Pregnancy

תוצאות מאכזבות ליעילות חיסון כנגד RSV במהלך היריון על התינוקות (N Engl J Med) והערת עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן חיסון עם ננו-חלקיקים כנגד RSV Fusion Protein (RSV F) לנשים הרות לא ענה על הקריטריונים לקביעת הצלחת החיסון כנגד זיהום בעל חשיבות רפואית בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV  בתינוקות עד גיל 90 ימים.

מדגם המחקר כלל נשים הרת בשבוע 28+0 עד שבוע 36+0 להיריון ותאריך לידה משוער סמוך לתחילת עונת ה-RSV. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת מנה יחידה של זריקה לשריר של החיסון האמור או פלסבו. התינוקות נותרו במעקב לאורך 180 ימים להערכת תוצאות הקשורות בזיהום בדרכי נשימה תחתונות ולמשך 364 ימים להערכת בטיחות החיסון.

התוצא העיקרי היה זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV ובעל חשיבות קלינית, במהלך 90 הימים הראשונים לחיים.

במהלך 90 הימים הראשונים לחייהם, שיעור התינוקות עם זיהום בדרכי נשימה תחתונות בעל חשיבות קלינית ועל-רקע RSV עמד על 1.5% בקבוצת החיסון, לעומת 2.4% בקבוצת הפלסבו (יעילות חיסון של 39.4%, רווח בר-סמך 97.52% של 1.0- עד 63.7; רווח בר-סמך 95% של 5.3 עד 61.2).

השיעורים המקבילים של זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV עם היפוקסמיה חמורה עמדו על 0.5% ו-1.0%, בהתאמה (יעילות חיסון של 48.3%, רווח בר-סמך 95% של 8.2- עד 75.3) ושיעור האשפוזים בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV עמד על 2.1% ו-3.7%, בהתאמה (יעילות חיסון של 44.4%; רווח בר-סמך 95% של 19.6-61.5).

תגובות מקומיות באתר הזריקה בקרב הנשים היו נפוצות יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (40.7% לעומת 9.9%, בהתאמה), אך שיעור המשתתפות עם אירועים חריגים אחרים היה דומה בשתי הקבוצות.

החוקרים כותבים כי יש מקום להשלים מחקרים נוספים להערכת התועלת האפשרית של החיסון בנוגע לאירועים אחרים על-רקע מחלה נשימתית משנית לזיהום בנגיף RSV בתינוקות.

N Engl J Med 2020; 383:426-439

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

זהו מחקר על החיסון הישן כנגד RSVPalivizumab ויעילותו כאשר ניתן לנשים הרות על מנת למנוע מחלה חמורה בילודים (ובמיוחד באלה שנולדו פגים) ב”עונת ה-RSV“. החיסון לא הוכח כיעיל בהתאם להגדרות החוקרים של יעילות החיסון, למרות שהיתה ירידה קלה של שיעורי האישפוז בשל מחלה של דרכי הנשימה התחתונות בקבוצת המחוסנות. נראה כי חיסון זה כשניתן באינדיקציה זו אין לו יעילות. יתכן ובעתיד תמצא קבוצת טיפול בה הטיפול הזה יהיה יעיל יותר מאשר פלצבו.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדות לקשר בין חיסונים כנגד קורונה ובין הסיכון לדחיית שתל קרנית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם דיווחים אנקדוטיים אודות מקרים של דחיית שתל לאחר חיסון כנגד קורונה או זיהומים אחרים, בעקבותיהם עלה חשש כי גירוי מערכת […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה