רמות אדיפונקטין בדם מנבאות חומרת פסוריאזיס (J Psoriasis Psoriatic Arthritis)

בחולים עם פסוריאזיס רמות אדיפונקטין נמוכות ובקורלציה שלילית עם חומרת המחלה ומשכה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Psoriasis and Psoriatic Arthritis.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אדיפונקטין הינו אדיפוקין בעל תכונות נוגדות-דלקת, אשר רמותיו נמוכות בחולים עם תסמונת מטבולית. בחולים עם פסוריאזיס, לאדיפונקטין תפקיד מונע הודות לעיכוב התמיינות ופרוליפרציה של קרטינוציטים והפחתת רמות IL17.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקורלציה בין רמות אדיפונקטין בדם ובין חומרת פסוריאזיס ולהשוות את רמות אלו אל מול חולים עם תסמונת מטבולית, בהשוואה לאלו ללא תסמונת מטבולית.

מחקר החתך התצפיתי כלל 60 מקרים של פסוריאזיס רובדי כרוני ו-20 ביקורות. מחלה קלה, בינונית וחמורה הוגדרה על-בסיס מדד PASI (או Psoriasis Area and Severity Index). דגימות דם נותחו להערכת רמות אדיפונקטין בדם.

רמות אדיפונקטין בדם היו נמוכות יותר משמעותית בקבוצת המקרים לעומת הביקורות (16.07 מיקרוגרם/מ”ל לעומת 21.65 מיקרוגרם/מ”ל, p=0.012). ריכוז אדיפונקטין לא רק היה נמוך יותר בקרב חולים עם תסמונת מטבולית (14.28 מיקרוגרם/מ”ל), אלא גם בחולים ללא תסמונת מטבולית (17.35 מיקרוגרם/מ”ל).

מניתוח הנתונים עלתה קורלציה שלילית בין רמות אדיפונקטין בדם ובין גיל, מדד מסת גוף, מדד PASI, משך המלה ושקיעת דם. עם זאת, רק הקורלציה השלילית עם מדד PASI (p=0.000), משך מחלה (p=0.005) ושקיעת דם (p=0.010) הייתה מובהקת סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ריכוז אדיפונקטין בדם מופחת בחולי פסוריאזיס, ללא תלות בנוכחות או העדר תסמונת מטבולית, עם קורלציה שלילית בין ריכוז אדיפונקטין ובין חומרת ומשך המחלה.

J Psoriasis Psoriatic Arthritis, Oct 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה