Schizophrenia

פירות ים מונעים הופעת הפרעות בי-פולריות

תוצאות מחקר שפורסם לאחרונה מצביעות על קשר בין אכילת פירות ים לבין הפחתה בשיעור הופעת הפרעות בי-פולריות.

הערכות החוקרים מתבססות על מחקרים אפידימיולוגיים שנערכו בקרב אוכלוסיות בכדי לזהות את שיעורי שכיחות הופעת הפרעות בי-פולריות מסוג I, הפרעות בי-פולריות מסוג II, הפרעות בי-פוריות מגוונות, וסכיזופרניה, במספר מדינות.

החוקרים מסבירים כי נתונים לגבי הצריכה הלאומית של פירות ים נתקבלו משרותי דייג הים הלאומיים ומהארגון החקלאי של ה- WHO.

השכיחויות שנדדו השוו להבדלים שנמצאו בצריכת פירות-ים תוך שימוש באנליזה ברגרסיה לינארית ובלתי לינארית.    

ברגרסיה אקספוננציאלית פשוטה הודגם כי צריכה מוגברת של מאכלי ים מפחיתה את שיעורי ההופעה של הפרעות בי- פולריות מסוג I, הפרעות בי-פולריות מסוג II, והפרעות בי-פוריות מגוונות.

החוקרים מדווחים כי העליה התלולה ביותר בשיעורי שכיחות הופעת ההפרעות הבי-פולריות נמצאה במדינות בהן צריכת פירות הים הממוצעת נמוכה מ-22.7 ק”ג לאדם לשנה.

לא נמצא קשר בין שכיחות ההופעה של סכיזופרניה לבין צריכת פירות ים. לטענת החוקרים, מעיד ממצא זה על ספציפיות להפרעות רגשיות.

Am J Psychiatry 2003;160:2222-2227.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה