Pain

עדיפות לשילוב מגנזיום וויטמין B6 על מתן מגנזיום בלבד במצב דחק חמור בבוגרים בריאים עם רמות מגנזיום נמוכות בדם? (PLOS One)

מבוא: מחקרים בבעלי חיים ומחקרים קליניים מציעים השפעה משלימה של שילוב מגנזיום ומינון גבוה של ויטמין B6 (Pyridoxine) על הפחתת העקה (Stress) במטופלים. זהו המחקר האקראי הראשון שבוחן את השפעת של מתן שילוב מגנזיום וויטמין B6 באוכלוסייה המצויה בעקה (Stress) וסובלת מרמת מגנזיום נמוכה (Low Magnesemia) תוך שימוש במדדים ברי-תוקף.

שיטות: במחקר חד סמיות (של החוקרים) בשלב IV כלל מבוגרים בריאים עם תת-מדד DASS-42 (Depression Anxiety Stress Scale) של מעל 18 נקודות וריכוז מגנזיום בדם מתחת ל-0.45-0.85 מילימול/ליטר. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבוצה שקיבלה  שילוב של מגנזיום עם וויטמין B6 (מתן מגנזיום במינון יומי של 300 מ”ג ומתן וויטמין B6 במינון יומי של 30 מ”ג יחס של 1:10) או מגנזיום בלבד (מינון יומי של 300 מ”ג).

מתן פומי של תוספי מגנזיום עשוי להקל על תחושת הדחק במבוגרים בריאים עם רמות נמוכות של מגנזיום בדם ותוספת וויטמין B6 למגנזיום לא הייתה עדיפה על פני מתן תוספי מגנזיום בלבד.  בקרב משתתפים עם דחק חמור/חמור מאוד, ממצאי המחקר תומכים בתועלת רבה יותר של משלב מגנזיום עם וויטמין B6.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים בבעלי חיים ובבני אדם הציעו כי למגנזיום וויטמין B6 יש השפעות משלימות. כעת הם השלימו את המחקר האקראי הראשון להערכת ההשפעות של משלב מגנזיום עם וויטמין B6 על דחק באוכלוסיה הנוטה לדחק ובעלת רמות מגנזיום נמוכות בדם.

המחקר

התוצאים שנבחנו כללו את השינוי בתת-מדד DASS-42 מתחילת המחקר (רמת הבסיס) עד לאחר שמונה שבועות (התוצא  העיקרי) ולאחר 4 שבועות והיארעות של תופעות לוואי (AEs).

תוצאות:  בניתוח המעודכן לפי כוונה לטיפול (264 משתתפים), בשתי זרועות הטיפול תועדה ירידה משמעותית בתת-מדד דחק של סולם DASS-42 מתחילת המחקר (רמת הבסיס) עד לאחר 8 שבועות (44.9% עם הטיפול המשולב ו-42.4% עם מגנזיום בלבד), ללא הבדלים מובהקים סטטיסטית בין הזרועות .

על פי ההנחיות החדשות של EMA בזיהוי של תועלות הטרוגניות בקרב המדגם מצדיקה הוספת אנאליזה על פי תת-קבוצות לכן לאור אינטראקציה בין רמות הדחק ההתחלתיות ובין יעילות הטיפול (p = 0.0097) השלימו החוקרים ניתוח לפי תת-קבוצה ומצאו כי בקרב 162 מבוגרים עם דחק חמור או חמור באופן קיצוני (מדד דחק לפי סולם DASS-42 של 25 נקודות ומעלה) תועד שיפור גדול יותר ב-24% בקבוצת השילוב של מגנזיום וויטמין B6, בהשוואה למגנזיום לבד, לאחר 8 שבועות (3.16 נקודות, רווח בר-סמך 95% של 0.50-5.82; p=0.0203).בניתוח לפי-פרוטוקול תועדו תוצאות דומות, כמו גם לאחר ארבעה שבועות.

בסה”כ, 12.1% מהמשתתפים שקיבלו שילוב של מגנזיום עם וויטמין B6 ו-17.4% מאלו שקיבלו תוספי מגנזיום בלבד חוו תופעות לוואי העשויות להיות קשורים לטיפול שניתן במסגרת המחקר.

מסקנות: ממצאים אלו מציעים כי מתן פומי של תוספי מגנזיום עשוי להקל על הדחק במבוגרים בריאים עם רמות מגנזיום נמוכות בדם, כאשר תוספת וויטמין B6 למגנזיום לא הייתה עדיפה על-פני מתן מגנזיום בלבד באוכלוסייה הטרוגנית מבחינת חומרת הדחק. אולם כאשר מתייחסים לאוכלוסייה הסובלת ממצבי דחק חמורים באופן קיצוני הממצאים תומכים בתועלת גדולה יותר של שילוב מגנזיום עם וויטמין B6 ביחס של 1:10 יחסית למתן מגנזיום לבד. 

PLoS One. 2018 Dec 18

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה