Insomnia

טיפול קוגניטיבי התנהגותי משפר הרגלי שינה בחולים עם אינסומניה כרונית (Ann Intern Med)

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עשוי להביא לשיפור השינה בחולים עם אינסומניה כרונית ללא צורך בטיפול תרופתי או סיבוכים כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת Annals of Internal Medicine.

להערכת ההשפעה של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי על נדודי שינה ערכו החוקרים חיפוש במאגרי MEDLINE, EMBASE, PsychINFO, CINAHL, Cochrane Library ו-PubMed Clinical Queries Database. מבין 292 מאמרים, החוקרים בחנו את הנתונים מ-20 מחקרים אקראיים-מבוקרים להערכת היעילות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בהשוואה לקבוצת ביקורת של חולים עם אינסומניה כרונית ללא תחלואה נלווית, עם סך כולל של 1,162 משתתפים.

הטיפולים הקוגניטיביים-התנהגותיים במחקרים השונים כללו טיפול קוגניטיבי, בקרת גירויים, הגבלת שינה, היגיינת שינה והרפיה. כל מחקר בחן טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עם לפחות שלושה מרכיבים.

מהתוצאות עלה כי לאחר הטיפול, זמן חביון התחלת שינה השתפר בממוצע ב-19.03 דקות עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, והשכמה לאחר תחילת שינה השתפרה בממוצע של 26 דקות. בנוסף, סך זמן השינה השתפר ב-7.61 דקות וחל שיפור של 9.91% ביעילות השינה עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. חשוב מכך, לא תועדו סיבוכים בעקבות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.

במטה אנליזה לא מצאו החוקרים עקביות רבה במהלך המעקב, עובדה שהקשתה עליהם לקבוע את ההשפעה ארוכת הטווח של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי על אינסומניה. אעפ”י כן, יש נתונים המרמזים לתועלת של טיפול זה לאחר חודשים.

Ann Intern Med. Published online June 9, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה