ילדים

מומחים ממליצים לחולי אסתמה להמשיך בטיפול במהלך מגפת COVID-19 (מתוך Medscape)

רופאים מומחים לאלרגיה ולמחלות ריאה בילדים מזהירים כי מגפת COVID-19 עלולה להוביל להתנהגות מסוכנת בקרב חולי אסתמה, כאשר רבים עשויים לתהות אם עליהם להמשיך בטיפול בתרופות לדיכוי חיסוני במהלך המגפה.

המומחים מסבירים כי למעשה, אין מידע נתונים התומכים בנושא בשלב זה. ההמלצה הנוכחית של ה-CDC היא להמשיך לשמור על מחלת אסתמה מאוזנת, כאשר יש להמליץ לחולים להמשיך בתכנית הפעולה לטיפול באסתמה כפי שנקבע ע”י רופא המשפחה או הרופא המומחה ולהסביר לחולים על התסמינים.

המומחים כותבים כי חולים רבים פונים אליהם בשאלה אם חולי אסתמה מצויים בסיכון  מוגבר לזיהום COVID-19 ובתגובה הם משיבים כי אין לכך עדויות. לפי ה-CDC, חולים עם אסתמה בדרגה בינונית-עד-חמורה עלולים להיות בסיכון מוגבר למחלה בדרגה בינונית-עד-חמורה עקב COVID-19.

עוד מציינים הכותבים כי ידוע היטב כי נגיפים עלולים לעורר אסתמה, אך מחקר מוקדם אודות הסיכון בחולי אסתמה העלה תוצאות סותרות. חלק מהמחקרים הציעו כי אסתמה עשויה להוות גורם סיכון לאשפוז, בעוד שנתונים אחרים קבעו כי אסתמה אינה גורם סיכון נפוץ בחולים מאושפזים.

בשלב זה, ההמלצה היא לחולים להמשיך בתכנית הפעולה שלהם ולהמשיך בטיפול במשאפים, כולל משאפי קורטיקוסטרואידים, כפי שניתן להם ע”י הרופא המטפל. מרבית החולים פועלים בצורה הגיונית ונענים כאשר הרופאים מסבירים להם כי עליהם להמשיך בטיפול התרופתי.

מומחים נוספים תמכו והוסיפו כי קורס קצר של טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים גם מומלץ לטיפול בהתלקחויות מינוריות ולמנוע אשפוז חולים, הכרוך בסיכון אפשרי לחשיפה לנגיף.

המומחים גם כותבים כי על רופאים להתמקד בתסמינים ייחודיים תחילה, לאחר מכן להתייחס לתסמינים חופפים ותסמינים אחרים להבחנה בין COVID-19 ובין אסתמה/אלרגיה. הם מדגישים כי תסמיני אלרגיה סביבתית לבדם אינם גורמים חום, שהינו סמן מרכזי של COVID-19. קוצר נשימה עשוי להיות תסמין המעיד כי מדובר בזיהום נגיפי, מאחר ולא מדובר בתסמין נפוץ של אלרגיה סביבתית אלא אם החולה סובל מאסתמה.

שיעול עשוי להיות תסמין חופף בשני המצבים מאחר ואלרגיה סביבתית, טפטוף אחורי עקב נזלת אלרגית עלול להוביל לשיעול. גודש אפי ו/או נזלת עשויים להוביל להתפתחות מחלה נגיפית באופן כללי, אך תסמינים אלו אינם נכללים ברשימת התסמינים הנפוצים של COVID-19.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה