Pediatric Nutrition

עלייה דרמטית ומדאיגה בהפרעות אכילה, בעיקר בקרב בני נוער (וועדת הבריאות של הכנסת)

דוברות הכנסת ועדת הבריאות

בדיון על הטיפול בהפרעות אכילה בישראל שהתקיים אתמול ( יום ב’, 5.6.2023) בוועדת הבריאות של הכנסת, אמר ד”ר מנהל המערך הקליני במשרד הבריאות, ד”ר אהוד ססר, כי בשנים האחרונות, בעיקר בתקופת הקורונה, חלה עליה דרמטית ומדאיגה במקרים של הפרעות אכילה, בעיקר בקרב בני נוער אך גם בקרב הקהילה הבוגרת. עוד הציג נתונים לפיהם בישראל כ-1500 ילדים ובני נוער מאובחנים כלוקים בהפרעות אכילה מדי שנה. עם זאת, בפועל כ-30 עד 40 אלף נערות ונשים בישראל סובלות מההפרעה. כ- 15 עד 20 אחוזים מהן מפתחות מחלה כרונית. שיעור התמותה הוא 5%.

לדבריו, משרד הבריאות מודע היטב למחסור במענים בהפרעות אכילה הן במערך הטיפולי והן במערך השיקומי, וכתוצאה מכך הוסיף המשרד בשנת 2022 כ- 25 מיליון שקלים לצורך טיפול בקהילה, מיטות אשפוז וטיפולי יום.

יו”ר הוועדה, ח”כ אוריאל בוסו, אמר בתגובה: “המספרים קטסטרופליים ועל הנושא לתפוס קדימות בטיפול משרד הבריאות. אפנה לשר הבריאות ואדון עמו ללא דיחוי” עוד הודיע היו”ר בוסו כי ועדת הבריאות דורשת ממשרדי הממשלה לקדם לאלתר תכנית לאומית לטיפול בהפרעות אכילה ותכלול רישום ואיסוף מידע, פעולות הסברה ומניעה, תכנון מערך האשפוז בבתי חולים ובקהילה, מעקב אחרי זמני המתנה, הכשרת כוח אדם רב תחומי. אין לנו זמן לחכות, שלא נספיד מתמודדות נוספות חלילה. לפני כשנה השתתפה כאן בדיון בנושא קארין באומן ז”ל שאמרה: “אני מפחדת שלא יהיה לי זמן. צריך לפעול מהר”.

ח”כ רון כץ, אשר יזם את הדיון, אמר: “הנתונים שהציג משרד הבריאות אינם התקדמות, אלא פשיטת רגל של התחום. על המשרד לתת את הדעת על הקושי האמיתי בפרוטוקול הטיפול של המתמודדים עם המחלה”.

מייסד עמותת סימפלי יו, עדי ברקן : “כבר עשרות שנים אתם מציגים כאן אותם שקפים עם אותם סיפורי סבתא, ורק מדי פעם אנחנו מצליחים להוסיף כמה מיטות אשפוז. אנחנו באיחור של דור. אימהות מעבירות את ההפרעה הזאת לבנות שלהן”.

אם למתמודדת עם המחלה, תמר אליהו: “עד מתי אמשיך להגיע לוועדות האלה, ונשאל את אותן שאלות שוב ושוב. מדובר בילדים וילדות שהם נכס לחברה הישראלית, ואנחנו ממשיכים לדבר את עצמנו לדעת ולא לתת פתרונות. האם נתכנס כדי שמישהו ייתן תשובות?”

אם למתמודדת עם המחלה, לי פינקו: “הבת שלי מתמודדת עם המחלה כבר 4 שנים, והיא שוקלת עכשיו 28 קילו. הגענו לבית חולים, אבל שחררו אותה. אם היה לה סרטן גם הייתם שולחים אותה הביתה? אנחנו מחכים שיהיה כאן עוד מקרה כמו קארין באומן?”

מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית, יעל שרר: “הפרעות אכילה ברוב מוחלט של המקרים הן תוצאה של פגיעה מינית. זאת הפרעה פסיכיאטרית קטלנית. למה משרד הבריאות לא אוסף את הנתונים בצורה נכונה?”

מקור ותמונה: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה