מקומו של Tramadol להקלה על תסמיני גמילה מאופיואידים (JAMA Psychiatry)

תכשירים בשחרור-ממושך של Tramadol Hydrochloride (טרמל) עשויים לשמש כטיפול חליפי להקלה על תסמיני גמילה בחולים עם הפרעת שימוש באופיואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יולי בכתב העת JAMA Psychiatry.

המחקר נערך בין אוקטובר 2010 ועד יוני 2015 וכלל תכנית בת 26-28 ימים שחולקה לשלושה שלבים. השלב הראשון כלל ייצוב עם זריקות מורפין במינון 30 מ”ג, ארבע פעמים ביום למשך 7-10 ימים, לאחריהם בוצע תגר Naloxone.

מדגם המחקר כלל 103 מבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים (גיל ממוצע של 28.9 שנים). המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-Tramadol (36 משתתפים), Buprenorphine (31 משתתפים) או Clonidine (36 משתתפים).

השלב השני כלל התאמת מינון. הטיפול החל בקפסולה פומית אחת, ארבע פעמים ביום, של Tramadol, Clonidine, או פלסבו, בשילוב עם טבליות תת-לשוניות במינון 2 מ”ג, פעם ביום, של Buprenorphine או פלסבו.

מינוני תרופות המחקר הופחתו באופן כפול-סמיות במהלך שבעה ימים. המינון של Tramadol עמד על 300 מ”ג ביום הראשון ו-600 מ”ג ביום השני. לאחר מכן המינון הופחת ל-200 מ”ג עד היום השביעי. מינוני הטיפול ב-Clonidine עמדו על 0.4, 0.8 ו-0.2 מ”ג/יום באותם ימים, בהתאמה; ומינוני Buprenorphine עמדו על 4, 8 ו-2 מ”ג/יום.

השלב השלישי החל ביום השמיני ובמהלכו כל המשתתפים קיבלו טבליות פלסבו ליתר המחקר.

שיעורי ההקפדה על ההטיפול ביום האחרון להפחתת מינון Trmaadol, Buprenorphine ו-Clonidine, עמדו על 72.2%, 90.3% ו-61.1%, בהתאמה.

למרות שהשיעורים היו גבוהים יותר משמעותית בקבוצת Buprenorphine, בהשוואה לקבוצת Clonidine, ההבדל בין Buprenorphine ו-Tramadol לא היו משמעותיים. לא זוהו הבדלים בין הקבוצות בהשתתפות ביום המחקר האחרון (58% בכל קבוצה).

מדדי גמילה לפי סולם COWS (Clinical Opioid Withdrawal Scale) היו שונים משמעותית בין שלב הפחתת מינון והשלב השלישי של המחקר בכלל אוכלוסיית המחקר (ממוצע של 5.19 ל-3.97), כמו גם מדד SOWS (Subjective Opiate Withdrawal Scale).

מניתוח הנתונים עלה כי חלה ירידה ממוצעת משמעותית במדדי SOWS בין שני השלבים הללו בקבוצת הטיפול ב-Tramadol וקבוצת Clonidine. עם זאת, מדד תסמיני גמילה עלה מעט בקבוצת Buprenorphine והחוקרים סבורים כי הדבר נובע מהתכונות הפרמקולוגיות , לאור העובדה שהן נקשרות לאורך תקופה ארוכה מאוד לקולטן.

מניתוח פוסט-הוק עלה כי תסמיני גמילה במהלך שלב הפחתת מינון היו חמורים יותר משמעותית בחולים בקבוצת Clonidine, בהשוואה לשתי הקבוצות האחרות.

שיעור תופעות הלוואי נע בין 50-55.6% מכלל המשתתפים, אך לא תועדו אירועים חריגים חמורים.

הממצאים תומכים בהשלמת מחקרים נוספים להערכת Tramadol להקלה על תסמיני גמילה מאופיואידים.

JAMA Psychiatry. Published online July 13, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הבטיחות והיעילות של Apixaban במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות (Int J Cardiol)

    הבטיחות והיעילות של Apixaban במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות, טיפול ב-Apixaban (אליקוויס) אינו-נחות לעומת אנטגוניסטים לוויטמין K במניעת אירועים מוחיים או תרומבואמבוליזם ורידי, לצד שיעור דומה של אירועי דמם מג’ורי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במבוגרים עם מחלת לב מולדת והפרעות קצב לב עלייתיות […]

  • התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי יש תועלת לטיפול בחסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי אידיופטי עם עדות לתגובה אקוטית במבחן להערכת תגובתיות כלי הדם באמצעות חנקן חמצני בשיאוף, גם תחת טיפול תרופתי ספציפי ליתר לחץ עורקי ריאתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי תעלות סידן […]

  • בחולים עם לופוס יציבה ניתן להפסיק את הטיפול ב-Mycophenolate Mofetil (מתוך The Lancet Rheumatology)

    בחולים עם לופוס יציבה ניתן להפסיק את הטיפול ב-Mycophenolate Mofetil (מתוך The Lancet Rheumatology)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי הפסקת טיפול ב- Mycophenolate Mofetil(סלספט) אינה נחותה לעומת טיפול אחזקה בחולים עם לופוס שהשיגו פעילות מחלה נמוכה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאור הרעילות והתחלואה המשמעותית הכרוכה בשימוש ארוך-טווח ב- Mycophenolate Mofetil, ישנה חשיבות רבה לשאלת אפשרות הפסקת הטיפול […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    בחולים עם הישנות B-Cell ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) לאחר השתלת מח עצם תועדה תוצאות טובות יותר לאחר טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בהשוואה לטיפולים חליפיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-European CAR T-cell Meetingמ מטעם ה-European Society for Blood and Marrow Transplantation – European Hematology Association. ברקע למחקר מסבירים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה