ניתוח פזילה הוביל לשיפור בכפל-ראיה ב-75% מהקשישים מעל גיל 80 שנים לאחר ההתערבות הפולשנית, עם שיעורים גבוהים יותר עם ניתוחים נוספים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The American Journal of Ophthalmology.
במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי ביקשו החוקרים להעריך את היעילות והסיבוכים משנית לניתוח פזילה ב-165 קשישים (גיל ממוצע של 84 שנים; 52% נשים) שעברו ניתוח לתיקון חוסר יישור של העין באוניברסיטת קליפורניה בין השנים 2014 ו-2024. מדידות פזילה הושלמו במנח ראשוני הן לרחוק והן לקרוב. כפל ראיה הייתה התלונה העיקרית ב-156 חולים (94%); תשעה חולים (6%) היו מעוניינים בניתוח מסיבות קוסמטיות.
החוקרים אספו נתונים אודות פרטי הניתוח, כולל סוג ההרדמה, מדד ASA, שימוש בתפרים ושיעורי ניתוחים חוזרים. הרדמה מקומית שימש בחולים שהוגדרו בסיכון גבוה להרדמה כללית או בהתאם להעדפות החולים.
משך המעקב הממוצע לאחר הניתוח עמד על 333 ימים, כאשר בעשרה חולים תועד משך מעקב קצר משבעה ימים. לא תועדו סיבוכים תוך-ניתוחיים.
החוקרים מדווחים כי כפל ראיה דו-עיני חלף ב-75% מהחולים לאחר הניתוח הראשוני; שיעור זה עלה ל-87% לאחר פרוצדורות נוספות. שיעור ניתוחים חוזרים בשל המשך כפל-ראיה נדרש ב-13% מהחולים.
תסמונת Sagging Eye Syndrome הייתה האבחנה הנפוצה ביותר ותועדה ב-46% מהחולים. ניתוח בוצע תחת הרדמה כללית ב-30% מהחולים, 70% עברו את ההתערבות תחת הרדמה מקומית או אזורית.
הדרישה לפריזמות פחתה לאחר הניתוח לחוסר יישור של העיניים מ-70% ל-0.02% (חולה אחד) בחולים עם אזוטרופיה ומ-73% ל-9% באלו עם היפרטרופיה. שיפור בתפיסת עומק לקרוב תועד ב-34% מהחולים לאחר הניתוח.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי קשישים מעל גיל 80 שנים עשויים להיות מועמדים מתאימים לניתוחי פזילה, תחת הן הרדמה כללית, מקומית או אזורית.
Am J Ophthalmol, Jan 31, 2025
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!