מחקר שפורסם ב-Obstetrics and Gynecology הראה שנשים לאחר גיל המעבר שטופלו בטיפול הורמונלי היו צעירות יותר מבחינה ביולוגית מאלה שלא קיבלו טיפול הורמונלי, כשהקשר היה משמעותי יותר בשכבות סוציו-אקונומיות נמוכות. בנוסף, המחקר הראה כי אותו פער בהזדקנות הביולוגית היה זה שתיווך את הקשר בין טיפולים הורמונליים לבין ירידה בתמותה, כלומר, אותו אפקט נוגד הזדקנות היה בעל משמעות גם מבחינה בריאותית. עורכי המחקר ציינו כי קידום טיפול הורמונלי בנשים לאחר גיל המעבר עשוי להיות חשוב על מנת לעודד הזדקנות בריאה.
המחקר היה מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, מבוסס-אוכלוסייה, שכלל נשים לאחר גיל המעבר. מידע אודות הטיפולים ההורמונליים, הגיל בתחילת הטיפול ומשך הטיפול נאסף באמצעות שאלון, וההערכה של ההזדקנות הביולוגית הוערכה באמצעות גיל פנוטיפי שחושב באמצעות גיל כרונולוגי ו-9 סמנים ביולוגיים.
מבין 117,763 נשים לאחר גיל המעבר שהשתתפו במחקר, 47,461 (40.3%) טופלו לפחות פעם אחת בטיפול הורמונלי. המחקר הראה כי טיפול הורמונלי היה קשור לפער הזדקנות ביולוגית קטן יותר, כשאותן הנשים השוו לאלו שלעולם לא טופלו בטיפול הורמונלי. הפער בהזדקנות היה משמעותי יותר בקרב אלו שהחלו את הטיפול ההורמונלי בגיל 55 שנים ומעלה, ואצל אלו שטופלו במשך 4 עד 8 שנים. בנוסף, הקשר בין טיפול הורמונלי לבין אי התאמה קטנה יותר של הגיל הביולוגי היה משמעותי יותר בנשים ממעמד סוציואקונומי נמוך, עם אינטראקציה משמעותית שנצפתה עבור השכלה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!