Vaccinology

טיפול ב-Nirsevimab עשוי להפחית את הסיכון לאשפוזים משנית ל-RSV בתינוקות (N Engl J Med)

תינוק בוכה
ד”ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף ומוסיף מהערותיו למאמר מה- New England Journal of Medicine שבחן טיפוולים זמינים המפחיתים את הסיכון לאשפוזים משניים לזיהום בנגיף RSV בתינוקות

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Nirsevimab עשוי להפחית את הסיכון לאשפוזים המשני לזיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע אודות הבטיחות של הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab וההשפעה של הטיפול על אשפוזים בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות משנית לזיהום הנגיפי בתינוקות בריאים.

במסגרת המחקר נכללו תינוקות עד גיל שנה, אשר נולדו לאחר 29 שבועות הריון ומעלה ונכנסו לעונת ה-RSV הראשונה שלהם בצרפת, גרמניה, או בריטניה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת זריקה תוך-שרירית יחידה של Nirsevimab או טיפול סטנדרטי (ללא התערבות) לפני או במהלך עונת RSV.

התוצא העיקרי היה אשפוז בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אשר הוגדר כאשפוז בבית חולים ותוצאה חיובית בבדיקה ל-RSV. תוצא סיום משני מרכזי היה זיהום בדרכי נשימה תחתונות משנית ל-RSV בדרגה חמורה מאוד, אשר הוגדר כאשפוז בשל בזיהום בדרכי נשימה תחתונות משנית ל-RSV עם רוויון חמצן מתחת ל-90% וצורך בטיפול בחמצן.

מדגם המחקר כלל 8,058 תינוקות אשר חולקו באקראי לקבלת Nirsevimab (4,037 תינוקות) או טיפול סטנדרטי (4,021 תינוקות). מהנתונים עולה כי 11 תינוקות (0.3%) בזרוע ההתערבות ו-60 תינוקות (1.5%) בזרוע הביקורת אושפזו בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, שיעורים המקבילים ליעילות Nirsevimab של 83.2% (רווח בר-סמך 95% של 67.8-92.0).

זיהומים בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV בדרגה חמורה מאוד תועדו בחמישה מקרים (0.1%) בזרוע ההתערבות וב-19 מקרים (0.5%) בזרוע הביקורת, שיעורים המקבילים ליעילות Nirsevimab של 75.7% (רווח בר-סמך 95% של 32.8-92.9%).

היעילות של Nirsevimab כנגד אשפוז בשל זיהום בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV עמדה על 89.6% (P<0.001) בצרפת, 74.2% (p=0.006) בגרמניה ו-83.4% (p=0.003) בבריטניה.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי תועדו ב-86 תינוקות (2.1%) בזרוע הטיפול ב- Nirsevimab.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעידים כי Nirsevimab מספק הגנה לתינוקות מפני אשפוז בשל זיהום בדרכי שתן תחתונות משנית ל-RSV וכנגד זיהום בדרגה חמורה מאוד משנית לזיהום הנגיפי.

N Engl J Med, Dec 28, 2023

לידיעה ב-Healio

 

הערות עורך מדור נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מצא כי באוכלוסיית הילודים שנולדו לאחר שבוע 29 להריון, בעונת ה-RSV הראשונה שלהם לחיסון בודד מסוג Nirsevimab היתה יעילות למנוע אישפוז בשל זיהום בדרכי הנשימה התחתונות בקרב המחוסנים. החוקרים בכוונה בדקו אוכלוסייה אשר במקומות אחרים בעולם אינה מקבלת באופן שיגרתי את החיסון ל-RSV (מעל לשבוע 29, כאשר בארץ החיסון ניתן לכל מי שנולד מתחת לשבוע 35). יתרון נוסף של ה- Nirsevimab על ה-Palivizumab הניתן בארץ הוא זמן מחצית החיים הארוך שלו. לכן, הוא יכול להינתן במנה אחת בעונה לעומת ה-Palivizumab שניתן אחת לחודש (כלומר כ-5 מנות לעונה). כאשר בוחנים את הממצאים לעומק ניתן למצוא כי מתוך כל אוכלוסיית המחקר רק ילד אחד נזקק היה להנשמה מלאכותית (מקבוצת הביקורת), כך שלפי מחקר זה יש צורך בחיסון של כ-4,000 ילדים על מנת למנוע מקרה אחד של הנשמה מלאכותית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדות לקשר בין חיסונים כנגד קורונה ובין הסיכון לדחיית שתל קרנית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם דיווחים אנקדוטיים אודות מקרים של דחיית שתל לאחר חיסון כנגד קורונה או זיהומים אחרים, בעקבותיהם עלה חשש כי גירוי מערכת […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה