Renal Failure

דלקת כרונית בילדים עם מחלת כליות סופנית אינה נגרמת על-ידי הדיאליזה

המודיאליזה עלולה לגרום לדלקת חריפה חולפת (transient acute inflammation) בילדים, אולם היא אינה תורמת לדלקת הכרונית אשר נגרמת בדרך-כלל על ידי אורמיה כרונית. כך על-פי מחקר אמריקני חדש.

מחקרים שנערכו לאחרונה מעריכים כי לדלקת כרונית בצעירים עם מחלת כליות סופנית (end stage renal disease) המטופלים בהמודיאליזה תפקיד מרכזי בהתפתחות סיבוכים קרדיו-וסקולרים על רקע הסתיידות (calcification).

במחקר נכללו 13 ילדים בגיל ממוצע של 14.6 שנים עם מחלת כליות סופנית, שעברו המודיאליזה במשך 6 חודשים לפחות. רמות ציטוקינים לפני, 30 דקות ו- 24 שעות אחרי הדיאליזה, נמדדו בעזרת ELISA. רמות C-reactive protein (CRP) שימשו כמדד לדלקת הכרונית.

נרשמה עלייה משמעותית ב- TNF alpfa מ-  pg/ml5.8 ל- 9.7 ו- 9.5 pg/ml, לאחר 30 דקות ו- 24 שעות לאחר הדיאליזה, בהתאמה. עלייה נרשמה גם ברמת IL-1beta.

רמות CRP גבוהות, שהעידו על דלקת כרונית, נרשמו ב- 10 מהחולים. בנוסף היה מתאם בין רמות ה- CRP ובין מספר החודשים שהחולה טופל בדיאליזה, מה שהעיד על תפקידה של האורמיה ביצירת הדלקת הכרונית.

גם בציטוקינים מאוחרים יותר (IL-10 ו- IL-6) נרשמה עלייה, אולם ללא מובהקות סטטיסטית. החוקרים ראו בזאת עדות לכך שהדיאליזה לא תרמה להתפתחות הדלקת הכרונית.

החוקרים הסיקו כי ההמודיאליזה מביאה לתגובה דלקתית חריפה שחולפת וכי המצב הדלקתי הכרוני בילדים אלו קשור במצב האורמי ולכן ביעילות הדיאליזה. נדרש מחקר נוסף כדי להבין את הקשר בין הדלקת ובין הסיבוכים הקרדיו-וסקולריים ובכדי לבדוק אפשרויות טיפוליות דוגמת תרופות נוגדות דלקת, דיאליזה יומית והמודיאפילטרציה כרונית בילדים עם מחלת כליות סופנית, הם מסכמים.


J Pediatr 2003 Nov;143:5:653-7.

לידיעה ב- Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח לטיפול ביתר לחץ דם (WCN)

    שימוש במד מלח או חיישן במזון עצמו יכול לסייע בהפחתת צריכת הנתרן ולשיפור השליטה על יתר לחץ דם בקהילה, כך על פי מחקר שתוצאותיו הוצגו בקונגרס העולמי לנפרולוגיה

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    חשיבות מגנזיום בהתפתחות תסמונת מטבולית (J Clin Endocrinol Metab)

    אובדן מוגבר של מגנזיום בשתן, כפי שבא לידי ביטוי במדד חסר מגנזיום (Magnesium Depletion Score, או MDS), עשוי לשמש כגורם סיכון בלתי-תלוי לתסמונת מטבולית במבוגרים בארצות הברית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יש עדויות המציעות כי היפומגנזמיה כרונית עשויה לשחק תפקיד בפתוגנזה […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה