תזונה

המועצה לצרכנות : יש לבחון קיצור משך הזמן עד לגמר הטמעת ביצוע הסימון האדום על מוצרי מזון מזיקים

הודעת המועצה לצרכנות

המועצה לצרכנות בדיון בכנסת היום (ד’, 13.1.2) בועדת הבריאות, בנושא סימון תזונתי על מוצרי מזון:

לאור נתוני משרד הבריאות בדבר שיעור וקצב התחלואה וההשמנה בישראל,

יש לבחון קיצור משך הזמן עד לגמר הטמעת ביצוע הסימון האדום על מוצרי מזון מזיקים

המועצה לצרכנות מציעה לקבוע תקופת הסתגלות והוראת שעה אחת בלבד בת 18 או 24 חודשים בלבד.

כזכור, ההצעה של משרד הבריאות עומדת על 2 תקופות הסתגלות בנות 18 חודשים כל אחת, דהיינו 36 חודשים בשתי פעימות.

ג’וש גולדשמיד, מנכ”ל המועצה לצרכנות: “הארכת הזמן עד לגמר ביצוע בפועל של הסימון האדום על מוצרי מזון מזיקים, עלולה לפגוע בצרכנים ואף בעוסקים כפי שהם ציינו. 2 תקופות הסתגלות בנות 18 חודש כל אחת עלולות לבלבל את הציבור ולפגוע ביכולתו להבחין בין מזון מזיק יותר לבריא יותר ויש לבחון התקנת הוראת שעה אחת בלבד.

הדבר יאפשר ביתר קלות גם ליצרנים להיערך, לאור דבריהם כי נדרשים זמן ומשאבים רבים להיערך לכל שינוי ושינוי, כולל הטמעת הרגלי הצריכה והטעם של הצרכנים שבהם הם תלויים”.

המועצה הישראלית לצרכנות מברכת על קידום התקנות בנושא סימון תזונתי על מוצרי מזון,  משום שמדובר בנושא חשוב כחלק מתוכנית ממשלתית רחבה יותר, אשר מטרתה להביא להגברת מודעות הציבור לרכיבים מזיקים במזון כגון סוכר, נתרן ושומן, ולהביא להפחתת התחלואה והתמותה הנובעות מצריכת מזון מזיק. התקנות המוצעות מנגישות מידע חשוב זה לצרכן ומאפשרות לו לקחת אחריות על בריאותו ועל רכיבי המזון שהוא וילדיו צורכים.

לעמדת המועצה, אין ממש בטענות כי עלות הטמעת התקנות תגרום לעליית מחירים משמעותית, שכן הניסיון מוכיח כי המחיר לצרכן נקבע בהתאם ובהמשך למצב התחרותיות.

לאור נתוני משרד הבריאות שהוצגו רק לאחרונה, המשקפים עלייה מדאיגה בתחלואה כתוצאה מתזונה לקויה (30% מתלמידי כיתות ז’ וכ- 60% מהמבוגרים כבר סובלים מהשמנת יתר ומדינת ישראל נמצאת במקום השני בעולם בתחלואה בסוכרת ובמקום הראשון בקטיעות איברים בכל שנה כתוצאה מסוכרת בעיקר), חשוב שמשרד הבריאות יבחן אף התערבות והגבלה על השימוש ברכיבים מזיקים, בלי קשר לסימון התזונתי, כפי שכבר נעשה ונבחן במדינות שונות, בכדי להשפיע על בריאות הציבור בדגש על עצירת ההתדרדרות הבריאותית של הצרכנים כתוצאה מחוסר מודעות מספיקה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה