Obesity

שיפור דפוסי אכילה נפוץ בבני נוער לאחר ניתוח בריאטרי (מתוך כנס ה-Obesity Week)

בקרב מטופלים צעירים עם השמנה חמורה ודפוסי אכילה לא-מאורגנים – אכילה רציפה, אכילת-יתר ואכילה בולמוסית באלו לאחר ניתוח בריאטרי חל שיפור בדפוסי האכילה, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-Obesity Week.

החוקרים בחנו את שיעורי הפרעות בדפוסי אכילה בקרב למעלה מ-200 מתבגרים בגילאי 13-18 שנים, אשר סבלו מהשמנה חמורה, מהם 141 משתתפים (מדד מסת גוף ממוצע של 51.5 ק”ג למטר בריבוע) שהופנו לניתוח בריאטרי בגיל ממוצע של 16.8 שנים ו-83 ביקורות (מדד מסת גוף ממוצע של 46.9 ק”ג למטר בריבוע) בגיל ומין דומה.

בתחילת המחקר (לפני ניתוח), שיעורי הפרעה בדפוסי אכילה בקרב מתבגרים בשתי הקבוצות נעו בין 11% עד 50%, עם שיעורים גבוהים יותר באלו שהמשיכו לניתוח בריאטרי.

לאחר שש שנים, החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות 123 מתבגרים בקבוצת הניתוח הבריאטרי (מדד מסת גוף ממוצע של 39.7 ק”ג למטר בריבוע) ו-63 ביקורות (מדד מסת גוף ממוצע של 52.6 ק”ג למטר בריבוע).

המשתתפים מילאו שאלונים בתחילת המחקר ולאחר שש שנים במטרה לזהות שלוש הפרעות בדפוסי אכילה: אכילה רציפה (אכילה באופן לא-מתוכנן ורציף בין ארוחות וחטיפים), אכילת-יתר (אכילה של כמות גדולה של מזון ללא אובדן שליטה) ואכילה בולמוסית (אכילת כמות גדולה של מזון עם אובדן שליטה).

שיעורי אכילה רציפה, אכילת-יתר ואכילה בולמוסית ירדו בקבוצת הנערים לאחר ניתוח בריאטרי (מ-50%, 40% ו-30%, בהתאמה, ל-17%, 5% ו-1%, בהתאמה). מנגד, בקבוצת הביקורת נרשמה ירידה רק בשיעורי אכילה רציפה ואכילת יתר (מ-40% ו-22%, בהתאמה, ל-24% ו-7%, בהתאמה), לצד עליה בשיעורי אכילה בולמוסית.

ממצאי המחקר מדגישים כי מבוגרים צעירים עם השמנה חמורה ועיקשת מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכים רפואיים וכי ישנה חשיבות למעקב צמוד אחר הפרעות בדפוסי אכילה בכלל המטופלים הללו, בין אם מופנים לניתוח בריאטרי ובין אם לאו.

מתוך כנס ה-Obesity Week

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נעסוק בשאלות בנושא השמנה – מה משפיע יותר על התפתחות השמנה: הגנטיקה או הסביבה, האם השמנה היא תמיד מחלה ולמה יש שינוי בצורת ההשמנה לאחר גיל המעבר? בפרק זה נבחן את תפקידי הגנטיקה והסביבה בהתפתחות השמנת יתר, ננסה להבין איך הם משתלבים זה בזה, ונשמע מפרופסור […]

  • ניתוח בריאטרי לפני היריון והסיכון ללידת תינוקות קטנים ולידה מוקדמת (Am J Obstetrics & Gynecology)

    ניתוח בריאטרי לפני היריון והסיכון ללידת תינוקות קטנים ולידה מוקדמת (Am J Obstetrics & Gynecology)

    בקרב נשים עם היסטוריה של ניצוח בריאטרי לפני היריון תועד סיכון מוגבר ללידת תינוקות קטנים, בהשוואה לנשים שלא עברו את ההתערבות הניתוחית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. במחקר החתך בחנו החוקרים את תוצאות ההיריון והיילודים בקרב 1,282 נשים באוסטרליה, אשר עברו ניתוח בריאטרי לפני היריון וילדו […]

  • מדד מסת גוף בילדות מנבא סיכון למחלות עור (J Investigative Dermatology)

    מדד מסת גוף בילדות מנבא סיכון למחלות עור (J Investigative Dermatology)

    השמנה בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלות עור בילדות על-רקע חיסוני, כולל אלופציה אראטה, אטופיק דרמטיטיס ופסוריאזיס, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Investigative Dermatology. מעבר ממשקל תקין לעודף-משקל מלווה בסיכון מוגבר לאטופיק דרמטיטיס, בעוד שירידה במשקל עשויה להפחית את הסיכון למחלת עור. החוקרים מקוריאה בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-2.1 מיליון […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: איך נדע שילדינו בסיכון להשמנת יתר

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: איך נדע שילדינו בסיכון להשמנת יתר

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של “שבירת מיתוסים”. והיום נדון בנושא שמטריד הורים רבים – השמנת יתר בילדיהם. איך נדע אם ילדינו נמצאים בסיכון להשמנת יתר? מהם הסימנים שעלינו לשים לב אליהם? ומה ניתן לעשות כדי למנוע את ההתפתחות של השמנת יתר עוד לפני שהיא מתחילה? בפרק זה נעסוק בגורמי הסיכון, נבחן את השפעת אורח […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה