה, העמק, פוריה, האיטלקי והאנגלי יפעלו במרחבים מוגנים

בית החולים רמב״ם עובר לעבודה בחניון הממוגן של בית החולים

לאור המצב הביטחוני ולאחר התייעצות שנערכה עם מנכ״ל משרד הבריאות, הנהלת בית החולים רמב״ם ופיקוד העורף הוחלט להעביר את פעילות בית החולים רמב״ם למרחבים מוגנים. בית החולים פועל להעביר מטופלים למחלקות שנבנו בחניון התת קרקעי הממוגן עד להודעה חדשה.

נוסף על כך, מבוטלת הפעילות האלקטיבית בבית החולים. לא ידחו ניתוחים חריגים באישור לועדת חריגים של בית החולים.

בהתאם להנחיות פיקוד העורף, יעבדו כלל בתי החולים בצפון הארץ במרחבים מוגנים.

מטופלים מתבקשים לבדוק עם בית החולים את ההגעה לתורים שנקבעו.

משרד הבריאות מזכיר לכל מי שזקוק לכך כי ניתן לפנות למרכזי החוסן ומרכזי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים על מנת לקבל סיוע נפשי

כלל המידע על מרכזי החירום והתמיכה הרגשית: https://datadashboard.health.gov.il/portal/dashboard/health

עדכון מהמרכז הרפואי לגליל בנהריה: המרכז הרפואי לגליל פועל במתחמים מוגנים כבר מאז פרוץ המלחמה. נכון לעכשיו, כלל הפעילויות הרפואיות מתקיימות כרגיל והן מבוצעות במרחבים ממוגנים, כולל חדרי ניתוח, מכונים ומחלקות אישפוז.

קווי תמיכה נוספים

בעקבות ההסלמה הביטחונית, עמותת ער״ן מתגברת את מוקדי הסיוע בהתאם להתפתחויות והצורך הגובר.
בנוסף, מוקד הסיוע הנפשי לעולים בחמש שפות בשיתוף משרד הקליטה והעלייה פועל במתכונת חירום ויפעל רצוף מהשעה 10:00 ועד 21:00 במספר 3201*. עמותת ער״ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילה חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית. לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 או באתר ער״ן, בצ׳אט, וואטסאפ 052-8451201, פורום, מייל ומסרונים.

מכבי שירותי בריאות מפעילה קו סיוע מיוחד לתמיכה נפשית על רקע ההתפתחות הביטחונית המאויש ע״י עובדות ועובדים סוציאליים. המוקד זמין לחברי וחברות מכבי דרך מוקד מכבי ללא הפסקה במספר 3555*.

מאוחדת מרחיבה את פעילות קו התמיכה הנפשית, שמאויש על ידי צוות מיומן של פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, והוא יפעל במשך כל שעות היממה.
כל מי שחש מצוקה נפשית מוזמן לפנות ל 3833*. על פי הנחיות פיקוד העורף, חלק ממרפאות הקופה בצפון לא יקבלו מטופלים היום. ניתן לקבל שירות רפואי במרפאה חלופית, ומומלץ להתעדכן טלפונית מול המרפאה לפני הגעה.

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה מוקדים טלפוניים מאוישים 24/7 עבור חולי הסרטן הנמצאים בטיפול פעיל וכן מספקת מידע עבור המחלימים ובני משפחתם במגוון שפות. במקביל ממשיכה להפעיל מלונית לחולי סרטן מהצפון והדרום העוברים טיפולים במרכז הארץ וכן מקבלת פניות במוקד הסיוע במימוש זכאויות במערכת הבריאות בנושאים כמו סל השירותים של הקופות, הביטוחים המשלימים (שב”ן), ובתי החולים, בדיקת זכאות והחזרים, בדיקה והכוונה בנושא אישורי תרופות וייעוץ בהתמודדות מול הבירוקרטיה של מערכת הבריאות הישראלית. מוקד הטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן בשפה העברית 24/7 בשיחת חינם – 1-800-599-995

דוברות רמב”ם
אל חדר ההלם ברמב”ם הובאו 5 נפגעים ממטחי הטילים הבוקר ברחבי הצפון:
4 פצועים מקרית ביאליק שנפגעו מפגיעת טיל ישירה בבית (גילאים 77, 76, ובת 16), גבר כבן 57 מאיזור הגליל שנפצע בקריות.
כמובן הובא גם גבר כבן 17 שנפגע כתוצאה מתאונת דרכים בזמן אזעקה.

המרכז הרפואי לגליל
למרכז הרפואי לגליל הובא ע”י “חייאן” גבר בן 56 מג’דיידה-מכר, שנפגע מרסיסים במטח הרקטות הבוקר. מצבו קל עד בינוני, והוא עובר צילומי הדמיה ובדיקות בחדר המיון.
כמו כן הגיעו שישה מטופלים בני 50-25, המתגוררים ביישובים שונים בגליל המערבי, נפגעי חרדה וכאלו שנחבלו בדרכם למרחבים מוגנים. מצבם קל והם עוברים בדיקות בחדר המיון.

דוברות “העמק” מקבוצת כללית:
בשעות האחרונות פונו למרכז הרפואי העמק 6 פצועים מכל רחבי העמקים והצפון שנפלו ונחבלו בדרכם אל הממ”ד. מצבם קל, הם מטופלים במחלקה לרפואה דחופה (הממוגנת) של המרכז הרפואי העמק.

יום שני, 2/9/24

ההסתדרות הרפואית פרסמה אמש כי בכוונתה להשבית את כל בתי החולים בישראל כהזדהות עם משפחות החטופים וכחלק משביתה כללית במשק. ההחלטה התקבלה בישיבת מזכירות דחופה של מזכירות הר”י – הפורום המוסמך לקבלת החלטות על צעדים ארגוניים. יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי, מסר לאחר ההחלטה: “אני קורא לראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, לעשות הכל על מנת להשיב הביתה את כל החטופים. שחרור החטופים הוא צעד קריטי לריפוי הפצעים והשסעים בחברה הישראלית ולחיזוק החוסן הלאומי. אזרחי ישראל חייבים לדעת שהמדינה תעשה הכל בשבילם בשעת צרה״.

השביתה תתקיים במתכונת שבת, יבוצעו ניתוחים דחופים ואונקולוגיים. השביתה לא תכלול את רפואת הקהילה, את בתי החולים בקו העימות, רפואת חירום, חדרי מיון, מכונים אונקולוגיים ומכוני דיאליזה ,חדרי לידה ופגיות– כל זאת על מנת לצמצם ככל הניתן את הפגיעה בציבור.

דוברות רמב”ם:

בהמשך להחלטת ההסתדרות להשבית מחר את המשק – המרכז הרפואי רמב”ם יפעל ביום שני במתכונת שבת. המשמעות עבור הציבור היא שלא תתקיים פעילות אמבולטורית- מרפאות חוץ לא יפעלו ולא יבוצעו ניתוחים לא דחופים. כן יתקיימו – קבלה למיון, ניתוחי חירום, ניתוחים ופעולות דחופות בתחום האונקולוגי וההמטלוגי, IVF, פעולות בתחום המיילדותי – בדיקות מי שפיר ואולטראסאונד מיילדותי, דיאליזה. לחולים מאושפזים יבוצעו כרגיל כל הבדיקות שתוכננו להם במכונים – תוך כדי אשפוז.

דוברות איכילוב:

לאור השביתה המתוכננת במשק ולאור הנחיות הסתדרות העובדים, המרכז הרפואי ת״א איכילוב יפעל במתכונת חלקית כאות הזדהות.
בית החולים ימשיך לתת מענה למקרים דחופים או מצבים רפואיים מיוחדים ואנו נפעל תוך שמירה על בריאות מטופלינו.
במהלך ערב יום ראשון קוימו וועדות חריגים שיקבעו קיום של ניתוחים והליכים במהלך יום שני על פי דחיפות ונחיצות. תורים והליכים אשר יבוטלו יתואמו מחדש בטווח של עד חודש ימים.
ליבנו עם משפחות החטופות והחטופים ואנו כואבים את כאבם ומייחלים לשובם של כלל החטופים הביתה במהרה.

המרכז הרפואי לגליל בנהריה : מבית החולים נמסר כי הוא הוחרג ע”י כלל ארגוני העובדים בסקטורים השונים, וכבית חולים המצוי בקו עימות, הוא יעבוד ביום שני כרגיל.

יום ראשון, 1/9/24

צוותים בבתי חולים שונים ברחבי הארץ קיימו היום עצרות זכרון ודקות דומיה לזכרם של ששת החטופים שנרצחו בשבי וגופתיהם הובאו הלילה לישראל: הרש גולדברג-פולין, עדן ירושלמי, כרמל גת, אלמוג סרוסי, אורי דנינו ואלכס לובנוב זכרם לברכה, שנחטפו בחיים ב-7/10.

דוברות איכילוב: 

ביוזמת עובדי בית החולים וההנהלה, התכנסו באופן ספונטני עובדי המרכז הרפואי ת״א איכילוב לדקת דומייה ברחבת הפסנתר, בכדי להרכין ראש ולהתייחד עם זכר הנרצחים והנרצחות ולקרוא לשחרורם של כלל החטופים והחטופות משבי (בתמונת הכותרת: דקת הדומייה באיכילוב. קרדיט לצילום: דוברות איכילוב)

דוברות רמב”ם:

היום בשעה 12 התכנסו עובדי המרכז הרפואי רמב”ם בחיפה לדקת דומיה ספונטנית לזכר החטופים שהבוקר הודיעו שנרצחו בשבי חמאס. היוזמה הייתה של וועדי העובדים מהסקטורים השונים. יו”ר וועד הרופאים, ד”ר אירית מריטיק נשאה בקצרה דברים, והזכירה לנוכחים שמי מהעובדים שחש מועקה יכול ומוזמן לבוא להתייעץ עם אנשי מקצוע בתוך בית החולים.

יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי, אומר היום: יום קשה מאוד עובר על כולנו, הכאב גדול מנשוא, כך גם התסכול. 6 חטופים נרצחו, 6 חטופים שהיו בחיים עד לפני רגע. אנחנו קשובים לבקשות הרבות להביע הזדהות עם כאב המשפחות, ועל כן נאפשר קיום אספות רופאים במרכזים הרפואיים בכדי להתייחד עם זכר החטופים הנרצחים. כל אירוע כזה יכלול דקת דומיה והוא יעשה תוך הימנעות מקסימלית מפגיעה בשירות הרפואי למטופלים ובתיאום עם ההנהלות. “כל המציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו”.

דוברות בית לוינשטיין:

צוות הריפוי בעיסוק ועובדי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית התכנסו היום בשעה 14:30 לזכרה של כרמל גת ז״ל, שהיתה סטודנטית לריפוי בעיסוק בלוינשטיין ולזכרם של חמשת החטופים האחרים שנרצחו בשבי החמאס. יהי זיכרם ברוך. ליבנו עם המשפחות ועם כל עם ישראל.

דוברות משרד הבריאות:

משרד הבריאות משתתף באבלן הכבד מאוד של משפחות גולדברג-פולין, ירושלמי, דנינו, סרוסי, גת ולובנוב. לפנות בוקר, הגיעו גופות החטופים למכון הלאומי לרפואה משפטית לקביעת סיבת מוות.

בהמשך לשאלות בעניין – בבדיקה שנעשתה במכון הלאומי לרפואה משפטית נמצא כי ששת החטופים נרצחו על ידי מחבלי חמאס במספר יריות מטווח קצר. על פי הבדיקה הפורנזית מותם של החטופים מוערך בכ-48-72 שעות לפני בדיקתם (במהלך יום חמישי עד שישי לפנות בוקר). אנו מייחלים לשובם המהיר של כל החטופים.

 

יום רביעי, 28/8/24

דוברות סורוקה:

פרחאן אלקאדי שפונה לסורוקה מהשבי בעזה משתחרר לביתו.

אתמול פונה לסורוקה פרחאן אל קאדי, לאחר ששהה בשבי 326 ימים. עם הגעתו לחדר הטראומה במלר”ד סורוקה צוותים רב מקצועיים ייעודים העניקו לו טיפול: צוות רפואי, צוות אחיות, תזונאית וצוות עו”סים.
פרחאן הגיע לבית החולים במצב כללי יציב והוא משתחרר לאחר שעבר בדיקות רפואיות וטיפול המותאם למצבו. השחרור לביתו ולמשפחתו נעשה במעמד מרגש, עם הצוותים שטיפלו וליוו אותו, הוא ימשיך במעקב רפואי בקהילה.

פרופ’ שלומי קודש, מנהל סורוקה: “מאז השבעה באוקטובר סורוקה ומערכת הבריאות כולה הוכיחה שהיא סמל של אחדות, שבה כולם עובדים יחד ולמען מטרה משותפת – הצלת חיים.
פרחאן הוא החטוף המשוחרר ששהה הכי הרבה זמן בשבי החמאס ועל אף זאת הגיע לשמחתנו על רגליו כשמצבו יציב.
זו זכות גדולה שלי אישית ושל כלל הצוותים בסורוקה לחוות את רגעי השמחה והטיפול בשבים ואנו מתפללים ומייחלים לחזרה של כולם”.

ד”ר דן שוורצפוקס, סגן מנהל סורוקה: “לצוותים המטפלים הייתה הזכות לקבל ולטפל בפרחאן אל קאדי, אדם מופלא ששרד שבי ארוך וקשה. הייתה בזה נחמה לצוותים שמטפלים בפצועים , בחללים ובאוכלוסיות המפונות מהעוטף החל מה 7.10 בשעה 06:30”.

יום שלישי, 27/8/24

דוברות סורוקה: 

לסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי מקבוצת כללית, פונה בשעות הצהריים במסוק קאיד פראחן אל-קאדי (בתמונת הכותרת, מקור: דוברות סורוקה), בן 52 מהכפר כרכור שדרומית לרהט, ששב לישראל משבי החמאס.

עם הגעתו עבר בדיקה רפואית ראשונית במלר״ד על מנת להעריך את מצבו ובמטרה להעניק לו טיפול רפואי מתאים.
הוא בהכרה מלאה ומצבו הכללי טוב.
נפגש כבר עם בן משפחה בהתרגשות גדולה.

אלו רגעים רגישים עבור המשפחה ואנו מבקשים לשמור על פרטיותם ועל כבודם.

אנו שמחים על חילוצו ועל חזרתו הביתה ומייחלים לחזרתם של כל החטופים.

יום שלישי, 13/8/24

דוברות רמב”ם:

הילדה בת ה- 11, שהייתה הפצועה הקשה ביותר מאירוע נפילת הטיל במג’דל שאמס, עם פציעת ראש קשה מאוד, השתפרה במהירות שהפתיעה גם את הרופאים – היא שבה אתמול להכרה מלאה ומוגדרת כעת פצועה בינונית. הילדה כאמור נפגעה מרסיסים בראש ונותחה ע”יפרופ’ מוני בניפלא, מנהל יחידת נוירוכירורגיה ילדים, בליל הפגיעה במשך שעות ארוכות. הילדה תישאר מאושפזת לעוד מספר ימים בבית החולים רות לילדים ברמב”ם. בבית החולים לילדים מאושפז עדיין ילד בו 12 נוסף מהאירוע – פצוע קל שצפוי להשתחחר בימים הקרובים לביתו

 

יום רביעי, 31/7/24

מרכז רפואי צפון (פוריה) :

עדכון לגבי 4 הפצועים שהגיעו למרכז מהארוע הקשה במג’דל שמס:
הצעיר בן ה- 22 וילד בן 12 שוחררו לביתם.
כעת מאושפזים שניים בלבד:
ילד בן 12 שצפוי להשתחרר בקרוב ממחלקת ילדים הביתה.
ילד בן 12 שעבר מטיפול נמרץ ילדים למחלקת ילדים.

יום שלישי, 30/7/24

עדכון מהמרכז הרפואי זיו, צפת:

מהאירוע במג’דל שמס, מאושפזים נכון לשעה זו 9 פצועים:

מחלקת ילדים מאושפזים ארבעה ילדים במצב קל וילד אחד נוסף מצבו מוגדר בינוני.
טיפול נמרץ ילדים מאושפזים שלושה ילדים ומצבם מוגדר קשה (שני ילדים עדיין מורדמים ומונשמים).
מחלקת כירורגיה מאושפז פצוע אחד, גבר (36) עם פציעות רסיסים מצבו מוגדר קל.

אין עדכון חדש בנוגע לילד בן-10 שנדבק באמבה האלימה, מצבו עדיין מוגדר קשה.

רמב”ם: 5 ילדים מאירוע מג’דל: 3 קשה מורדמים ומונשמים בטיפול נמרץ ילדים, 2 קל בכירורגית ילדים.

יום שני, 29/7/24

עדכון מהמרכז הרפואי זיו, צפת:

אירוע מג׳דל שמס:
סה״כ מתחילת האירוע הגיעו 39 פצועים

נכון לעכשיו:
11 פצועים מאושפזים במרכז הרפואי זיו

מתוכם, במחלקת ילדים מאושפזים סה”כ 6 פצועים:
5 ילדים בטווח הגילאים 15-8 מצבם מוגדר קל סובלים בעיקר מפציעות רסיסים.
1 ילד נוסף מצבו מוגדר באורח בינוני עם פציעות רסיסים, אחרי ניתוח בטן. מצבו יציב.

טיפול נמרץ ילדים מאושפזים סה”כ 3 פצועים,
2 ילדים מתוכם מורדמים ומונשמים מצבם מוגדר קשה.
ילד 1 נוסף מצבו מוגדר בינוני כולם עם פגיעות בטן, פגיעות חזה ושברים בגפיים.

מחלקת אורתופדיה מאושפזת סה”כ פצועה 1
אישה (50) עם פציעות רסיסים, מצבה קל.

מחלקת כירורגיה מאושפז סה”כ פצוע 1
גבר (36) עם פציעות רסיסים באוזן ובפנים. מצבו מוגדר קל.

 

יום שבת, 27/7/24

12 ילדים ובני נוער נהרגו היום במג’דל שמס, ו-29 נפצעו בעקבות פגיעת רקטה, שנורתה מלבנון, במגרש כדורגל בישוב.

לפי דיווח ב”הארץ”, מדובר בפגיעה החמורה ביותר באזרחים בגבול הצפון מאז פרוץ המלחמה.

משרד הבריאות תגבר את המענה הרגשי של מרכזי החוסן לתושבי מג’דל שמס ותושבי צפון הארץ. בנוסף, המשרד פתח אתרים לקליטת נפגעי חרדה בבתי החולים בצפון הארץ. מידע נוסף כאן

ניתן ליצור קשר עם מרכזי חוסן בצפון (יישובי גליל מזרחי וגליל מערבי):
עברית – 04-6900603
ערבית – 04-7702649
רוסית – 04-7702650
אנגלית – 04-7702651

קו התמיכה לחברות וחברי מכבי מאויש על ידי עובדות ועובדים סוציאליים, לרבות בשפה הערבית, במספר *3555

לאומית שירותי בריאות מפעילה עבור לקוחותיה שירות תמיכה נפשית בערבית ובעברית בו ניתן מענה מקצועי 24/7 בטלפון 507*

מקופ”ח כללית נמסר כי מרפאת כללית במג’דל שמס, פועלת בשעות אלה ותמשיך לפעול במשך הלילה, ככל שידרש, כדי לתת מענה לתושבי היישוב. כלל הצוותים הרפואים, תושבי מג׳דל שמס, התייצבו מיד כדי לתת מענה רפואי. במרפאה ניתנת עזרה ראשונה, ותמיכה נפשית ושירותי המרפאה, כולל שירותי בית מרקחת, יפעלו הלילה בהתאם לצורך.

גם עמותת ער״ן (עזרה ראשונה נפשית) מודיעה כי קו הסיוע בשפה הערבית פועל כעת במתכונת חירום בטלפון 1201, שלוחה 2.

דוברות פוריה, 21:07: לבית החולים הגיעו ארבעה פצועים, מצבם מוגדר קשה, הם סובלים מפגיעות חודרות ומועברים לחדר הניתוח.

דוברות רמב”ם, 22:10: ברמב”ם נקלטו 4 פצועים מהאירוע בגולן. 2 נערים פצועים בינוני, פציעות רסיסים והדף, ונער ונערה פצועים קשה שעדיין נבדקים בדימות (ct), ויועברו לאחר מכן לחדר ניתוח.

 

יום ראשון 21/7/24

הארץ

בעקבות גילוי של ריכוז גבוה של נגיף הפוליו בביוב ברצועת עזה, והערכות מצב של משרד הבריאות וחיל הרפואה, הוחלט לפתוח במבצע חיסון (בוסטר) נגד נגיף הפוליו, שיתקיים על ידי הצבא בשטח ישראל, ויינתן לחיילים לוחמים ותומכי לחימה הצפויים להכנס לעזה או שמשרתים בה כעת.

בישראל ניתן החיסון בילדות (בין גיל חודשיים לשנה וחצי) במסגרת חיסוני השגרה, ומנת בוסטר ניתנת בגיל 7 במסגרת בית ספרית. שיעור המתחסנים עומד על 95%, כך שהחיילים אמורים להיות מחוסנים נגד הנגיף, אך צה”ל החליט להמליץ לחסן את החיילים כדי למזער את הסיכון להדבקה או להעברה של הנגיף לישראל. מבצע החיסון צפוי להסתיים בשבועות הקרובים.

לפי הדיווח ב”הארץ”, הצבא מנהל מגעים עם ארגונים בינלאומיים כדי להפיץ חיסונים עבור תושבי הרצועה. ככל הידוע לצבא, אין תחלואה בפוליו בקרב תושבי רצועת עזה, אך משרד הבריאות בעזה, בשליטת ארגון החמאס, מדווח שיש סכנה ממשית להתפשטות פוליו בשל הרס התשתיות ברצועה.

לכתבה ב”הארץ”

איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל מטעם הר”י, פרסם בעקבות ההחלטה על מבצע החיסון:

הימצאות נגיף הפוליו בעזה והסיכונים להדבקה ממחישים את החשיבות העצומה של השקעה ומקצוענות בבריאות הציבור באזרחות ובצבא כדי לשמור על הבריאות ועל הכשירות. נגיף הפוליו עלול לגרום להתפרצויות תחלואה המסכנת במוות או נכות קשה ונדרש מאמץ מתמשך למיגור המחלה. אנו מחזקים את ידי חיל הרפואה ומשרד הבריאות שנוקטים במשנה זהירות כדי למנוע פוליו, לרבות במבצע חיסון בוסטר. מצב מערכת הבריאות והסניטציה בעזה מהוים סכנה להתפרצויות של מגוון מחלות המסכנות לא רק את העזתים אלא גם את החטופים, החיילים והציבור בישראל. היעדר ניטור תחלואה בקרב האוכלוסיה בעזה משמעו שייתכנו התפרצויות תחלואה שיזוהו בשלב מאוחר, כולל אפשרות לתחלואה בפוליו. לאור זאת נדרש ניטור מוגבר בישראל ובצה”ל ועירנות לאפשרות של אירועי תחלואה. לצורך התמודדות עם הסיכונים מתחייבים שיתוף פעולה ברמה הלאומית והבינלאומית. אנו מזכירים שהמלחמה עלולה גם לפגוע בכיסוי חיסוני השיגרה בישראל ונדרש מאמץ מאורגן כדי להבטיח שההגנה נשמרת.

 

יום שישי, 19/7/24

הארץ

כטב”ם התפוצץ בתל אביב במהלך הלילה, גבר נהרג מרסיסים ושמונה נפצעו קל. הכטב”ם התפוצץ בעיר ללא התראה, וההחותים קיבלו אחריות לשיגור הכטב”ם, שלא יורט על ידי חיל האוויר בשל טעות אנוש. הנחיות פיקוד העורף נותרו ללא שינוי.  גבר בשנות החמישים לחייו נהרג מרסיס שחדר לדירתו בעקבות פיצוץ הכטב”ם. ב”הארץ” מתאר פרמדיק שהגיע למקום כי ההרוג אותר במיטתו זמן קצר לאחר הפיצוץ, שעל גופו נראו פגיעות מרסיסים ומותו נקבע במקום. לדברי הפרמדיק, שניים מהפצועים נפגעו כששהו בבתיהם ושניים אחרים נפצעו כשהיו ברחוב. בדיווח בהארץ מוזכר גם כי שירותי הכבאות דיווחו כי רכב עלה באש במקום.

דוברות איכילוב

לפנות בוקר הגיעו לאיכילוב 5 פצועים קל מהכטב”ם בתל אביב, עם פגיעות רסיסים והדף. כולם שוחררו בשעות הבוקר לביתם כשהם מרגישים טוב.

בוידאו: ד״ר בת-אל דהן, כוננית כירורגית במחלקה לרפואה דחופה באיכילוב. קרדיט: דוברות איכילוב

 

יום חמישי, 18/7/24

משרד הבריאות מעדכן כי מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 17,078 נפגעים, מתוכם 151 עדיין מאושפזים או נמצאים במחלקה לרפואה דחופה. מתוך כלל הנפגעים, סטטוס הפגיעה בקליטה בבית החולים היה 800 במצב קשה/אנוש, 1,456 במצב בינוני, 13,654 במצב קל וקרוב ל-700 (698) היו נפגעי חרדה.

 

יום שבת 8/6/24

דוברות איכילוב:

נועה ארגמני הגיעה בשעות אחה”צ למרכז הרפואי איכילוב בו התאחדה עם אמה. בשעות הערב, אביה של נועה, יעקב ארגמני, חגג את יום הולדתו – לצד נועה, המשפחה, החברים והצוות בבית החולים.

נועה ארגמני ואביה יעקב הערב במרכז הרפואי איכילוב. התמונה: דוברות איכילוב

YNET: ארבעה חטופים חולצו משבי החמאס הבוקר. לוחם ימ”מ נפצע באורח קשה במהלך המבצע.

נועה ארגמני (25), אלמוג מאיר (21), שלומי זיו (40) ואנדריי קוזלוב (27) נחטפו ממסיבת “נובה” ברעים. הארבעה הועברו לבית החולים שיבא, ונמסר כי הם במצב רפואי תקין. נועה ארגמני תעבור בהמשך היום לבית החולים איכילוב, כדי לשהות לצד אמא ליאורה, המאושפזת שם. לוחם הימ”מ ארנון זמורה נהרג במהלך החילוץ, שיקרא על שמו “מבצע ארנון”.

יום חמישי 6/6/24

מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 16,292 פצועים, בקליטה סטטוס הפציעה שלהם היה 755 במצב קשה או אנוש, 1,384 במצב בינוני, 689 נפגעי חרדה ונפש ו-13,056 במצב קל. משרד הבריאות מעדכן על 182 פצועים המאושפזים בבתי החולים כעת (נכון ל-6/6/24).

יום רביעי, 5/6/24
המרכז הרפואי לגליל:
סגן מנהל המרכז הרפואי לגליל, ד”ר צבי שלג: “למרכז הרפואי הגיעו תשעה נפגעי רסיסים והדף מהאירוע בחורפיש. אחת מהם, המוגדרת במצב בינוני עד קשה, הוכנסה לחדר ניתוח. מצבה יציב ולא נשקפת סכנה לחייה. שמונה נפגעים נוספים, במצב בינוני וקל, מקבלים טיפול, ולהערכתי ישוחררו בהקדם”.

אסותא אשדוד:

מחקר בהובלת ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: בעקבות המלחמה – עלייה של כמעט 100% בחולים בתסמונת הלב השבור

פרופ אלי לב ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: “מדובר בתסמונת שמדמה התקף לב שנגרמת מלחץ נפשי או פיזי וזו פעם ראשונה שרואים קשר מובהק בין התסמונת לבין טראומה לאומית”

רבים מבתי החולים בישראל הבחינו לאחר ה7 באוקטובר כי ישנה עלייה חדה במספר המקרים של מטופלים בתסמונת הלב השבור שפונו וטופלו בבית החולים והחלו לחקור את הנושא.

על פי המחקר שנעשה בהובלתו של פרופ אלי לב וד”ר יובל כחילה מביה”ח הציבורי אסותא אשדוד ובשיתוף בתי החולים ברזילי באשקלון, הלל יפה מחדרה, שמיר אסף הרופא, וולפסון בחולון ומאיר בכפר סבא נמצא כי התקיימה עלייה משמעותית של כמעט פי 2 בשכיחות התסמונת בפרק הזמן שלאחר אירועי ה 7 באוקטובר. יש לציין, העובדה כי עוד בתי חולים לקחו חלק במחקר מראה כי העלייה בשכיחות התסמונת היא בכלל האוכלוסייה בכל רחבי הארץ ולא רק של אוכלוסיית הדרום.

פרופ אלי לב מנהל המערך הקרדיולוגי ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד ומעורכי המחקר: “עד כה, התיאורים של מטופלים על תסמונת הלב השבור דווחו בעקבות משברים אישיים כמו מוות של קרוב ואירועים קשים אחרים, אני לא מכיר תיאור בספרות המקצועית של התסמונת בעקבות טראומה לאומית וזה החידוש הגדול במחקר שלנו. העלייה הייתה קרוב לפי שניים ובכל רחבי הארץ. אני מעריך שהמתח הנפשי הקיצוני גרם לעלייה בתסמונת בקרב כלל תושבי מדינת ישראל”

ד”ר יובל כחילה ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: “המחקר הזה הוא עוד נדבך שמעיד על ההשפעה העמוקה והנרחבת של טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה על החברה הישראלית ככלל ובכל רחבי הארץ. התסמונת מתבטאת בהפרעה משמעותית בהתכווצות שריר הלב באקו לב, והיא אינה תסמונת “תמימה”, עם אחוזי סיבוכים ותמותה לא מבוטלים”

ממצאי המחקר הוצגו בימים האחרונים בכנס של האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה.

עדכונים ממשרד הבריאות ודובר צה”ל לגבי מספר האזרחים והחיילים הפצועים/מאושפזים בבתי החולים

מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 16,292 פצועים, בקליטה סטטוס הפציעה שלהם היה 755 במצב קשה או אנוש, 1,384 במצב בינוני, 689 נפגעי חרדה ונפש ו-13,056 במצב קל. משרד הבריאות מעדכן על 182 פצועים המאושפזים בבתי החולים כעת (נכון ל-6/6/24).

מדי יום מעדכן דובר צה”ל לגבי מצב החללים, הפצועים והמאושפזים באתר הרשמי של דובר צה”לנכון ל-6/6/24, פורסמו הנתונים הבאים:
חיילים מאושפזים: פצועים קל 31, בינוני 192, קשה 31.
דובר צה”ל מדווח על 3,730 פצועים מתחילת המלחמה (לא כולל מפוני שגרה או כאלה שפונו אך לא אושפזו או הוגרה להם חומרת פציעה). מתחילת התמרון ברצועת עזה, צה”ל מדווח על 1,889 חיילים פצועים. 44 חיילים נהרגו בתאונות מבצעיות.
עוד מפרסם דובר צה”ל כי מתחילת המלחמה (07.10.2023) נפלו 646 חיילים, מתוכם 292 מאז תחילת התמרון ב-27.10. 

עדכונים נוספים:

יום שבת, 13/4/24

בשל האיומים האחרונים, משרד הבריאות מפרסם את מספרי הטלפון של מרכזי החוסן ומרכזי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים

כיצד להתמודד עם חרדה – סרטוני הסברה לציבור של משרד הבריאות בעברית, אמברית, רוסית וערבית

המצב הביטחוני מציב בפנינו אתגרים רבים משרד הבריאות מזכיר כי כל מי שזקוק לכך יכול לפנות למרכזי החוסן ולקופות החולים על מנת לקבל סיוע נפשי.

כלל המידע על מרכזי החירום והתמיכה הרגשית: https://datadashboard.health.gov.il/portal/dashboard/health

טלפון מרכז החוסן הארצי הטיפולי *5486
המרכז פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-20:00

קופות חולים
מאוחדת 3833
לאומית 507*
מכבי 3555*
כללית 8703 *

סרטונים לסיוע בהתמודדות נפשית:
עברית

פרופ’ איל פרוכטר, פסיכיאטר מנהל ביה”ח מעלה הכרמל ויו״ר המועצה הלאומית לפוסט טראומה:
‏https://youtu.be/mRle9oWozRo

ורד עצמון משולם פסיכולוגית רפואית , מנהלת השרות לפסיכולוגיה רפואית מדיקל קר עם כלים כיצד כל אחד מאיתנו יכול להתמודד עם חרדה.

‏https://youtu.be/9iP-J7qIIWk

אמהרית

‏https://youtu.be/TndSIw3BWJM
רוסית

‏https://youtu.be/gbdh-aa2v8A

ערבית
פרופ סאמי חמדן פסיכולוג , הקריה האקדמית תל אביב

‏https://youtu.be/kPfGpYs-M0U

בעקבות ההיערכות הבטחונית, גם עמותת ער”ן מתגברת את קווי המוקדים בטלפון ובאינטרנט על מנת לתת מענה לכל מי שצריך סיוע נפשי ותמיכה רגשית.
אם אתן.ם או מישהו קרוב חווים חרדה, מצוקה או קושי, אל תישארו לבד – דברו איתנו. עמותת ער”ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילה חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית, לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 ובאתר ער”ן https://www.eran.org.il/ בצ’אט, ווטסאפ 052-8451201, פורום, מייל ומסרונים.

 


0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה