Digital Marketing

חשיפה: תעשיית הסוכר בארה”ב מימנה לאורך 50 שנה מחקרים לפיהם צריכת סוכר אינה מהווה גורם סיכון משמעותי למחלות קרדיווסקולריות (JAMA Internal Medicine)

חוקרים מאונ’ קליפורניה בסן פרנציסקו (UCSF)  פרסמו מאמר שבו הם חושפים מסמכים המעידים על כך שמחקרים רבים בתחום מחלות לב והקשר לתזונה הושפעו בצורה נכרת מכך שרבים מהם מומנו ע”י תעשיית הסוכר בארה”ב.

כך למשל, מאמר בולט שפורסם ב-1967 ב-NEJM,  ושממון ע”י תעשיית הסוכר המעיט בחשיבות הקשר בין צריכת סוכר מוגברת לסיכון למחלות לב.

לטענת החוקרים, המלצות שונות לתזונה שתקפות עד היום, מבוססות עדיין על חלק מאותם מחקרים ממומנים , וככל הנראה מוטים.

התופעה אינה רק נחלת העבר הרחוק.. הניו יורק טיימס מדווח שרק לאחרונה קידמה חברת קוקה קולה מחקר שנועד להפחית הקשר בין צריכת משקאות ממותקים להשמנת יתר…

JAMA Intern Med2016; DOI:10.1001/jamainternmed.2016.5394.Article

New York Times, August 9, 2016.Article

לדיווח במדסקייפ

למאמר ב”הארץ” (מבוסס על המאמר ב-NYT)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה