Hypertension

צריכת יומית של מוצרי חלב אינה משפרת חוזק עצם בנשים (Menopause)

צריכה יומית של מוצרי חלב לא הובילה לשיפור צפיפות המינראלים של העצם או להפחתת הסיכון לשבר אוסטיאופורוטי בנשים סביב תקופת המנופאוזה, כך עולה מניתוח חדש של ממצאי מחקר SWAN (Study of Women’s Health Across the Nation) שפורסמו בכתב העת Menopause.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר קודם הם זיהו חלון זמן קריטי לפני-מנופאוזה בו לתוספי סידן תתכן חשיבות רבה. מטרתם כעת הייתה לבחון את השינוי בצפיפות העצם בעמוד השדרה המותני ובצוואר הירך ואת הסיכון לשברי עצמות על-פי תדירות צריכת מוצרי חלב בקרב נשים לאורך תקופת המעבר למנופאוזה.

החוקרים התבססו על נתוני מחקר SWAN והתמקדו ב-3,302 נשים בגילאי 42-53 שנים, אשר היו לפני-מנופאוזה או בשלב מוקדם בתקופת פרי-מנופאוזה. גודל המדגם להערכת השינוי השנתי בצפיפות העצם והערכת שכיחות שברים עמד על 1,955 נשים.

שאלוני תזונה שימשו בתחילת המחקר, בביקור החמישי ושוב בביקור התשיעי במטרה לתעד את הצריכה היומית של מוצרי חלב, לצד מוצרי מזון אחרים. החוקרים סיווגו את הצריכה הכוללת של מוצרי חלב לארבע קטגוריות: פחות מ-0.5, 0.5-1.5, 1.5-2.5 או 2.5 מנות ומעלה ביום או לשתי קטגוריות: עד 1.5 מנות ביום או 1.5 מנות יומיות ומעלה.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין צריכת מוצרי חלב ובין קצב הירידה בצפיפות העצם לאחר עשר שנים בצוואר הירך ובעמוד השדרה המותני. עוד בחנו החוקרים את הסיכון לשברים לא-טראומטיים.

מהנתונים עלה כי צריכת מוצרי חלב לא הובילה לשיפור צפיפות המינראלים של העצם ולא הפחיתה את הסיכון לשברים אוסטיאופורוטיים בנשים ללא תלות בשלב סביב תקופת המנופאוזה.

לסיכום, בקרב נשים בתקופת מעבר למנופאוזה, צריכת מוצרי חלב לא נקשרה עם אובדן צפיפות עצם בצוואר הירך או בעמוד השדרה וכן לא זוהה קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין הסיכון לשברים.

Menopause. Published online May 11, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Metabolites עולה כי היענות ארוכת-טווח לדיאטה ים-תיכונית מספקת הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ובין היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך שני עשורים במבוגרים שלקחו חלק במחקר ATTICA. מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 3,042 גברים ונשים מיוון. נתונים […]

  • חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Technology & Therapeutics מדווחים חוקרים מצפון אמריקה על תוצאות מחקר חדש שנועד לנבא את הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות גופנית במתבגרים עם סוכרת מסוג 1 וממליצים לכוון להתחיל פעילות גופנית עם ריכוז סוכר אינטרסטיציאלי בטווח 130-160 מ”ג/ד”ל עם מגמה שטוחה או ירידה קלה בערכי הסוכר לפי מד סוכר רציף […]

  • תוספים מסייעים בהשגת יעד רמות ויטמין D בדם (מתוך כנס ה-ACP Internal Medicine Meeting)

    תוספים מסייעים בהשגת יעד רמות ויטמין D בדם (מתוך כנס ה-ACP Internal Medicine Meeting)

    מרבית המבוגרים בארצות הברית אינם מקבלים כמות מספקת של ויטמין D, אך מתן תוספים מסייע למטופלים להשיג את ההקצאה התזונתית היומית המומלצת, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Physicians Internal Medicine. המומחים מסבירים כי על-פי ההערכות, 20-40% מהמבוגרים באוכלוסייה נוטלים תוספי ויטמינים ומדובר בתעשייה שגלגלה בשנת 2020 למעלה מ-50 מיליארד דולרים. […]

  • שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח או חיישן במזון עצמו יכול לסייע בהפחתת צריכת הנתרן ולשיפור השליטה על יתר לחץ דם בקהילה, כך על פי מחקר שתוצאותיו הוצגו בקונגרס העולמי לנפרולוגיה

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

  • סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים שעברו התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מאוחר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת הינה גורם סיכון לתסמונת תעלה קרפאלית, אך לא ידוע אם תסמונת תעלה קרפאלית מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת בשלב מאוחר יותר. לבחינת הנושא הם […]

  • חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן מוגבר של מגנזיום בשתן, כפי שבא לידי ביטוי במדד חסר מגנזיום (Magnesium Depletion Score, או MDS), עשוי לשמש כגורם סיכון בלתי-תלוי לתסמונת מטבולית במבוגרים בארצות הברית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות המציעות כי היפומגנזמיה כרונית עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה