Knee

תוצאות מבטיחות לזריקה בשחרור-ממושך של Fluticasone Propionate בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך (The Lancet Rheumatol)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זריקה בשחרור-ממושך של Fluticasone Propionate (או EP-104IAR) מפחיתה משמעותית כאב משנית לאוסטיאוארתריטיס של הברך לאורך 12 שבועות, ללא אירועים חריגים חמורים משנית לטיפול התרופתי.

טיפול EP-104IAR מבוססת על טכנולוגיה חדשה לשחרור-ממושך מבוסס-דיפוזיה לאופטימיזציה של פעילות Fluticasone Propionate. החוקרים השלימו מחקר בשלב 2 שכלל חולים מ-12 מרכזים בדנמרק, פולין וצ'כיה במטרה לבחון את היעילות הקלינית, פרמקוקינטיקה ובטיחות EP-104IAR ב-318 חולים (58% נשים) עם אבחנה של אוסטיאוארתריטיס של הברך.

המחקר התמקד בחולים עם מדד של 4 נקודות ומעלה בסולם כאב לפי מדד WOMAC (או Western Ontario and McMaster Universities Arthritis Index), אשר חולקו באקראי לקבלת זריקה בשחרור-ממושך של Fluticasone Propionate במינון 25 מ"ג (163 חולים, גיל ממוצע של 64 שנים) או טיפול דמה (155 חולים, גיל ממוצע של 63.2 שנים).

התוצא העיקרי היה ההבדל בין הקבוצות בשינוי במדדי כאב לפי סולם WOMAC מתחילת המחקר ועד לאחר 12 שבועות.

הירידה במדדי כאב מתחילת המחקר עד לאחר 12 שבועות הייתה גדולה יותר משמעותית עם זריקה בשחרור-ממושך של Fluticasone Propionate לעומת טיפול דמה (הבדל בין הקבוצות של 0.66-, p=0.0044), כאשר ההבדל נותר לאורך 14 שבועות.

הטיפול הוביל לירידה משמעותית במדדי תפקוד לפי סולם WOMAC (p=0.014) ובשטח מתחת לעקומה של השינוי במדד כאב לפי סולם WOMAC (P<0.0001) לאורך 12 שבועות.

אירועים חריגים משנית לטיפול תועדו ב-9% מהמשתתפים בזרוע ההתערבות וב-7% מאלו בזרוע הביקורת. לא תועדו אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול או הפסקת טיפול.

רמות Fluticasone Propionate נותרו סביב 66% עד 33% מערכי השיא בין שבוע 2 ו-24 ברמות די-קבועות. ההשפעות על רמות סוכר וקורטיזול היו מינימאליות וזמניות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בתועלת האפשרית של EP104IAR להקלה על כאב משנית לאוסוטיאוארתריטיס של הברך ומאמינים כי הטיפול עשוי לספק מענה לחולים רבים. בנוסף, אפשרות מתן הטיפול לאורך תקופה ממושכת עם מעט תופעות לוואי סיסטמיות ומקומיות בהשוואה לקורטיקוסטרואידים אחרים המשמשים לטיפול במקרים אלו תומכים באפשרות מתן דו-צדדי וחוזר של הטיפול התרופתי.

The Lancet Rheumatol, Oct 11, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה