מעל למחצית מהציבור נמצאים בחרדה עקב יוקר המחייה (הודעת טליאז’)

על רקע עליות המחירים הבלתי פוסקות, חברת הטכנולוגיה, טליאז, מפרסמת את המדד שלה לשנת 2023 הבוחן את השפעת המצב הכלכלי על החוסן הנפשי ומביא נתונים מדאיגים. מנכ”ל החברה, ד”ר דקל טליאז: “הדאגות הכלכליות יוצרות החמרה במצב הנפשי, ועשויות להוביל לחרדה ולדכאון”

חברת הטכנולוגיה ‘טליאז’ המתפעלת את מרכזי בריאות הנפש הדיגיטאליים, Healthy Mind, פרסמה את המדד שלה לשנת 2023, הבוחן את השפעת המצב הכלכלי על החוסן הנפשי של הציבור. המדד מתבסס על סקר אינטרנטי שנערך במדגם ארצי מייצג של למעלה מ- 500 בתי אב בחברה הישראלית, ומורכב מפרמטרים הקשורים לבריאות הנפש ולמצב הכלכלי.

על-פי הנתונים, 93% מהציבור מעידים כי יצמצמו את הוצאותיהם כתוצאה מעליות המחירים, בעיקר בכל הנוגע לרכישת מזון, יציאה למסעדות, רכישות אופנה, בילויים ונופשים. בנוסף, 72% מהציבור מעידים כי הם חוששים לגבי עתידם הכלכלי.

עוד מהסקר: 60% מהציבור אמרו כי הם נכנסים לדכאון בעקבות חשיבה על המצב הכלכלי, ו- 53% מעידים כי הם בחרדה עקב אי הודאות הכלכלית בתקופה האחרונה. בנוסף, 75% מהציבור מעידים כי העלייה ביוקר המחייה משפיעה על יכולתם לסגור את החודש.

כחלק מן הסקר נעשה שימוש בשאלון ה- GAD 7 , שאלון משרד הבריאות לאבחון חרדה כללית, ובאמצעותו נמצא קשר גבוה בין רמות החרדה לאיכות החיים. על-פי הממצאים, ככל שרמת החיים יורדת, כך רמת החרדה הייתה גבוהה יותר. בנוסף, אחוז האנשים הסובלים מחרדה משמעותית גבוה ביותר מפי שתיים באוכלוסיה של אנשים שרמת החיים שלהם ירדה בשנה האחרונה, בהשוואה לאוכלוסיה של אנשים שרמת החיים שלהם לא ירדה.

עוד מצביע הסקר על כך ששני שלישים מציבור בעלי המשכנתאות חוששים שלא יצליחו לעמוד בתשלומי המשכנתא, עקב עליות המחירים ועליית הריבית. ובכלל, 60% מהציבור מוטרדים מיכולותיהם לעמוד בהתחייבויותיהם הכלכליות.

ד”ר דקל טליאז, מנכ”ל טליאז וחוקר מוח: אנו עדים להחמרה במצבו הנפשי של הציבור, בעקבות עליות המחירים המתמשכות בתקופה האחרונה. הדאגות הכלכליות יוצרות החמרה במצב הנפשי, ואלה עשויות להוביל לחרדה ולדכאון במקרים הקשים. אנו רואים במעקב אחר חוסנו הנפשי של הציבור בעקבות המצב הכלכלי משימה חשובה ומרימים דגל אדום לממשלה אשר צריכה להידרש לתחום ולהקצות משאבים רבים יותר לטיפול באנשים המתמודדים עם מצבים נפשיים לא פשוטים”. עוד הוסיף ד”ר טליאז כי “כיום קיים חוסר משמעותי בתקציבים ובכוח אדם בתחום בריאות הנפש בישראל וגופי הבריאות קורסים תחת הנטל;, על המדינה לתמרץ את המגזר הפרטי והטכנולוגי המתקדם בתחום, אשר ביכולתו לפצות על הפערים הגדולים שנוצרו במגזר הציבורי”.

הדו”ח והאינפוגרפיקות שהפיקה החברה:

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה