Nutritional/Metabolic

חולים רבים עם מחלות ממאירות אינם מופנים לבדיקות לזיהוי מוטאציות גנטיות וסמנים העשויים לסייע בבחירת טיפול (מתוך ה-ACS CAN)

מנתונים חדשים עולה כי חולים עם מחלות ממאירות, העשויים להיות מועמדים טובים לטיפול בתרופות ממוקדות, לעיתים אינם מופנים לבדיקות להערכת מוטאציות גנטיות וסמנים אחרים המשמשים לקביעת התאמה לטיפול.

שיעור הבדיקות מפגר אחר ההנחיות הקליניות וההתקדמות בתחום, מגמה המונעת מחולי סרטן לקבל טיפול מתאימים העשויים להביא לשיפור התוצאות.

הנתונים מבוססים על סקר שנערך ע”י ה-ACS CAN (American Cancer Society Cancer Action Network) בחודשים מאי-יוני השנה, אשר כלל 933 חולי סרטן. מבין אלו, רק 39% דיווחו כי השלימו בדיקת סמנים; 25% נוספים מהנשאלים לא היו בטוחים אם הופנו להשלמת בדיקות אלו. מבין 13% המשיבים שדנו בבדיקת סמנים אך לא הופנו להשלמת הבדיקות, כשליש סירבו לבדיקה מאחר וחברת הביטוח לא כיסה את העלות, או שהעלויות מכיסם הייתה גבוהה מדי.

החוקרים מסבירים כי כיסוי ביטוחי מהווה מגבלה מג’ורית, כאשר בהעדר כיסוי ביטוחי לחולים רבים אין גישה לבדיקות אלו. באופן כללי חלה עליה בהיקף הכיסוי הביטוחי, בפרט לבדיקות אבחנתיות המסייעת בבחירת טיפול תרופתי חדש שאושר לשימוש. עם זאת, ישנם הבדלים ניכרים בין גופי ביטוח פרטיים וציבוריים בארצות הברית.

הבעיה חשובה במיוחד כאשר מדובר בפאנל הנועד לבדוק מאות גנים לזיהוי מוטאציות בבדיקה אחת. חלק גדול מהתוצאות הללו עשוי להוביל למתן טיפול מכוון, אך ממצאים אחרים הם חסרי חשיבות קלינית. כתוצאה מכך, חלק מגופי הביטוח רואים בפאנל המלא כבדיקה ניסיונית או מחקרית ולא מכסים זאת.

המומחים קוראים לשנות את הגישה הנ”ל ומאמינים כי על גופי הביטוח לספק כיסוי לפאנל של מספר גנים, כפי שמופיע בהנחיות ה-NCCN, כאשר מדובר בגישה יעילה יותר, כאשר אין בדיקה לזיהוי מוטאציה ספציפית אחת, או כאשר זמינות הרקמה מוגבלת ואינה מאפשרת להשלים מספר בדיקות נפרדות.

פאנלים לזיהוי גנים רבים לעיתים מהווים את הבירור האבחנתי המאושר היחיד לטיפול ממוקד. אחת הדוגמאות היא Capmatinib), אשר אושר לאחרונה לסרטן ריאות מסוג NSCLC עם מוטאציות המובילות לדילוג על Mesenchymal-Epithelial Transition Exon 14. הבדיקה האבחנתית היחידה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי היא Foundation One CDx (F1CDx), הבוחנת 324 גנים, כאשר חלק גדול מהממצאים אינם ברי טיפול בשלב זה.

חלק מהגופים המסחריים מכסים את עלות בדיקת F1CDx ומספר הגופים הללו עלה משמעותית משנת 2018. מומחי ה-ACS CAN ו-LUNGevity Foundation גם קוראים לגופים מסחריים לכסות את עלות בדיקות סמני גידול, בהתאם לצורך הרפואי.

המומחים מצפים להרחבת הכיסוי הביטוחי לבדיקות ביופסיה נוזלית של מספר גנים בעקבות אישור לאחרונה של שתי בדיקות ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. האחת היא Guardant360 CDx, בדיקה אבחנתית נלווית ל-Osimertinib (טאגריסו) לזיהוי חולים עם NSCLC עם מוטאציות EGFR מסוימות. השניה היא FoundationOne Liquid CDx, המאושרת לשימוש עם Rucaparib לזיהוי חולים עם סרטן ערמונית עמיד לסירוס וגרורתי עם מוטאציות BRCA1 ו-BRCA2 מתאימות.

מתוך ה-ACS CAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת The BMJ עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאבחנה של ממאירות בלוטת התריס לאחר קרוב לארבע שנים. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק, נורבגיה ושבדיה בין 2007 ו-2021, אשר כללו 145,410 חולים שהחלו טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 ו-291,667 חולים תואמים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    בדיקת ביופסיה נוזלית המשלבת חותמת מיקרו-רנ”א וסמן ידוע היטב לסרטן לבלב הדגימה דיוק של 97% לזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I/II, הסוג הנפוץ ביותר של סרטן לבלב, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research. החוקרים פיתחו חומת לזיהוי סרטן לבלב המבוססת על מיקרו-רנ”א המזוהה באקסום מתאי סרטן וסמנים דנ”א […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה