מחקר חדש הראה כי בקרב מטופלים עם קרצינומה מתקדמת של תאי הכליה (RCC) שלא טופלו בעבר, והינם בעלי סיכון פרוגנוסטי בינוני או נמוך, טיפול ב-Cabozantinib בתוספת Nivolumab ו- Ipilimumab הביא לשרידות ללא התקדמות ארוכה יותר באופן משמעותי מאשר טיפול ב-Nivolumab ו- Ipilimumabבלבד. המחקר הנוכחי שפורסם ב- The New England Journal of Medicine נערך משום שהיעילות והבטיחות של הטיפול ב-Cabozantinib בשילוב עם Nivolumab ו-Ipilimumab לא היו ידועות.
מחקר זה כלל מטופלים עם RCC מתקדם, שלא קיבלו טיפול בעבר והיו בעלי סיכון פרוגנוסטי בינוני או נמוך על פי קטגוריות ה-International Metastatic Renal-Cell Carcinoma Database Consortium. המטופלים חולקו באופן אקראי לקבלת 40 מ"ג של Cabozantinib מדי יום בנוסף ל-Nivolumab ו-Ipilimumab (קבוצת התערבות, n=428) או לקבלת פלצבו תואם בנוסף ל-Nivolumab ו-Ipilimumab (קבוצת ביקורת, n=427). בתחילת המחקר, Nivolumab (3 מ"ג לק"ג) ו- Ipilimumab(1 מ"ג לק"ג) ניתנו אחת לשלושה שבועות במשך ארבעה מחזורים, ולאחר מכן, המטופלים קיבלו טיפול תחזוקה ב- Nivolumab(480 מ"ג פעם ב-4 שבועות) למשך עד שנתיים. התוצא המרכזי היה שרידות ללא התקדמות, והתוצא המשני היה שרידות כוללת.
תוצאות המחקר הראו כי ההסתברות לשרידות ללא התקדמות לאחר 12 חודשים הייתה 0.57 בקבוצת ההתערבות ו-0.49 בקבוצת הביקורת, כך שיחס הסיכון (HR) להתקדמות המחלה או למוות היה 0.73 (95% CI 0.57-0.94, P = 0.01). מעקב אחר השרידות הכללית עדיין נמשך. יש לציין כי תופעות לוואי בדרגה 3 או 4 התרחשו ב-79% מהמטופלים בקבוצת ההתערבות וב-56% מהמטופלים בקבוצת הביקורת.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!