Respiratory Infections

סך מינון הסטרואידים הניתן לפגים מונשמים עם מחלת ריאה כרונית/מאת ד”ר ברזילי עורך נאונטולוגיה

החוקרים משתמשים בשני פרוטוקולים של טיפול ב-dexamethasone למניעת מחלת ריאות כרונית בפגים. מטרת מחקר רטרוספקטיבי זה הייתה להשוות את המינון המצטבר של dexamethasone בפגים בכל אחד מהפרוטוקולים והצורך בקורסים נוספים.

המחקר כלל פגים, שקיבלו dexamethasone בין האחד בינואר 2000 וה-31 בדצמבר 2004 עם לידה בגיל היריון של מתחת ל-30 שבועות או משקל לידה של מתחת לקילו. הפגים זוהו ונעשתה סקירה של התיקים הרפואיים שלהם. מידע דמוגראפי נלקח והושווה, כמו גם סך המינון של dexamethasone ומספר הקורסים שכל תינוק קיבל. בנוסף, נלקחו מדידות של תוצאות קליניות.

במחקר השתתפו 119 פגים. המינון הכולל של dexamethasone, שניתן היה 1.92 mg/kg פחות עבור פגים המתחילים בקורס של שבועיים בהשוואה לקורס של 6 שבועות (difference between medians, Mann-Whitney test, P = 0.005). לפגים, שקיבלו קורס של שבועיים, היו 17 ימים פחות של טיפול בסטרואידים (difference between medians, Mann-Whitney test, P = 0.0001). 17 (46%) נבדקים, אשר התחילו קורס של שבועיים של סטרואידים ו-18 (22%) מהפגים, שהתחילו קורס של 6 שבועות, נזקקו לפחות לקורס אחד נוסף של סטרואידים (Fishers exact test, P = 0.01). יש לציין כי לא היו הבדלים משמעותיים במדדים של תוצאות לטווח קצר של מחלת ריאה כרונית ניאונטלית.

לסיכום, לפגים, שקיבלו קורס של שבועיים של dexamethasone, הייתה ירידה של 27% בסך מינון הסטרואידים בהשוואה לפגים, שקיבלו קורס של 6 שבועות, כאשר התוצאות לטווח הקצר היו דומות. לדברי החוקרים, המחקר שלהם הוגבל על ידי טבעו הרטרוספקטיבי ואפשרות של ערפלנים.

J Paediatr Child Health. 2007 Jan;43(1-2):40-43

הערות עורך:

גם החוקרים במחקר זה משווים בין שני קורסי טיפול ארוכים בסטרואידים (שבועיים לעומת 6 שבועות) האם ניתן להגיע לאותן תוצאות עם קורס קצר בהרבה (3 ימים למשל) ללא כל תופעות הלואי שאנו מוטרדים מהם?

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי יש תועלת לטיפול בחסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי אידיופטי עם עדות לתגובה אקוטית במבחן להערכת תגובתיות כלי הדם באמצעות חנקן חמצני בשיאוף, גם תחת טיפול תרופתי ספציפי ליתר לחץ עורקי ריאתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי תעלות סידן […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מתן פסנרה לטיפול באסתמה בילדים בגילאי 6-11 שנים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Benralizumab (פסנרה) לטיפול באסתמה חמורה בילדים בגילאי 6-11 שנים, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת אסטרה-זנקה. הטיפול בפסנרה אושר לראשונה בשנת 2017 כטיפול אחזקה נוסף במקרים של אסתמה אאזנופילית חמורה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה. האישור למתן הטיפול לילדים בגילאי 6-11 שנים מבוסס על […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה