Digital Marketing

מחלות רקע וזיהום נשימתי מעלים את הסיכון לזיהום חמור בנגיף הקורונה בילדים (מתוך אתר CIDRAP)

באתר CIDRAP פורסמו תוצאות שני מחקרים חדשים להערכת זיהום חמור בנגיף הקורונה בילדים, כאשר מהמחקר הראשון עלה כי למעלה מאחד מכל ארבעה ילדים תועדה מחלת רקע ומהמחקר השני עלה כי בילדים שאובחנו עם זיהום בדרכי נשימה תחתונות תועד סיכון גבוה כפליים להנשמה מלאכותית.

במחקר הראשון, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open, נכללו 43,465 חולים עד גיל 18 שנים, אשר פנו לחדרי מיון או אושפזו בשל זיהום חמור בנגיף הקורונה בין חודש מרץ בשנת 2020 ועד חודש ינואר בשנת 2021. מהנתונים עלה כי 28.7% מכלל החולים עם COVID-19 סבלו לפחות ממחלה כרונית אחת, כאשר המחלות הנפוצות כללו אסתמה (10.2%), הפרעות נוירו-התפתחותיות (3.9%), חרדה ופחד מהמצב (3.2%), דיכאון (2.8%) והשמנה (2.5%). מחלות רקע זוהו ב-62.9% מהחולים המאושפזים עם COVID-19.

גורמי הסיכון המשמעותיים ביותר לאשפוז כללו סוכרת מסוג 1 (יחס סיכון מתוקן של 4.60) והשמנה (יחס סיכון של 3.07), בעוד שסוכרת מסוג 1 (יחס סיכון מתוקן של 2.38) ומחלות לב מולדות (יחס סיכון מתוקן של 1.72) היו גורמי הסיכון המשמעותיים ביותר למחלה חמורה.

מצבים כרוניים אשר נקשרו עם סיכון מוגבר לאשפוז עקב COVID-19 של ילדים מכל גיל כללו אפילפסיה ו/או קונבולסיות (יחס סיכון מתוקן של 1.97); תלות בתמיכה רפואית, דוגמת צינור הזנה (יחס סיכון מתוקן של 1.96); טראומה והפרעות על-רקע דחק (יחס סיכון מתוקן של 1.82); הפרעות נוירו-התפתחותיות (יחס סיכון מתוקן של 1.64); סוכרת מסוג 2 (יחס סיכון מתוקן של 1.59); דיכאון (יחס סיכון מתוקן של 1.58); לחץ דם גבוה (יחס סיכון מתוקן של 1.51); חרדה (יחס סיכון מתוקן של 1.47) ואסתמה (יחס סיכון מתוקן של 1.23).

מבין כל הילדים שאושפזו עם COVID-19, הסיכון לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ, הנשמה מלאכותית, או תמותה, היה הגבוה ביותר בחולים עם סוכרת מסוג 1 (יחס סיכון מתוקן של 2.38), הפרעות לבביות וסירקולטוריות מולדות (יחס סיכון מתוקן של 1.72) ואפילפסיה/קונבולסיות (יחס סיכון מתוקן של 1.71).

במכתב לעורך שפורסם בכתב העת Journal of Infection תיארו חוקרים מברזיל תוצאות מחקר רטרוספקטיבי שכלל 210 ילדים מתחת לגיל 17 שנים, אשר אושפזו ליחידת טיפול נמרץ ילדים בתמונה של זיהום אקוטי בדרכי נשימה תחתונות בין אפריל 2020 ועד אפריל 2021.

מבין 210 החולים, 29.5% נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה, 15.7% נדרשו להנשמה מלאכותית ו-3.8% הלכו לעולמם. חולים עם COVID-19 היו בסיכון גבוה יותר מעמיתיהם להנשמה מלאכותית (25.8% לעומת 11.5%) ותמותה (8.1% לעומת 2.0%).

מבין כלל החולים, התסמינים הנפוצים של זיהום אקוטי בדרכי נשימה תחתונות כללו קוצר נשימה (98.1%), שיעול (68.6%) וחום (57.6%), בעוד שהסימנים הנפוצים ביותר כללו רוויון חמצן מתחת ל-92% (73.3%), צורך בתמיכה נשימתית (62.4%) והתייבשות (39.5%). החוקרים מציינים כי צפצופים בקבלה לאשפוז היו נפוצים יותר בחולים שלא אושפזו (21% לעומת 38.5%, בהתאמה).

בלמעלה מאחד מכל שלושה חולים תועדה מחלת רקע (34.3%), הנפוצות בהן היו מחלת ריאות כרונית (18.6%), מחלה נוירולוגית שאינה אפילפסיה (7.1%) ואפילפסיה (5.2%). כמו כן, שלושה מבין חמישה חולים עם COVID-19 שהלכו לעולמם סבלו ממחלת רקע, כולל שניים עם אבחנה של שיתוק מוחין.

החוקרים כותבים כי על רופאים להיות מודעים לכך שילדים עם זיהום אקוטי חמור בדרכי נשימה תחתונות ו-COVID-19 נדרשים להנשמה מלאכותית בתדירות גבוהה יותר מחולים אחרים.

לידיעה ב-CIDRAP

הערת מערכת:

מידע חשוב על רקע הדיון הציבורי והמקצועי על הצורך למתן חיסון לילדים .

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    לאורך שני העשורים נרשמה עליה בשיעור מקרי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית וכעת מדובר בסיבה השניה בשכיחות לתמותה לאחר תאונות באוכלוסייה זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מטעם ה-National Collegiate Athletic Association שפורסמו בכתב העת British Journal of Sports Medicine. החוקרים בחנו את נתוני התמותה בין השנים 2002 ו-2022 והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת שינויים […]

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה