אנדוקרינולוגיה ילדים

אחד מכל חמישה חולים שאושפזו בשל חמצת סוכרתית שב לאשפוז בתוך חודש (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society עולה כי אחד מכל חמישה חולים עם סוכרת מסוג 1 שאושפז בשל חמצת סוכרתית צפוי לשוב לאשפוז בתוך 30 ימים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חמצת סוכרתית עלולה להתפתח לאחר חסר אינסולין או עקב זיהום והינה הצטברות מסוכנת של קטונים בדם עקב עודף סוכר. במקרים חמורים, חמצת סוכרתית עלולה להוביל לאשפוז לצורך החזר נוזלים ומתן אינסולין.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 91,625 מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה עם אבחנה של סוכרת מסוג 1, אשר אושפזו לבתי חולים בארצות הברית באבחנה של חמצת סוכרתית בין תחילת ינואר ועד 30 בנובמבר, בשנת 2017.

מבין 91,401 חולים ששוחררו מבית החולים, 20.2% (18,553 חולים) אושפזו בשנית בתוך 30 ימים. במרבית המקרים, חמצת סוכרתית הייתה הסיבה לאשפוז החוזר.

בהשוואה לאשפוז האינדקס בשל חמצת סוכרתית, באלו שאושפזו בשנית בתוך 30 ימים תועד סיכון גבוה כפליים לתמותה (יחס סיכון של 2.06, p<0.001). משך האשפוז החוזר היה ארוך בממוצע ביממה (p<0.001).

גורמים מנבאים בלתי-תלויים של אשפוזים חוזרים כללו מין נקבה (יחס סיכון של 1.14), שחרור בניגוד להמלצה רפואית (יחס סיכון של 1.54), אבחנה של יתר לחץ דם (יחס סיכון של 1.28), מחלת כליות כרונית (יחס סיכון של 1.13) ואנמיה (יחס סיכון של 1.42).

עם זאת, שיעורי אשפוז חוזר היו נמוכים יותר בקרב חולים עם השמנת-יתר (יחס סיכון של 0.70, P<0.001) והיפרליפידמיה (יחס סיכון של 0.92, p=0.007).

החוקרים מציעים כי חולים עם סוכרת מסוג 1 הסובלים מהשמנה והיפרליפידמיה עשויים להיות אלו הנוטלים יותר אינסולין לשמירה על איזון גליקמי, בעוד שאלו עם רמות סוכר פחות יציבות נוטים לתת-משקל או למשקל בטווח התקין. באשר להבדל המגדרי, החוקרים מציעים כי נשים נוטות לפנות יותר להערכה רפואית מגברים ולכן ייתכן כי מתייצגות מוקדם יותר כאשר חשות כי מתפתחת חמצת סוכרתית.

החוקרים קוראים להשקיע מאמצים נוספים במטרה להבטיח את חינוך והדרכת החולים, בעיקר בכל הנוגע לחמצת סוכרתית והגורמים העלולים להוביל לסיבוך זה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה