Pain

שתיית אלכוהול מעלה את הסיכון לפרפור פרוזדורים (European Heart Journal)

צריכת אלכוהול, גם מתונה, מלווה בעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות בנוגע לקשר בין צריכת אלכוהול ובין התפתחות פרפור פרוזדורים, פרט בכמות קטנה. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת אלכוהול, ביומרקרים והיארעות פרפור פרוזדורים לאורך ספקטרום צריכת אלכוהול.

המחקר כלל 107,845 משתתפים בהם בחנו החוקרים את הקשר בין צריכת אלכוהול, כוללי סוגי אלכוהול ודפוסי שתיית אלכוהול, ובין היארעות פרפור פרוזדורים. החוקרים אספו נתונים אודות גורמי סיכון קלאסיים למחלות לב וכלי דם והיארעות אי-ספיקת לב וכן מדדו את הסמנים NT-proBNP ו-hs-Troponin I.

הגיל החציוני של המשתתפים עמד על 47.8 שנים, 48.3% מהם היו גברים. חציון צריכת אלכוהול עמד על 3 גרם/יום. מבין המשתתפים במחקר, 5,854 פיתחו אי-ספיקת לב (חציון משך מעקב של 13.9 שנים).

מניתוח סטטיסטי עלה קשר חיובי ולא-ליניארי בין צריכת אלכוהול ובין היארעות פרפור פרוזדורים, יחס הסיכון להפרעת הקצב עם צריכת משקה אחד (12 גרם) עמד על 1.16 (רווח בר-סמך 95% של 1.11-1.22, p<0.001). הקשרים היו דומים לאורך סוגי אלכוהול שונים.

מנגד, צריכת אלכוהול בכמות קטנה יותר לווה בסיכון מופחת להיארעות אי-ספיקת לב.

הקשר בין צריכת אלכוהול והיארעות פרפור פרוזדורים לא היה תלוי בריכוז ביומרקרים לבביים או בנוכחות אי-ספיקת לב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בניגוד למחלות קרדיווסקולאריות אחרות כמו אי-ספיקת לב, גם צריכת אלכוהול מתונה בהיקף של 1.2 משקאות ביום לוותה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים וקוראים לקחת זאת בחשבון במאמצים למניעת הפרעת הקצב.

European Heart Journal 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים (Rheumatology)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי בחולים עם פרפור פרוזדורים (Rheumatology)

    בחולים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) ופרפור פרוזדורים סיכון מוגבר לאירוע מוחי איסכמי, בהשוואה לאלו עם הפרעת הקצב בלבד, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Rheumatology. באוכלוסייה זו גם סיכון קטן יותר לקבלת טיפול נוגד-קרישה פומי, העשוי לתרום לסיכון המוגבר לאירוע המוחי. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על מאגר Norwegian Cardio-Rheuma Register להערכת […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה