Neonatology other

מה בין פרכוסים אלקטרוגרפיים בזמן חימום מחדש ובין תחלואה ותמותה לאחר שנתיים בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית? (JAMA Neurol) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology עולה קשר בין הופעת פרכוסים אלקטרו גרפיים במהלך חימום מחדש לאחר היפותרמיה של תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית ובין סיכון מוגבר לתמותה או מוגבלות לאחר שנתיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפותרמיה מפחיתה את הסיכון לתמותה או מוגבלות בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית, אך אין נתונים אודות פרכוסים במהלך חימום מחדש ובין התוצאות ארוכות הטווח. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם פרכוסים אלקטרוגרפיים נפוצים יותר במהלך חימום מחדש, בהשוואה לתקופה הקודמת להיפותרמיה ואם אלו קשורים עם הסיכון לתחלואה ותמותה בתינוקות עם תשניק לאחר טיפול בהיפותרמיה.

המחקר כלל תינוקות ממחקר Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development Neonatal Research Network בין דצמבר 2011 ועד דצמבר 2013 עם מעקב לאורך שנתיים אחר תינוקות שחולקו באקראי לקבוצת קירור לאורך 72 שעות או לאורך 120 שעות. המחקר המרכזי כלל 364 תינוקות, מהם 194 עברו בדיקות סקר, 10 לא נתנו הסכמה ו-120 ענו על כל הקריטריונים להכללה במחקר.

החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות תמותה או מוגבלות אודות 112 מהתינוקות (90%).

התוצא העיקרי של המחקר היה הופעה של פרכוסים אלקטרוגרפיים במהלך חימום מחדש שהחל לאחר 72 או 120 שעות, בהשוואה להופעת פרכוסים ב-12 השעות הקודמות. תוצאים משניים כללו תמותה או מוגבלות בדרגה בינונית-עד-חמורה בגילאי 18 עד 22 חודשים.

מדגם המחקר כלל 120 תינוקות (70 בנים, גיל היריון ממוצע של 39 שבועות), מהם 66 בזרוע היפותרמיה למשך 72 שעות ו-54 בזרוע היפותרמיה למשך 120 שעות.

מהנתונים עולה כי חלה עליה בשיעור התינוקות עם פרכוסים אלקטרו גרפיים במהלך שלב החימום מחדש, בהשוואה למצב הקודם (27% לעומת 14% בזרוע היפותרמיה למשך 72 שעות; p=0.001; 21% לעומת 10% בזרוע היפותרמיה למשך 120 שעות; p=0.03). יחס הסיכויים המתוקן לתדירות פרכוסים במהלך חימום מחדש עמד על 2.7 (רווח בר-סמך 95% של 1.0-7.5) עם היפותרמיה למשך 72 שעות ועל 3.2 (רווח בר-סמך 95% של 0.9-11.6) עם היפותרמיה למשך 120 שעות.

השיעור המשולב של תמותה או מוגבלות בדרגה מתונה עד חמורה לאחר שנתיים היה גבוה יותר משמעותית בתינוקות עם פרכוסים אלקטרוגרפיים בשלב חימום מחדש (סיכון יחסי של 1.7, רווח בר-סמך 95% של 1.25-2.37) לאחר תקנון.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך בניטור אלקטרואנצפלוגרם במהלך חימום מחדש של תינוקות בסיכון.

JAMA Neurol. 2021 Oct 18

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מדגיש את החשיבות של הופעת פרכוסים בזמן החימום מחדש לאחר הטיפול בהיפותרמיה בילודים עם HIE. זהו המחקר הגדול ביותר שנערך על שכיחות פרכוסים בתקופת החימום מחדש שלאחר הטיפול בהיפותרמיה. יש לזכור כי במחקר זה רב הפרכוסים היו חשמליים ורק ב-21% מהמקרים היה להם גם ביטוי קליני. למרות שהמנגנון של הופעת הפרכוסים אינו מוכח הרי יתכן כי בזמן החימום נוצרת חוסר התאמה בין אספקת החמצן לדרישת החמצן הגוברת בשעת החימום. חוסר התאמה זו יכולה להיות בבסיס המנגנון שיגרום בסופו של דבר לפרכוסים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    בחולים עם טרשת נפוצה סיכון גבוה כמעט כפליים לפרכוסים, כאשר הסיכון גבוה עוד יותר בחולים תחת טיפול אימונומודולטורי לוויסות קולטן ספינגוזין-1-פוספט, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמה בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry. מטה האנליזה כללה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3 עם 53,535 חולים. מרבית המחקרים שנכללו בסקירה […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה