DPP4 & GLP1

Liraglutide במינון 3 מ”ג ליום (סאקסנדה) מפחיתה ב 80% את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 בקרב טרום סוכרתיים עם השמנת יתר (LANCET)


Liraglutide 3mg (סאקסנדה) הינה תרופה המאושרת לטיפול לירידה במשקל וזאת לאור יתרונותיה בהפחתת תחושת הרעב ועליה בתחושת השובע של המטופלים.

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet ב 22 בפברואר מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש בן שלוש שנים, מהם עולה כי לטיפול ב-Liraglutide במינון 3 מ”ג ליום (סאקסנדה) יתרון גם בהפחתת סיכון לסוכרת בחולים הסובלים מהשמנת יתר וטרום-סוכרת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאחר 56 שבועות של מחקר ה SCALE Obesity & Pre Diabetes, המהווה אחד מארבעת מחקרים בתכנית ה- SCALE, הוכח כי Liraglutide במינון 3 מ”ג ליום מביא להפחתת משקל הגוף ולשיפור משק הסוכר בדם.

לאחר שלוש שנים במחקר SCALE Obesity and Prediabetes ביקשו החוקרים לבחון את שיעור החולים הטרום-סוכרתיים שאובחנו עם סוכרת מסוג 2.

במחקר השתתפו כ 2,254 מבוגרים עם טרום-סוכרת ו-BMI של 30 לפחות , או BMI של 27-30 עם מחלות נלוות. המשתתפים חולקו באקראי, ביחס 2:1, לטיפול חד-יומי בזריקה תת-עורית של Liraglutide במינון 3 מ”ג ליום, או פלסבו תואם, כתוספת לדיאטה מופחתת-קלוריות והגברת פעילות גופנית. הזמן עד להופעת סוכרת לאחר 160 שבועות הוגדר כתוצא העיקרי ונבחן בכל המשתתפים במחקר עם לפחות הערכה אחת לאחר תחילת המחקר.

מבין אלו, 1,128 משתתפים השלימו את 160 שבועות המחקר (50%).

ממצאי המחקר הראו כי:

·         לאחר 160 שבועות, 26 מבין 1,472 המשתתפים בקבוצת Liraglutide (2%), לעומת 46 מבין 738 משתתפים (6%) בקבוצת הפלסבו, אובחנו עם סוכרת תחת הטיפול.

·         מרווח הזמן הממוצע מהרנדומיזציה עד לאבחנה עמד על 99 שבועות ב-26 משתתפים בקבוצת Liraglutide לעומת 87 שבועות ב-46 המשתתפים בקבוצת הפלסבו. כאשר לקחו בחשבון את ההבדלים בשכיחות האבחנה בין קבוצות הטיפול, הזמן עד להופעה של סוכרת מסוג 2 לאורך 160 שבועות בכלל המשתתפים שחולקו באקראי היה ארוך פי 2.7 בקבוצת Liraglutide, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, שיעור המקביל ליחס סיכון של 0.21.

·         עפי פי המחקר נצפה שהטיפול בסאקסנדה הפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 ב 80% בהשוואה לפלסבו.

·         לאחר 160 שבועות, הטיפול ב- Liraglutide 3 מ”ג ליום (סאקסנדה)הוביל לירידה גדולה יותר במשקל הגוף, בהשוואה לפלסבו (6.1%- לעומת 1.9%-).

·         תופעות לואי חמורות תועדו ב-227 מבין 1,501 המשתתפים שחולקו באקראי (15%) בקבוצת הטיפול ב- Liraglutide, לעומת 96 מבין 747 משתתפים (13%) בקבוצת הפלסבו.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים על יתרונות טיפול ב- Liraglutide במינון 3 מ”ג ביום במטופלים טרום סוכרתיים עם השמנת-יתר או עודף-משקל ובהפחתה של 80% בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. בנוסף, הטיפול בסאקסנדה הדגים, השפעה חיובית על הפרשת אינסולין ושיפור ברגישות לאינסולין בעקבות ירידה במשקל. הטיפול נסבל היטב ויש צורך לנטר תופעות לוואי אפשריות בשכיחות נמוכה.

The Lancet, February 22, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן מוגבר של מגנזיום בשתן, כפי שבא לידי ביטוי במדד חסר מגנזיום (Magnesium Depletion Score, או MDS), עשוי לשמש כגורם סיכון בלתי-תלוי לתסמונת מטבולית במבוגרים בארצות הברית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות המציעות כי היפומגנזמיה כרונית עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה […]

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    בפינתנו החדשה ננסה לשבור מיתוסים השכיחים בקרב רופאים/ות או מטופלים/ות. זו פינה קצרה, ואם תהיה בה התייחסות למאמרים, היא תעשה בקצרה. נשמח לשמוע רעיונות, הערות והארות. המיתוס הראשון הוא בנושא מטפורמין; האם הטיפול בתרופה גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי? פרופ’ רז מציע כי דווקא המשך מתן התרופה, גם בשלבים מתקדמים של מחלת כליות, עדיין עשוי […]

  • משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    שינה במשך פחות משבע שעות בלילה נפוצה בקרב צעירים עם סוכרת מסוג 1 אך מלווה בבריאות קרדיו-מטבולית ירודה, בעיקר בקרב מתבגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שינה הינה מרכיב חשוב בהערכה וטיפול בסוכרת לפי הנחיות האגודה האמריקאית לסוכרת, אך לא ידוע אם שינה […]

  • האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    האם להשמנה השפעה על עצימות הכאב במבוגרים? (Front Endocrinol)

    במבוגרים עם משקל עודף או השמנת-יתר נטייה לעצימות כאב בדרגה גבוהה יותר, בהשוואה לאלו עם משקל תקין, ממצאים המדגישים את החשיבות של טיפול כנגד השמנה כחלק מהגישה הכוללת לטיפול בכאב, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה עשויה להביא לשינויים פתופיזיולוגיים, דוגמת עומס גדול יותר על […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה