Hypertension

הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP לניהול יתר לחץ דם בילדים (Pediatrics)

טבלאות חדשות אודות ערכי לחץ דם תקינים, פרוטוקולי סקירה עדכניים והמלצות להתחלת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם הינם חלק מהנקודות המרכזיות בעדכון ההנחיות הקליניות מטעם ה-AAP (American Academy of Pediatrics) לאבחנה וטיפול בלחץ דם גבוה בילדים.

המסמך החדש מהווה עדכון להנחיות משנת 2004 מטעם ה-National Heart, Lung and Blood Institute וכוללות המלצות מוגבלות יותר אודות מועד הסקירה להפרעה בלחץ הדם בילדים, תפקיד נרחב יותר לניטור לחץ דם אמבולטורי והפחתת חשיבות אקו-לב במקרים אלו.

טבלאות לחץ הדם המעודכנות מבוססות על ילדים במשקל-בריא בלבד ואלו שונות מאוד מטבלאות קודמות שכללו מדידות לחץ דם בילדים ומתבגרים בעלי עודף משקל והשמנת יתר.

באשר לבדיקות סקר ליתר לחץ דם בילדים ומתבגרים, ההנחיות החדשות ממליצות על סקירה רק במסגרת ביקורי רפואה מונעת וביקור בריא ולא בכלל ביקורי השגרה. כל אבחנה אפשרית של יתר לחץ דם על-בסיס מספר מדידות לחץ דם במרפאה תאושר באמצעות ניטור לחץ דם אמבולטורי במהלך 24 שעות.

בעוד שההנחיות הקודמות תמכו באקו-לב בכלל הילדים עם יתר לחץ דם, המסמך העדכני ממליץ על הבדיקה רק בילדים ומתבגרים הנוטלים תרופות לאיזון לחץ הדם, לפני התחלת הטיפול התרופתי.

להלן נקודות חשובות נוספות בהנחיות החדשות:

·         טבלה פשוטה לבדיקת סקר ראשונית ליתר לחץ דם מבוססת על לחץ דם באחוזון 90 לגי ומין בילדים באחוזון החמישי לגובה, כך שמתקבלת טבלה עם ערך מנבא שלילי גבוה מאוד. הטבלה המופשטת נועדה לשמש ככלי סקירה בלבד לזיהוי ילדים ומתבגרים הנדרשים להערכה נוספת של לחץ הדם עם מדידות לחץ דם חוזרות.

·         בילדים בגילאי 13 שנים ומעלה, הטבלה נועדה לעלות בקנה אחד עם ערכי הסף המקובלים ללחץ דם חריג במבוגרים שפותחו מטעם ה-AHA ו-ACC, בכדי לעודד טיפול במתבגרים מבוגרים עם לחץ דם גבוה.

·         שינוי במונח “קדם יתר לחץ דם” למונח “לחץ דם מוגבר”. השינוי מהווה את הרצון לעקביות עם הנחיות ה-AHA ו-ACC ולהעביר את המסר בנוגע לחשיבות שינויי אורחות חיים למניעת התפתחות יתר לחץ דם.

·         התחלת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם כאשר שינוי אורחות חיים בלבד אינם מובילים להפחתה מספקת בלחץ הדם. בילדים הנותרים עם לחץ דם גבוה למרות נסיון שינוי אורחות חיים, או באלו עם יתר לחץ דם תסמיני, יתר לחץ דם בשלב 2 ללא גורם הפיך ברור (דוגמת השמנה), או יתר לחץ דם בכל שלב בליווי מחלת כליות כרונית או סוכרת, יש להתחיל טיפול בתרופה יחידה לכל הפחות.

ההנחיות המלאות כוללות 30 נקודות מרכזיות ו-27 המלצות נוספות על-בסיס סקירת ספרות שכללה קרוב ל-15,000 מאמרים שפורסמו בין ינואר 2004 ועד יולי 2016. בהתאם להמלצות ה-AAP לפיהן יש להשלים סקירה של העדויות כל חמש שנים, הנחיות אלו יבחנו בשנית בשנת 2022 להערכת הצורך בעדכון ההנחיות.

Pediatrics. Published online August 21, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח או חיישן במזון עצמו יכול לסייע בהפחתת צריכת הנתרן ולשיפור השליטה על יתר לחץ דם בקהילה, כך על פי מחקר שתוצאותיו הוצגו בקונגרס העולמי לנפרולוגיה

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן מוגבר של מגנזיום בשתן, כפי שבא לידי ביטוי במדד חסר מגנזיום (Magnesium Depletion Score, או MDS), עשוי לשמש כגורם סיכון בלתי-תלוי לתסמונת מטבולית במבוגרים בארצות הברית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות המציעות כי היפומגנזמיה כרונית עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה