חדשות

האם אכילת פלפל צ'ילי עשויה להביא להארכת תוחלת החיים? (מתוך כנס מטעם ה-AHA)

25/11/2020

 

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Heart Association עולה כי צריכה רבה של פלפל צ'ילי מכל סוג מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר עקב מחלות לב וכלי דם, ממאירות, או מכל-סיבה, במהלך מעקב לאורך 7-19 שנים אחר מבוגרים בגיל העמידה.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לפלפל צ'ילי השפעה נוגדת-דלקת, נוגדת-חמצון, עם פעילות כנגד ממאירות ולשיפור איזון רמות סוכר בדם. עם זאת, ההשפעה של פלפל צ'ילי על תמותה מכל-סיבה או תמותה קרדיווסקולארית אינה ידועה.

 

החוקרים השלימו חיפוש נרחב במאגרי Ovid, Cochrane, Medline, Embase ו-Scopus. הם סקר מחקרים שפורסמו עד 16 בינואר, 2020 ודיווחו על תוצאים בעלי עניין לאחר צריכת פלפל צ'ילי. הסקירה כללה מחקרים תצפיתיים ואקראיים-מבוקרים. התוצא העיקרי היה תמותה מכל-סיבה. תוצאים משניים כללו תמותה קרדיווסקולארית, צרברווסקולארית ותמותה על-רקע ממאירות.

 

מבין 4,729 מחקרים שבחנו החוקרים, ארבעה מחקרים שכללו 570,762 משתתפים ענו על קריטריוני הסקירה. ניתוח סטטיסטי הצביע על ירידה של 25% בסיכון היחסי לתמותה מכל-סיבה בקרב אלו שאכלו פלפל צ'ילי באופן סדיר, בהשוואה לאלו שלא אכלו פלפל צ'ילי (סיכון יחסי של 0.75, p=0.0004). יתרה מזאת, תועדה ירידה של 26% ו-23% בסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם או עקב ממאירות, בהתאמה. עם זאת, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית באירועים מוחיים.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי מטה האנליזה מעידה כי צריכה קבועה של פלפל צ'ילי מלווה בירידה מובהקת סטטיסטית בסיכון לתמותה מכל-סיבה, תמותה קרדיווסקולארית ותמותה עקב ממאירות. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את המנגנונים בבסיס התועלת של פלפל צ'ילי.

 

מתוך כנס מטעם ה-AHA

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<