Nutritional/Metabolic

האם אכילת שוקולד עשויה להפחית את הסיכון לפרפור פרוזדורים? (Heart)

בנבדקים האוכלים בקביעות כמות מתונה של שוקולד תועד סיכון מופחת להתפתחות פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Heart.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 55,502 משתתפים במחקר Danish Diet, Cancer, and Health Study, שכלל משתתפים בגילאי 50-64 שנים בין דצמבר 1993 ועד מאי 1997. המשתתפים השלימו שאלוני תזונה בתחילת המחקר. כל משתתף הותאם ל-Danish National Patient Register לאיסוף נתונים אודות היארעות רפרוף פרוזדורים או פרפור פרוזדורים קליני.

מנת שוקולד הוגדרה כ-30 גרם והחוקרים מצאו כי 12,258 מבין למעלה מ-55,000 המשתתפים דיווחו כי צרכו שוקולד פחות מפעם בחודש, בעוד ש-22,909 דיווחו על צריכה של 1-3 מנות שוקולד בחודש, 10,620 צרכו מנה אחת בשבוע, 8,476 אכלו 2-6 מנות בשבוע ו-1,239 צרכו לפחות מנת שוקולד אחת ביום.

במהלך מעקב ממוצע של 13.5 שנים תועדו 3,346 מקרים חדשים של פרפור פרוזדורים. מניתוח רב-משתני עלה כי שיעורי פרפור פרוזדורים היו נמוכים יותר באלו שצרכו 1-3 מנות שוקולד בחודש, עם יחס סיכון של 0.90, בהשוואה לאלו שצרכו פחות ממנת שוקולד אחת בחודש. השפעה של צריכת שוקולד מוגברת על הסיכון לפרפור פרוזדורים התייצבה על יחס סיכון של 0.83 עם צריכת מנת שוקולד אחת בשבוע, 0.80 עם 2-6 מנות שבועיות ו-0.84 עם צריכת מנת שוקולד אחת, או יותר, בכל יום.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עלה כי צריכת שוקולד 1-3 פעמים בחודש מלווה בירידה של 10% בסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לצריכת שוקולד בתדירות של פעם בחודש. הם קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים, המבוססים על מחקר עוקבה מדנמרק.

Heart

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין שונות רבה במדד מסת הגוף ובין סיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לב הינה מחלה חמורה ששכיחותה מצויה במגמת עליה וכרוכה בתחלואה משמעותית ושיעורי תמותה מוגברים. השמנה הינה גורם סיכון […]

  • אי-ספיקת לב הינה סיבוך נפוץ יותר מאירוע מוחי של פרפור פרוזדורים (BMJ)

    אי-ספיקת לב הינה סיבוך נפוץ יותר מאירוע מוחי של פרפור פרוזדורים (BMJ)

    הסיכון לאבחנה של פרפור פרוזדורים במהלך החיים עלה ממקרה אחד לארבעה בשנת 2000 למקרה אחד משלושה בשנת 2022, כך עולה מנתונים חדשים מדנמרק שפורסמו בכתב העת BMJ. מהממצאים עולה כי אי-ספיקת לב הינה הסיבוך הנפוץ יותר משנית להפרעת הקצב, עם סיכון גבוה כפליים מהסיכון לאירוע מוחי. מדגם המחקר כלל 3.5 מיליון משתתפים (51.7% נשים) בגילאי […]

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients. דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה […]

  • היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Metabolites עולה כי היענות ארוכת-טווח לדיאטה ים-תיכונית מספקת הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ובין היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך שני עשורים במבוגרים שלקחו חלק במחקר ATTICA. מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 3,042 גברים ונשים מיוון. נתונים […]

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה