Neonatology other

התועלת של טיפול בקפאין ביילודים הסובלים מאפניאה של פגות (Pediatrics)

טיפול בקפאין ביילודים כנגד אפניאה של פגות מלווה בשיפור יכולות ראיה מרחבית, תפישה מרחבית וביצוע מיומנויות מוטוריות בגיל ההתבגרות, כך עולה מנתוני המשך של מחקר CAP (Caffeine for Apnea of Prematurity), שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

החוקרים בחנו את ההשפעה של טיפול בקפאין ביילודים במטרה לקבוע את התוצאות הנוירו-התנהגותיות בגילאי 11 שנים. מדגם המחקר כלל 870 ילדים שנולדו במשקל 500-1,250 גרם, עם אפניאה של פגות, אשר לקחו חלק במחקר CAP.

בשלב זה הם ביקשו לדווח על התוצאות הנוירו-התפתחותיות בגיל 11 שנים כתוצאה מטיפול בקפאין ביילודים. החוקרים מדגישים כי מדובר במחקר הראשון לבחינת ההשפעה ארוכת הטווח של טיפול בקפאין ביילוד על התוצאות הנוירו-התפתחותיות.

מהנתונים עולה כי לטיפול בקפאין אין השפעה שלילית על תוצאות נוירו-התנהגותיות בטווח הארוך, ואף תתכן השפעה סלקטיבית חיובית על כישורים מוטוריים במרחב. במאמר מסבירים החוקרים כי התוצאות הנוירו-התפתחותיות בגיל 11 שנים היו דומות בכללותן בילדים שטופלו בקפאין ואלו שטופל בפלסבו כחלק מהמחקר.

עם זאת, בקבוצת הטיפול בקפאין תועדו תוצאות טובות יותר בבדיקות להערכת קואורדינציה של מוטוריקה עדינה (P=0.01), אינטגרציה של תנועה במרחב (p<0.05), תפישת מרחב (p=0.02) וראיה מרחבית מאורגנת (P=0.003).

לא תועדה השפעה שלילית של קפאין על אינטליגנציה כללית, קשב והתנהגות, ממצאים המדגישים את הבטיחות ארוכת הטווח של טיפול בקפאין לאפניאה של פגות ביילודים בעלי משקל לידה קטן מאוד. לכן, הם מצאו כי לטיפול בקפאין ביילודים הייתה השפעה חיובית על כישוריים מוטוריים במרחב, ללא עדות להשפעה מזיקה על תוצאות נוירו-התפתחותיות בגיל 11 שנים.

ההשפעה החיובית של קפאין על ההתפתחות המוטורית בפגים שנולדו מוקדם מאוד ובמשקל לידה קטן מאוד הינה בעלת חשיבות קלינית, לאור העובדה שבאוכלוסיה זו סיכון גבוה פי עשר להתפתחות שיתוק מוחין וסיכון גבוה פי 3-4 להתפתחות הפרעת קואורדינציה התפתחותית, בהשוואה ליילודים שנולדו במועד.

Pediatrics 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה