צריכת אלכוהול בגיל צעיר מעלה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית אגרסיבי (Cancer Prevention Research)

מקור: האגודה למלחמה בסרטן

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת דיוק בארצות הברית בדקו האם קיים קשר בין צריכת אלכוהול במהלך החיים, לבין הסיכון לחלות בסרטן הערמונית בכלל ובסרטן ערמונית אגרסיבי בפרט. מידת האגרסיביות של סרטן הערמונית נקבעה על פי סולם גליסון, כשדירוג גבוה מתייחס לסרטן ערמונית אגרסיבי, הנוטה להתפשט במהירות גבוהה יותר לאיברים אחרים.

לצורך המחקר נאספו נתונים של 650 גברים אמריקאים, מרקע אתני מגוון, בגילאים 49-89 שעברו ביופסיה לערמונית בין השנים 2007-2018 במרכז רפואי בארה”ב. הגברים מילאו סקר שכלל שאלות דמוגרפיות ורפואיות וכן  שאלות בנוגע לממוצע המשקאות האלכוהוליים שהם צורכים בשבוע (לא צורכים כלל קבוצת ביקורת, בין 1-6 משקאות אלכוהול בשבוע או למעלה מ-7 משקאות אלכוהול בשבוע צריכה גבוהה) בכל עשור בחייהם (15-19, 20-29 , 30-39, 40-49, צריכה עכשווית).

328 מהגברים אובחנו עם סרטן הערמונית, מתוכם 238 עם סרטן ערמונית בדרגה נמוכה, ו-88 עם סרטן ערמונית אגרסיבי.

באמצעות עיבודים סטטיסטיים שונים בדקו החוקרים את הקשר בין צריכת אלכוהול בעשורים השונים בחיים לבין סה”כ האבחונים של סרטן הערמונית, ובאופן פרטני איבחון של סרטן ערמונית בדירוג נמוך (גליסון נמוך) ואבחון של סרטן ערמונית אגרסיבי – בדירוג גבוה (גליסון גבוה).

מהממצאים עולה כי גברים שצרכו למעלה מ-7 משקאות אלכוהוליים בשבוע,  בין הגילאים 15-19 היו בסיכון גבוה פי 3.21 לחלות בסרטן ערמונית בדירוג גבוה, ביחס לגברים שלא שתו כלל. כמו כן, נמצא כי צריכת אלכוהול גבוהה בגילאים 20-29 מעלה את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי פי 3.14, צריכה גבוהה בגילאים 30-39 מעלה את הסיכון פי 3.09 וצריכה גבוהה בגילאים 40-49 מעלה את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי פי 3.64, בהשוואה לגברים שלא צרכו אלכוהול כלל באותם טווחי גיל.

גברים שצרכו לאורך חייהם למעלה מ-7 משקאות אלכוהוליים בממוצע בשבוע, היו בסיכון גבוה פי 3.2 לחלות בסרטן הערמונית האגרסיבי בדירוג גבוה לעומת גברים שלא צרכו אלכוהול כלל.

מהמחקר עולה כי צריכה גבוהה של אלכוהול בגילאים מוקדמים בחיים ובאופן מצטבר לאורך החיים, מעלה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. 

המחקר פורסם במהדורת אוגוסט 2018 של כתב העת המדעי למניעת סרטן Cancer Prevention Research ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן. לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה