טיפול נמרץ

השפעת צריכת חלבונים ואנרגיה על התמותה של חולים מאושפזים במצב קשה (Crit Care Med)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Critical Care Medicine עולה כי צריכה תזונתית רבה יותר מלווה בסיכון נמוך יותר לתמותה ושחרור מוקדם יותר בחולים בסיכון גבוה, אך לא תועד קשר מובהק בחולים בסיכון תזונתי נמוך.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לחשיבות צריכה תזונתית רבה יותר בחולים במצב קריטי, ככל הנראה בשל הבדלים בסיכון התזונתי של החולים. מטרתם כעת הייתה לבחון אם התוצאים הקליניים משתנים לפי צריכת חלבונים או אנרגיה בחולים בהם נבחן הסיכון לפי מדד NUTrition Risk in the Critically Ill (סיכון גבוה מדד של 5 נקודות ומעלה, סיכון נמוך מדד נמוך מ-5 נקודות).

מדובר במחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל 202 יחידות טיפול נמרץ. 2,852 חולים מונשמים ששהו ביחידות טיפול נמרץ במשך ארבעה ימים ומעלה ותת-קבוצה של 1,605 חולים ששהו במשך 12 ימים ומעלה נכללו במחקר.

בחולים בסיכון תזונתי נמוך וגבוה, שיעורי התמותה והזמן עד לשחרור בחיים עד 60 ימים נבחן לפי הצריכה התזונתית לאורך 12 הימים הראשונים.

בחולים בסיכון גבוה, אך לא באלו בסיכון נמוך, שיעורי התמותה היו נמוכים יותר עם צריכה רבה יותר של חלבונים (יחס סיכויים של 0.93 במדגם שאושפז 4 ימים ומעלה, יחס סיכויים של 0.90 במדגם שאושפז 12 ימים ומעלה) ואנרגיה (יחס סיכויים של 0.93 ו-0.88, בהתאמה).

במדגם שכלל חולים שאושפזו במשך 12 ימים ומעלה תועדה אינטראקציה מובהקת בין קטגוריית הסיכון, תמותה וצריכת חלבונים ואנרגיה, בעוד שבמדגם החולים שאושפזו ארבעה ימים, האינטראקציה לא הייתה מובהקת. בחולים בסיכון גבוה אך לא בחולים בסיכון נמוך, הזמן עד לשחרור בחיים היה קצר יותר עם צריכה רבה יותר של חלבונים (יחס סיכון של 1.05 באוכלוסיית החולים שאושפזו 4 ימים ומעלה ויחס סיכון של 1.09 במדגם מאושפזים במשך 12 ימים ומעלה) ואנרגיה (יחס סיכון של 1.05 ו-1.09, בהתאמה).

במדגם החולים שאושפזו במשך 12 ימים ומעלה תועדה אינטראקציה מובהקת בין מדד הסיכון, הזמן עד לשחרור בחיים וצריכת חלבונים ואנרגיה, בעוד שבמדגם החולים שאושפזו 4 ימים ומעלה לא תועדה אינטראקציה מובהקת.

Crit Care Med. 2017;45(2):156-163

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • סיכון מוגבר לאספירציה עם טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 סביב פרוצדורות תחת הרדמה (JAMA Surgery)

    סיכון מוגבר לאספירציה עם טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 סביב פרוצדורות תחת הרדמה (JAMA Surgery)

    בקרב חולים תחת טיפול בזריקה שבועית של אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 שארית תכולת קיבה רבה, גורם סיכון משמעותי לאספירציה בזמן הרדמה למרות הקפדה על ההנחיות לצום לפני פרוצדורות אלקטיביות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש ההולך וגדל בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 להפחתת משקל ואיזון סוכר […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    בפינתנו החדשה ננסה לשבור מיתוסים השכיחים בקרב רופאים/ות או מטופלים/ות. זו פינה קצרה, ואם תהיה בה התייחסות למאמרים, היא תעשה בקצרה. נשמח לשמוע רעיונות, הערות והארות. המיתוס הראשון הוא בנושא מטפורמין; האם הטיפול בתרופה גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי? פרופ’ רז מציע כי דווקא המשך מתן התרופה, גם בשלבים מתקדמים של מחלת כליות, עדיין עשוי […]

  • משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    שינה במשך פחות משבע שעות בלילה נפוצה בקרב צעירים עם סוכרת מסוג 1 אך מלווה בבריאות קרדיו-מטבולית ירודה, בעיקר בקרב מתבגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שינה הינה מרכיב חשוב בהערכה וטיפול בסוכרת לפי הנחיות האגודה האמריקאית לסוכרת, אך לא ידוע אם שינה […]

  • מתן תוספי חומצות אמינו חיוניות מפחית את הסיכון למחלת כבד בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והשמנה (Obesity)

    מתן תוספי חומצות אמינו חיוניות מפחית את הסיכון למחלת כבד בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והשמנה (Obesity)

    מתן פורמולה של תוספי חומצות אמינו חיוניות סלקטיביות לטווח קצר עשוי להפחית שומן כבדי, אנזימי כבד וטריגליצרידים בדם בנערות מתבגרות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות והשמנת יתר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לתנגודת לאינסולין, מחלת כבד שומני שאינה על-רקע צריכת אלכוהול ודיסליפידמיה; מחקר קודם הראה כי […]

  • התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    טיפולים באור ולייזר לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים הדגימו תוצאות חיוביות בהפחתת חומרת שיעור יתר, שיפור בריאות פסיכולוגית ושיפור איכות החיים הכוללת של נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך מדווחים מומחים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. המומחים מסבירים כי שיעור יתר נפוץ ב-70-80% מהנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כאשר למרות שלרוב אנשי צוות […]

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה