מחקר חדש מצביע על קשר בין אשפוז עם אבחנה של אפילפסיה ובין סכיזופרניה (48th Annual Meeting of the American Neurological Association)

מאת ד”ר אלינור מוסרי-בריסקין

אשפוז ראשון בשל אבחנה של אפילפסיה קשור בסיכון גבוה יותר לאשפוז בהמשך על רקע סכיזופרניה, בהשוואה לאשפוז בשל סיבות רפואיות אחרות. כך מציע מחקר חדש אשר תקצירו הוצג במפגש השנתי ה- 48 של הארגון הנוירולוגי האמריקאי (American Neurological Association, ANA).

ידוע כי אפילפסיה קשורה באופן דו צדדי עם מחלות פסיכיאטריות שונות. מטופלים עם אפילפסיה נמצאים בסיכון יתר לסכיזופרניה, ואלה עם סכיזופרניה נמצאים בסיכון גבוה יותר לאבחון של אפילפסיה.

המחקר בדק נתונים ממאגר מידע לאומי. זוהו 58,278 מטופלים אשר אושפזו לראשונה עם אפילפסיה כסיבה עיקרית לאשפוז. מטופלים אלה הושוו עם 215,821 מטופלים אשר אושפזו בשל שבץ ו 973,078 מטופלים אשר אושפזו בשל סיבות שכיחות אחרות כגון דלקת ריאות, דלקת בדרכי השתן, אי ספיקת לב, ומחלת ריאות כרונית.

לאחר 90 יום מהאשפוז הראשוני, בקבוצה אשר אושפזה בשל אפילפסיה היו 683 ל 100,000 אשפוזים חוזרים בשל סכיזופרניה או פסיכוזה. זאת לעומת 92 מתוך 100,000 אשפוזים עם אבחנה של סכיזופרניה בקבוצה שאושפזה לראשונה בשל שבץ, ו 58 עד 206 ל 100,000 בקבוצה אשר אושפזה לראשונה מהסיבות האחרות.

לאחר התאמה לגיל, מין, רמת הכנסה, שימוש בסמים, אלכוהוליזם ועבר פסיכיאטרי, מטופלים עם אפילפסיה היו בסיכון גבוה יותר מפי 4 לאשפוז חוזר בשל סכיזופרניה לעומת מטופלים שסבלו משבץ (HR 4.31) ופי 2 לעומת מטופלים אשר אושפזו בשל גורמים אחרים (HR 2.32).

גורמי סיכון לאשפוז חוזר בשל סכיזופרניה או פסיכוזה היו עבר פסיכיאטרי ושחרור מאשפוז למקום אחר שאינו הבית. גורמים שהיו קשורים בסיכון קטן יותר לאשפוז חוזר בשל סכיזופרניה היו גיל מבוגר יותר, מין נקבה והכנסה גבוהה.

חומרת המחלה הפסיכיאטרית קשורה לחומרת האפילפסיה, כך על פי ד”ר קייל רוסי, המחבר הראשון של המאמר. עם זאת, לא נמצא כי טיפול באפילפסיה מפחית את הסיכון לסכיזופרניה.

מחקר זה מתווסף למחקרים רבים העוסקים באפילפסיה ומחלות פסיכיאטריות. ידוע למשל על הקשר בין אפילפסיה ודכאון. המחקר הנוכחי מציג תמונה דומה גם בנוגע לסכיזופרניה. החוקרים הביעו תקווה כי מחקר זה והבאים אחריו יצליחו לשפוך אור על הפתופיזיולוגיה של סכיזופרניה ופסיכוזה. בנוסף, ציין ד”ר רוסי, מטופלים הסובלים מאפילפסיה ואשר ידוע אצלם על עבר פסיכיאטרי או פסיכוזה, יכולים להרוויח מבדיקת סקר פסיכיאטרית לאור סיכונם הגדול לאשפוז חוזר בשל פסיכוזה.

מגבלה אחת של המחקר נוגעת לאבחנה יתכן שחלק מהמטופלים אשר אובחנו לראשונה עם אפילפסיה למעשה סבלו מפרכוס פסיכוגני (pseudo-seizure) וקיבלו אבחנה מוטעית של אפילפסיה.

ANA 2017: 48th Annual Meeting of the American Neurological Association. Abstract S196. Presented October 16, 2017.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול מונע עשוי להפחית את הסיכון לפרכוסים משנית לטראומה במבוגרים לאחר חבלת ראש (JAMA Neurology)

    טיפול מונע עשוי להפחית את הסיכון לפרכוסים משנית לטראומה במבוגרים לאחר חבלת ראש (JAMA Neurology)

    טיפול למניעת פרכוסים מלווה בירידה מתונה בסיכון להופעת פרכוסים בשלב מוקדם לאחר טראומה במבוגרים לאחר חבלת ראש קלה או בינונית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה של שמונה מחקרים שכללו 5,637 חולים עם חבלת ראש קלה (מדד Glasgow Coma Scale של 13-15 נקודות) או בינונית (מדד GCS של 9-12 נקודות) […]

  • ליווי רוקחי משפר תוצאות בסכיזופרניה (JPPR)

    ליווי רוקחי משפר תוצאות בסכיזופרניה (JPPR)

    ליווי רוקחי עשוי לשפר את התוצאות של אנשים החיים עם סכיזופרניה על ידי שיפור איכות חייהם, הפחתת ההפרעות ושיפור הדבקות בתרופות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

  • תוצאות חיוביות לטיפול במעכבי PDE4 לשיפור תפקוד קוגניטיבי בחולים עם סכיזופרניה (מתוך הודעת חברת התרופות Alto Neuroscience)

    תוצאות חיוביות לטיפול במעכבי PDE4 לשיפור תפקוד קוגניטיבי בחולים עם סכיזופרניה (מתוך הודעת חברת התרופות Alto Neuroscience)

    מנתונים חדשים ממחקר קליני בשלב 1 מטעם חברת התרופות Alto Neuroscience עולה כי מעכב PDE4 חדש עשוי לסייע בשיפור ליקוי קוגניטיבי על-רקע סכיזופרניה. במסגרת המחקר בשלב 1 שכלל מתנדבים בריאים, החוקרים בחנו את הבטיחות, סבילות והפרמקוקינטיקה של הטיפול החדש עם עדות לתוצאות חיוביות לטיפול ALTO-101 כאשר ניתן באמצעות מדבקה עורית, לעומת מתן פומי של הטיפול. […]

  • טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    לאנשים החיים עם אפילפסיה, כמו גם משפחותיהם ומטפליהם, אפילפסיה היא הפרעה בלתי צפויה, מאתגרת ולעתים קרובות גורמת לחששות, במיוחד בשליש מהאנשים עם אפילפסיה שיש להם התקפים למרות הטיפול הרפואי. סקירה זו מתוך ה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE סוקרת את ההתפתחויות העכשוויות, וכן את היתרונות ואת המגבלות של טכנולוגיית בריאות דיגיטלית לבישה המיועדת לחולי אפילפסיה.  פציעות […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, כאשר הקשר בולט במיוחד בקרב נשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. המחקר התצפיתי כלל למעלה מ-4.1 מיליון משתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם (גיל חציוני של 44 שנים) ממאגר נתונים רפואיים ביפן. התוצא העיקרי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה