AMD

היעילות והבטיחות של אינסולין רקומביננטי אנטרלי בפגים (JAMA Pediatr) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פג

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן אנטרלי של שני מינונים שונים של אינסולין הומאני רקומביננטי היה בטוח לעומת פלסבו, הפחית משמעותית את משך הזמן עד להזנה אנטרלית מלאה בפגים שנולדו לאחר 26-32 שבועות הריון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-סבילות להזנה הינה הפרעה נפוצה בפגים בשל חוסר בשלות של מערכת העיכול. מתן אנטרלי של אינסולין עשוי לעודד הבשלה של מערכת העיכול. ריכוז אינסולין בחלב אם יורד במהירות לאחר הלידה ואינו קיים בפורמולה; לאור זאת, אינסולין הומאני רקומביננטי למתן אנטרלי כתוסף לחלב אם ופורמולה עשוי להפחית אי-סבילות להזנה בפגים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של שני מינונים שונים של אינסולין הומאני רקומביננטי כתוספת לחלב אם ופורמולה לפגים.

מחקר FIT-04 הינו מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי ומבוקר-פלסבו, שנערך ב-46 יחידות טיפול נמרץ ביילודים ברחבי אירופה, ישראל וארצות הברית. פגים בגיל הריון של 26-32 שבועות ומשקל לידה של 500 גרם ומעלה גויסו למחקר בין 9 באוקטובר, 2016, ועד 25 באפריל, 2018. הפגים חולקו באקראי לקבלת אינסולין הומאני רקומביננטי במינון נמוך (400 מיקרו-יחידות בינלאומיות/מ”ל חלב), אינסולין הומאני רקומביננטי במינון גבוה (2000 מיקרו-יחידות בינלאומיות/מ”ל חלב) או פלסבו למשך 28 ימים.

התוצא העיקרי היה משך הזמן עד להשגת הזנה אנטרלית מלאה, אשר הוגדרה כצריכה אנטרלית של לפחות 150 מ”ל/ק”ג ביום למשך שלושה ימים עוקבים.

מדגם המחקר הסופי כלל 303 פגים, כאשר חציון גיל ההיריון עמד על 29.1 שבועות בקבוצת הטיפול באינסולין במינון נמוך, 29.0 שבועות באלו שקיבלו אינסולין במינון גבוה ו-28.8 שבועות בזרוע הפלסבו.

ועדת ניטור נתוני בטיחות המליצה על הפסקת המחקר בשלב מוקדם בעקבות ניתוח ביניים שלא הדגים תועלת להתערבות לאחר גיוס 225 משתתפים, כאשר לא הושג הסף המוגדר מראש של 35% לשני מינוני אינסולין הומאני רקומביננטי. המחקר נמשך בזמן שוועדת המעקב דנה בנתונים.

בניתוח הסופי לפי כוונה לטפל, חציון מרווח הזמן עד להשגת הזנה אנטרלית מלאה היה קצר משמעותית ב-94 תינוקות שקיבלו אינסולין הומאני רקומביננטי במינון נמוך (10.0 ימים, p=0.03) וב-82 תינוקות שקיבלו מינון גבוה של אינסולין הומאני רקומביננטי (10.0 ימים, p=0.001), בהשוואה ל-85 תינוקות בזרוע הפלסבו (14.0 ימים).

בהשוואה לזרוע הפלסבו, ההבדל בחציון משך הזמן עד להשגת הזנה אנטרלית מלאה עמד על 4.0 ימים בזרוע הטיפול באינסולין הומאני רקומביננטי במינון נמוך ועל 4.0 ימים בזרוע הטיפול באינסולין הומאני רקומביננטי במינון גבוה.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בשיעורי עליה במשקל בין הקבוצות. אירועים של דלקת מעי נמקית ביילוד (שלב 2 או 3 לפי סיווג Bell) תוארו ב-7 מבין 108 תינוקות (6%) בזרוע הטיפול באינסולין במינון נמוך, ב-4 מבין 88 תינוקות (5%) בזרוע הטיפול באינסולין במינון גבוה וב-10 מבין 97 תינוקות (10%) בזרוע הפלסבו. לא תועדו מקרים בהם התפתחו נוגדנים כנגד אינסולין.

ממצאי המחקר תומכים בשימוש באינסולין הומאני רקומביננטי כתוסף לחלב אם ופורמולה לפגים.

JAMA Pediatr. Published online February 28, 2022

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

ממחקרים בחיות נראה כי למתן אנטרלי של אינסולין יש השפעה על הבשלת מערכת העיכול. לכן, החוקרים ניסו במחקר זה לבדוק את השפעתו על קיצור משך הזמן עד להגעה לכלכלה מלאה בפגים. לקיצור משך הזמן עד להגעה לכלכלה מלאה בפגים משמעות לגבי טיב הטיפול ומניעת סיבוכים. זמן קצר יותר, הוי אומר פחות זמן כתלות בעירוי נוזלים ופחות מקור לזיהומים. במחקר זה נמצא כי לשני הפרוטוקולים של מתן אינסולין אנטרלי היתה השפעה מיטיבה על קיצור משך הזמן עד להגעה לכלכלה מלאה ללא עליה בתופעות לואי. לכן, החוקרים ממליצים על מתן אינסולין אנטרלי כתוסף תזונה לפגים. על כל אחד לעשות את החישוב האם ישנה כדאיות לתת את האינסולין האנטרלי על מנת לקצר את המשך הממוצע להגיע לכלכלה מלאה ב-4 ימים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה