מוזיקה עשויה לשפר את החוויה של מנתחים, בעיקר מתמחים, בחדרי הניתוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס Kiawah Eye.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים קודמים בחנו את ההשפעה של מוזיקה בחדר ניתוח ורובם הצביעו על השפעה חיובית, בפרט במקרים של הפעלת מוזיקה של מוצרט אשר לוותה בשיפור בהערכה מרחבית, העשויה להוביל לשיפור כישורי ניתוח. באופן ספציפי ברפואת עיניים, במחקר שכלל הדמיות ניתוחים, זוהתה מגמת שיפור במדד הכולל ובתוצאות ניתוחי קפסולה כאשר המשתתפים, בפרט מתמחים, האזינו למוצרט.
החוקרים תישאלו מתמחים ורופאים בכירים, כמו ם מנתחי עיניים במרפאה פרטית וקיבלו 40 תשובות: תשעה מרופאים שעבדו במרפאות פרטיות, 12 ממתמחים ו-19 מרופאים בכירים. מרבית המשיבים (95%) אהבו או שלא הפריע להם נוכחות מוזיקה במהלך ניתוח. מרביתם העדיפו מוזיקת פופ/דאנס (38.7%) לאחריה מוזיקת רוק (22.6%), ג’ז/מוזיקה קלאסית (16.1%), מוזיקה אלטרנטיבית (12.9%) או מוזיקת קאנטרי (9.7%). מרבית המשתתפים לא אהבו מוזיקת מטאל/רוק כבד (62.5%) ומוזיקה שנחשבה לאגרסיבית.
כל המתמחים שהשיבו לסקר חשו כי מוזיקה בחדר הניתוח לוותה בשיפור בתחושת הנוחות שלהם, כך גם 60% מהרופאים הבכירים. יתרה מזאת, 58% מהמתמחים חשו כי מוזיקה סייעה לשפר את התפקוד שלהם בחדר הניתוח, זאת בהשוואה ל-28% מהבכירים.
החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים עם הקצאה אקראית בין ניתוחים עם מוזיקה וניתוחים ללא הפעלת מוזיקה בחדר הניתוח כאשר רופאים בכירים יבחנו אם המתמחים תפקדו טוב יותר עם או ללא מוזיקה.
מתוך כנס Kiawah Eye
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!