Hepatitis C

מתן תוך-אפי של קורטיקוסטרואידים עשוי להקל על פגיעה בחוש הריח בחולים עם סינוסיטיס כרונית ו-COVID-19 (מתוך Allergy and Asthma Proceedings)

במאמר שפורסם בכתב העת Allergy and Asthma Proceedings מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן תוך-אפי של סטרואידים לחולים עם סינוסיטיס כרונית עם COVID-19 עשוי להקל על הפגיעה בחוש הריח.

מדגם המחקר כלל 71 חולים (גיל חציוני של 39 שנים; 62% נשים) עם סינוסיטיס כרונית, אשר טופלו בארבע מרפאות באיסטנבול וכן חלו בקורונה. החולים עברו הערכה באמצעות מבחן Sino-Nasal Outcome Test (SNOT-22), Visual Analog Scale ו-Total Symptom Score-6 לפני ואחרי הופעת קורונה.

כמו כן, המשתתפים במחקר סווגו לשתי קבוצות: בקבוצה הראשונה נכללו 21 חולים שהשתמשו באופן קבוע בתכשירים סטרואידים במתן תוך-אפי, אך ללא טיפול נוסף בעקבות הדבקה בקורונה (קבוצה 1(. בקבוצה השניה נכללו 23 חולים שנטלו אנטי-היסטמינים ו/או אנטגוניסטים לקולטן ללויקוטריאנים (קבוצה 2a) ו-26 חולים שלא קיבלו תרופות אלו (קבוצה 2b).

אוכלוסיית המחלה כללה 48 חולים (67.6%) עם נזלת אלרגית, כולל 12 חולים (25%) בקבוצה 1, 17 חולים (35.4%) בקבוצה 2a ו-19 חולים (39.6%) בקבוצה 2b. עוד נכללו במחקר 23 חולים עם נזלת לא-אלרגית (32.4%).

התסמינים הנפוצים בכל החולים לפני הדבקה בנגיף הקורונה כללו נזלת (80.3%), גודש אפי (80.3%), עיטוש (73.2%) והפרשות אחוריות (50.7%).  במהלך ההדבקה בנגיף הקורונה, התסמינים הנפוצים כללו עייפות (50.7%), ירידה בחוש טעם ו/או ריח (50.7%), שיעול (39.4%), גודש אפי (35.2%) וסחרחורות (29.6%).

החוקרים מדווחים כי בכל הקבוצות נרשמה עליה משמעותית במדדי SNOT-22 במהלך הזיהום בקורונה, בהשוואה למדדים טרם התפתחות המחלה הנגיפית. עם זאת, רק בקרב חולים בקבוצה 2a ו-2b תועדה עליה משמעותית בתסמינים גופניים הקשורים בסינוסיטיס כרונית במהלך הזיהום בקורונה.

בכל הקבוצות נרשמה עליה בפגיעה באיכות החיים במהלך הזיהום הנגיפי. בקבוצה הראשונה לא תועדה עליה משמעותית בירידה במדדי חוש טעם ו/או ריח במהלך הזיהום בקורונה, אך בקבוצות 2a ו-2b לא תועדה עליה משמעותית. למעשה, בקרב החולים בקבוצה הראשונה תועדה ירידה קטנה ביותר במדדי חוש טעם ו/או ריח במהלך הזיהום הנגיפי, בהשוואה לחולים בקבוצה 2a ו-2b.

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין שלוש הקבוצות בשינויים במדדי VAS לפני ואחרי הקורונה, אם כי בקרב משתתפים עם נזלת אלרגית תועדו הבדלים משמעותיים במדדי TSS-6 בהשוואת המדדים לפני הזיהום ולאחר הזיהום בקורונה.

עוד מדווחים החוקרים כי בקבוצה 1 ובקבוצה 2 תועד שכיחות דומה של תסמינים הקשורים ל-COVID-19, למעט ירידה בחוש טעם ו/או ריח (p=0.02). ב-9 חולים בקבוצה הראשונה (42.9%) וב-36 חולים בקבוצה השנייה (72%) תועדה ירידה בחוש הטעם ו/או הריח (יחס סיכויים של 0.292, רווח בר-סמך 95% של 0.101-0.844).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים עם סינוסיטיס כרונית שנדבקו בקורונה, מתן תוך-אפי של קורטיקוסטרואידים עשוי למנוע פגיעה בחוש הטעם ו/או הריח, ללא כל השפעה מזיקה על המהלך הקליני או החומרה של COVID-19.

Allergy and Asthma Proceedings 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות התרופה Semaglutide לכליות, גם לאנשים ללא סוכרת (ERA)

    יתרונות התרופה Semaglutide לכליות, גם לאנשים ללא סוכרת (ERA)

    שיפורים בתוצאות תפקוד הכליות שנצפו עם אגוניסטים לרצפטור של גלוקגון דמוי פפטיד-1 (GLP-1) בחולים עם סוכרת מסוג 2 יכולים להתאים גם לחולים הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, אך עדיין לא סובלים מסוכרת מסוג 2. המחקר הוצג השבוע בקונגרס ה-61 של איגוד הכליות האירופי (ERA) 2024 ופורסם במקביל ב-Nature Medicine. הממצאים עלו מניתוח משני של […]

  • המאבק באובדן שריר בטיפול ב-GLP-1 RA - פתרונות פרמקולוגיים חדשים?

    המאבק באובדן שריר בטיפול ב-GLP-1 RA - פתרונות פרמקולוגיים חדשים?

    הופעתם של אגוניסטים לקולטן GLP-1 (GLP-1 RAs) כגון Semaglutide ו- Tirzepatide חוללה מהפכה בניהול מחלת ההשמנה והציעה יתרונות משמעותיים לירידה במשקל. עם זאת, הירידה במשקל המושגת עם טיפול בתרופות אלה כוללת לעתים קרובות אובדן משמעותי של מסת גוף שאינה מסת השומן (Lean body mass), אשר יכול לגרום לנזק, במיוחד במבוגרים עם השמנת יתר ודלדול שרירים […]

  • האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Obstetrics and Gynecology עולה כי שיעורי הפרעות פוריות גבוהים יותר בקרב נשים אשר דיווחו על שימוש קבוע בקנאביס, בהשוואה לאלו שמעולם לא השתמשו בקנאביס.  עם זאת, שיעורי הפרעות פוריות היו נמוכים יותר באלו שדיווחו על שימוש לא-סדיר בקנאביס, בהשוואה לאלו שעולם לא השתמשו בקנאביס. המחקר מבוסס על […]

  • טיפול במטפורמין מלווה בסיכון מופחת לממאירות מיאלופרוליפרטיביות (Blood Adv)

    טיפול במטפורמין מלווה בסיכון מופחת לממאירות מיאלופרוליפרטיביות (Blood Adv)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances עולה כי בחולים שטופלו במטפורמין סיכון מופחת לממאירויות מיאלופרוליפרטיביות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מטפורמין משמש לטיפול בסוכרת מסוג 2 ופועל במנגנון של הגברת היעילות של אינסולין. מחקרים קודמים הציעו כי מטפורמין עשוי להשפיע לטובה על אוכלוסיית חולים זו מעבר להשפעה על משק הסוכר בלבד. לאור זאת, הם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Imdelltra לטיפול בסרטן ריאות מסוג SCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Imdelltra לטיפול בסרטן ריאות מסוג SCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Imdelltra לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב עם התקדמות מחלה תחת או לאחר טיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום. המומחים מסבירים כי Imdelltra (או Tarlatamab) הינו תכשיר המעודד תאי T אשר נקשר ל-DLL3 על תאי גידול ו-CD3 על תאי […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Iptacopan להפחתת פרוטאינוריה (מתוך כנס NKF)

    תוצאות מבטיחות ל-Iptacopan להפחתת פרוטאינוריה (מתוך כנס NKF)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-National Kidney Foundation עולה כי Iptacopan עשוי להיות עדיף על פלסבו בהפחתת פרוטאינוריה לאחר תשעה חודשים, עם התחלת השפעה מוקדמת ויעילות ממושכת. החוקרים מסבירים כי בחולים עם נפרופתיה על-רקע IgA Nephropathy ישנה פעילות-יתר של חלק ממערכת המשלים עם התפתחות תגובה דלקתית, פגיעה כלייתית מתקדמת ואובדן הדרגתי של תפקוד כלייתי. […]

  • בדיקות סקר לסרטן כבד במטופלים בסיכון משפרות אבחנה מוקדמת והישרדות (JAMA Netw Open)

    בדיקות סקר לסרטן כבד במטופלים בסיכון משפרות אבחנה מוקדמת והישרדות (JAMA Netw Open)

    בדיקות סקר לסרטן כבד (Hepatocellular Carcinoma, או HCC) של מטופלים עם שחמת כבד או זיהום כרוני בנגיף HBV (או Hepatitis B Virus) מלווה בשיפור שיעורי אבחנת ממאירות בשלב מוקדם והישרדות, כאשר יתרונות אלו נותרו לאחר תקנון להטיות אפשריות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה