AIDS and HIV

מרבית המטופלים המדווחים על אלרגיה לפניצילין אינם סובלים מאלרגיה זו (מתוך כנס ה-ACP)

אלרגיה

מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American College of Physicians עולה כי מרבית המטופלים עם תיעוד רפואי לאלרגיה לפניצילין למעשה אינם אלרגיים לתכשיר כלל. לטעות זו עשויות להיות השלכות משמעותיות על הטיפול בחולים ועל המאמצים כנגד התנגודת לטיפול אנטיביוטי.

המומחים מסבירים כי כ-10% מהאנשים באוכלוסיה הכללית מדווחים על היסטוריה של אלרגיה לפניצילין (עד 15% מהחולים המאושפזים), אך עד 90% מהחולים עם תיעוד זה יכולים לסבול היטב את הטיפול בפניצילין. הטעות בתווית נובעת מכך שהתגובות לא תוארו היטב בשלב מוקדם או שהאלרגיה חלפה עם השנים.

יש עדויות לפיהן אלרגיה לפניצילין בתיווך נוגדני IgE נחלשת עם הזמן וכי לאחר עשר שנים של הימנעות מהתרופה, בלמעלה מ-80% מהחולים אין עוד נוגדני IgE כנגד פניצילין.

עוד עולה מהנתונים כי חולים יכולים להתגבר עם הזמן על התגובות לאמינופניצילינים (כולל אלו עקב Amoxicillin ו-Ampicillin) מהר יותר בהשוואה לתגובות לפניצילין פראנטרלי.

רופאים מודעים היטב לכך שהתוויות של אלרגיה לפניצילין אינן תמיד מדויקות, אך ישנה הססנות בכל הנוגע לשינוי תוויות אלו. רבים נוקטים משנה זהירות בכל הסיכון לתופעות לוואי ונזק אפשרי במידה ולא מסווגים נכונה את המטופל.

כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את האיום של עמידות לטיפול אנטיביוטי כאשר אפשרות מתן פניצילין אינה על הפרק. במקרים בהם מטופל מסווג כאלרגי לפניצילין, אפשרויות הטיפול לרוב מתרכזות במתן אנטיביוטיקה רחבת-טווח שהיא יקרה יותר, עם סיכון גבוה יותר לתופעות לוואי ועלולה לתרום לעמידות לטיפול אנטיביוטי. הדבר חשוב במיוחד בחולים קשישים, אלו עם מחלות כרוניות .

תוויות שגויה של אלרגיה לפניצילין עלולה לגרום נזק לחולים מאושפזים ולהוביל לתוצאות טיפול גרועות יותר. מחקרים מצאו כי תווית של אלרגיה לפניצילין מלווה במשך אשפוז ארוך יותר, שיעור גבוה יותר של אשפוזים חוזרים, נזק כליית חד, פתוגנים עם עמידות לתרופות אנטיביוטיות רבות וזיהומים נוזוקמיאליים.

חשוב מאוד להשלים אנמנזה מדויקת של היסטוריית טיפול תרופתי במטרה לקבוע אם מטופלים באמת סובלים מאלרגיה לפניצילין. שאלון ייעודי הכולל שאלות אודות תגובות רגישות-יתר לפניצילין, עשוי לסייע באיסוף מדויק של הפרטים הרפואיים.

עוד מסבירים המומחים כי במידה וחולה קיבל טיפול ב-Amoxicillin לפני שבועיים וסבל היטב את הטיפול, אזי ניתן להסיר בבטחה את תווית האלרגיה לפניצילין.

במידה וחולה הוגדר כאלרגי על-סמך ההיסטוריה הרפואית, על הרופאים לתעד את טיב התגובה ובמידה והחולה נדרש לטיפול בתרופה ממשפחת ביתא-לקטאם במהלך האשפוז או במרפאה, יש לקבל החלטה על-בסיס סוג הטיפול הנדרש.

מתוך כנס ה-ACP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    בפינתנו החדשה ננסה לשבור מיתוסים השכיחים בקרב רופאים/ות או מטופלים/ות. זו פינה קצרה, לא נכנס לתוך מאמרים ספציפיים ואם נתייחס לכאלו זה יהיה בקצרה. נשמח לשמוע רעיונות ביקורות ומחשבות. המיתוס הראשון נוגע למטפורמין: האם הטיפול בתרופה גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי? פרופ’ רז מציע כי דווקא המשך מתן התרופה, גם בשלבים מתקדמים של מחלת כליות […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

     טיפול ב- Guselkumab(טרמפיה) הדגים שיפור מוקדם וממושך בתסמיני מפרקים, כאבי גב והעלמת נגעים עוריים לאורך שנתיים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Psoriatic Arthritis) שלא קיבלו טיפול ביולוגי קודם, כאשר חלק גדול מהחולים השיגו את יעדי הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת RMD Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנחיות מטעם ה-Group for […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Benralizumab (פסנרה) לטיפול באסתמה חמורה בילדים בגילאי 6-11 שנים, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת אסטרה-זנקה. הטיפול בפסנרה אושר לראשונה בשנת 2017 כטיפול אחזקה נוסף במקרים של אסתמה אאזנופילית חמורה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה. האישור למתן הטיפול לילדים בגילאי 6-11 שנים מבוסס על […]

  • מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן מוקדם ב-Erenumab מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה (JAMA Neurology)

    מתן טיפול מוקדם ב- Erenumab (איימוביג) מלווה בתוצאות טובות יותר למניעת מיגרנה, בהשוואה למתן טיפול תרופתי פומי ולא-סלקטיבי למניעת מיגרנה בחולים עם מיגרנה אפיזודית עמידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. מחקר APPRAISE הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, אקראי, שלב 4, בן 12 חודשים, אשר כלל 621 מבוגרים (גיל ממוצע של 41 שנים, […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה