Cardiac Rhythm Management

האם טיפול ב-Unfractionated Heparin ו-Enoxaparin מביאים לתוצאות דומות ב-Acute Coronary Syndrome? (מתוך JAMA)


ממחקר חדש שפורסם ב-JAMA עולה כי חולים בסיכון גבוה עם Acute Coronary Syndrome (ACS) עדיין חשופים יותר לאירועים לבבים, למרות שיטות טיפול אגרסיביות.

מחקר SYNERGY (Superior Yield of the New Strategy of Enxoaparin, Revascularization, and Glycoprotein IIb/IIIa Inhibitors) השווה בין Enoxaparin ובין Unfractionated Heparin בחולים בסיכון גבוה עם ACS. מתוצאות המחקר עולה כי Enoxaparin דומה ביעלותו ל-Unfractionated Heparin בהורדת תמותה או אוטם שריר הלב לא-פטאלי לאחר 30 יום. במסגרת המחקר בוצע מעקב לאחר חצי שנה ולאחר שנה, החוקרים מאמינים כי יש לכך חשיבות רבה לאור המאפיינים הקליניים של הנבדקים במחקר והצורך בהבנת התוצאות ארוכות הטווח בנבדקים המקבלים טיפול אגרסיבי פולשני בשלב מוקדם .

החוקרים עקבו אחר 9,978 נבדקים מ-487 בתי חולים מ-12 מדינות, וביצעו הערכה לאחר חצי שנה ולאחר שנה. המדדים העיקריים היו תמותה, אוטם שריר הלב לא פטאלי, פרוצדורות רה-וסקולריזציה, שבץ, צורך באישפוז לאחר חצי שנה, ותמותה מסיבה כלשהי לאחר שנה.

לאחר חצי שנה היו נתונים זמינים עבור 9,957 נבדקים (99.8%) ולאחר שנה עבור 9,608 נבדקים (96.3%). לאחר 6 חודשים, 541 נבדקים (5.4%) נפטרו. 739 (7.4%) נפטרו לאחר שנה.

נרשמו 872 מקרי תמותה או MI לא-פטאלי (17.6%) שטופלו ב- Enoxaparin וב-884 נבדקים (17.8) ממטופלי Unfractionated Heparin (hazard ratio [HR], 0.98; 95% confidence interval [CI], 0.89 – 1.07; P = .65).

בקרב 6,138 נבדקים שקיבלו טיפול עקבי, שהוגדר כטיפול ב-Enoxaparin בלבד או ב- Unfractionated Heparin בלבד, במהלך האישפוז, נשמרה ירידה בשיעורי התמותה או MI לא-פטאלי בנוכחות Enoxaparin לאחר 180 יום (HR, 0.85; 95% CI, 0.75 – 0.95; P = .006).

במטופלים שקיבלו טיפול עקבי, שיעורי התמותה לאחר שנה גם היו דומים (251 [7.4%] 3,386 עבור Enoxaparin ו- 213 [7.8%] 2,720 עבור Unfractionated Heparin, HR, 0.95; 95% CI, 0.79 – 1.14; P = .55).

המשתתפים במחקר המשיכו לסבול מתופעות לוואי לבביות, למרות מעקב ממושך. ההשפעה של Enoxaparin על התמותה או MI בהשוואה להשפעת Unfractionated Heparin לאחר 6 חודשים היתה דומה לזו שנצפתה לאחר 30 יום במחקר כולו ובמשתתפים שקיבלו טיפול עקבי. גם שיעורי התמותה לאחר שנה היו דומים בשתי הקבוצות.

מגבלות המחקר כללו העדר נתונים על היענות לתרופות ושיעורי הצלחה עם שינוי אורח חיים במהלך תקופת המעקב וכן מחקר מתן ידוע של תרופה, שיכול לגרום להטיה בדיווח האירועים.

למרות שיטות רה-וסקולריזציה אגרסיביות וטיפולים מבוססים, נבדקים עם ACS בסיכון גבוה נותרו בסיכון לתחלואה ותמותה קרדיווסקולרית.

JAMA. 2005;294:2594-2600

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

מחקר שפורסם החודש ב-CIRCULATION ואשר דיווחנו עליו בשבוע שעבר, בחולים עם STEMI , מצא דווקא יתרון קליני משמעותי ומובהק לחולים שטופלו באנוקספרין.

לידיעה – לחץ כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עליה בשכיחות מחלת כלי דם קטנים במוח בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    עליה בשכיחות מחלת כלי דם קטנים במוח בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    השכיחות של מחלת כלי דם קטנים במוח עלתה כמעט כפליים לאורך 7.5 שנים בחולים עם סוכרת מסוג 1 ללא תלונות נוירולוגיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. זוהה קשר בין התקדמות מיקרו-דימומים מוחיים, אחד הביטויים של מחלת כלי דם קטנים של המוח, ובין לחץ דם סיסטולי והמוגלובין מסוכרר, בעוד שההתקדמות של אות […]

  • תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    במחקר OCEANIC-AF, טיפול ב-Asundexian הוביל לעליה קלה בשיעור אירועים מוחיים והפחתת אירועי דמם לעומת Apixaban בחולים עם פרפור פרוזדורים שלא קיבלו טיפול קודם בנוגדי-קרישה פומיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו ניצוח של תת-קבוצה של מחקר OCEANIC-AF, מחקר אקראי שכלל 14,810 חולים עם פרפור פרוזדורים שגויסו מ-1,035 אתרים ב-38 […]

  • הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון בהיריון ראשון מלוות בעליה משמעותית בסיכון לקרדיומיופתיה מורחבת, בהשוואה להריונות במהלכם לא תועדה הפרעה בלחץ הדם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו את המחקר הנוכחי במטרה לבחון אם הפרעות יתר לחץ דם של היריון מעלות את הסיכון ארוך הטווח לקרדיומיופתיה מורחבת. מחקר העוקבה התבסס […]

  • טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בסיכון מוגבר לירידה קלה-עד-בינונית וחמורה במקטע הפליטה של חדר שמאל, בהשוואה לטיפול זילוח מחדש מוקדם בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST, ללא תלות בגישת זילוח מחדש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. מחקר העוקבה מבוסס-אוכלוסייה נערך בין השנים 2015-2018 וכלל 6,567 חולים מנורבגיה עם […]

  • עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    בארצות הברית נרשמה בין השנים 2005 ו-2019 עליה של למעלה מפי ארבע בהיקף האשפוזים בשל דיסקציה של עורק הצוואר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. המחקר מצא עוד כי דיסקציה של עורק החוליות מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאירוע מוחי איסכמי חד. החוקרים בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-125,000 חולים עם דיסקציה ספונטאנית […]

  • דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    במאמר שפורסם בכתב העת Open Heart מדווחים חוקרים משבדיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שהחולים צעירים יותר ועם פחות מחלות רקע, באלו עם אבחנה של דלקת חדה של שריר הלב תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לתמותה לאחר 30 ימים ובטווח הארוך, בהשוואה לחולים עם כאבי חזה ללא הסבר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    הפחתת רמות טרנסתירטין עם Vutrisiran (אמבוטרה) בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (Transthyretin Amyloidosis with Cardiomyopathy, או ATTR-CM) הפחיתה את הסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בהשוואה לפלסבו למד שימור או שיפור יכולת תפקודית, מצב בריאותי ואיכות חיים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JACC. במחקר HELIOS-B הקודם שכלל חולים עם ATTR-CM שקיבלו טיפול ב- Vutrisiran תועד סיכון מופחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה