Infertility

האם ההגבלות הרפואיות שהוטלו בעקבות נגיף הקורונה הן מוגזמות? (JAMA)

המזכיר של ה-Health and Human Services הכריז על מצב חירום ברמת בריאות הציבור בתגובה לעליה במספר מקרי תחלואה משנית לנגיף הקורונה החדש (COVID-19) ברחבי העולם ובארצות הברית. ההכרזה אפשרה לממשלות לקבוע אמצעים זמניים לסייע במניעת התפשטות הנגיף, אך חלק מהמומחים מטילים ספק ביעילות ובחוקיות גישות מסוימות בהן נקטה ממשלת ארצות הברית.

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA טוענים מומחים כי בעיתות משברים כאלו, על ממשלות לפעול בצורה שקולה ולאזן בין הצורך להגן על בריאות הציבור מול שמירה על זכויות האזרח.

על-פי הנתונים האפידמיולוגיים הזמינים, תקופת הדגירה של הנגיף החדש נעה סביב 2-14 ימים. שיעור מקרי התמותה נע סביב 2%, או פחות, שיעור נמוך מזה שתועד עם נגיפי קורונה חדשים אחרים, כולל SARS ו-MERS. מרבי מקרי התמותה על-רקע הזיהום החדש צועדו בסין, בעיקר בווהאן וסביבתה.

הסיכון הבריאותי המיידי עקב הדבקה בנגיף נותר נמוך, אם כי הדבקה ממושכת בנגיף עלולה להוביל לעליה במספר המקרים בארצות הברית. לאור זאת, התגובה של בריאות הציבור צריכה להיות ממוקדת לאישור תחלואה והפרדת אלו שנדבקו או נחשפו לנגיף.

למרות שיעורי התמותה הנמוכים יותר והסיכון המוגבל לאוכלוסיית ארצות הברית, ה-HHS נקטו מספר צעדים בתגובה להתפשטות הנגיף, אשר עלו על הצעדים שננקטו בתגובה לזיהום SARS, שפעת H1N1 ואבולה. במטרה להימנע מההשלכות האפשריות של הזיהום, הממשל קבע אזהרות נסיעה, איסורי כניסה והגנה על הגבולות.

מחלקת המדינה פרסמה הגבלות נסיעה נוקשות, כולל המלצה בדרגה הגבוהה ביותר כנגד נסיעה לסין, הפניית טיסות ישירות מסין לנמלי תעופות נבחרים בארצות הברית ובידוד עצמי למשך עד 14 ימים, עם איסור זמני של כניסת זרים בסיכון לארצות הברית. חברות תעופות מובילות בארצות הברית כבר השהו את הטיסות לסין ומסין.

בסוף ינואר השנה, ה-CDC קבע הסגר של 14 ימים של קרוב ל-200 אמריקאים שפונו מווהאן. מאז, הרשויות קבעו כי קיימת חובת בידוד של כל אדם הנכנס לארצות הברית, אשר ביקר לאחרונה במחוז הובאיי.

הכותבים מציינים כי ל-CDC הזכות להגביל, לבדוק גופנית ולבודד אנשים. עם זאת, יש לבחון את ההחלטות ברמת בריאות הציבור, אשר צריכות להיות מוצדקות חוקית ואתית. על-פי חוק, יש להקפיד כי צעדים אלו יגרמו למגבלה קטנה ככל הניתן, במטרה להשיג את יעדי בריאות הציבור.

אחת השאלות המרכזיות הינה האם הגבלות הטיסה והבידוד עליהם הוחלט בארצות הברית מוצדקים על-בסיס עדויות מדעיות. לדוגמא, שבועיים של בידוד של אמריקאים ששבו מווהאן עשויים להיות מוצדקים תחת העקרון הזהיר כי הובאיי הינה מרכז מגיפת הזיהום הנוכחי ותקופת הדגירה מגיעה עד 14 ימים. עם זאת, הכותבים מאמינים כי הבידוד של אלו שהגיבו מאזורים אחרים בסין הוא מוגזם ואינו תואם לנתונים האפידמיולוגים. מרבית הנוסעים הללו לא נחשפו לזיהום וייתכן כי יש מקום לאמצעים פחות מגבילים.

בנוסף, איסור הטיסה העולמי על בעלי נתינות זרה אינן חוקי ואינו יעיל. איסורי הכניסה הללו רחבים מדי מאחר ואינם כוללים הערכת סיכון פרטנית. ארגון הבריאות העולמי אכן מייעץ כנגד הגבלות נסיעה כה נרחבות.

הכותבים קוראים לרופאים להכיר את המומחים לבריאות הציבור והאחראיים באזורם, שכן כך הם עשויים להיות מוכנים טוב יותר להתמודדות עם התפרצות המחלה ובעיקר עם משבר הבריאות בעקבות נגיף הקורונה החדש.

JAMA. Published online February 13, 2019

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

למרות שהמאמר עוסק בהיערכות רשויות הבריאות בארה”ב, הסיטואציה מאוד רלוונטית גם לישראל שכן עקרונות ההיערכות בארץ דומים לאלו שננקטו בארה”ב, והתהיות לגבי הרציונל והאפקטיביות תקפות גם לישראל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה